Analiza Geografica a Sectorului 4, Bucuresti

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza Geografica a Sectorului 4, Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Perimetrul cuprins între Strada Petrolului, Găzarului, Izvorul Rece şi Bulevardul Constantin Brâncoveanu este situată în partea central- vestică a sectorului 4 din cadrul Municipiului Bucureşti, în cartierul Berceni, aflată nu mult faţă de Şoseaua Giurgiului, care delimitează sectorul 4 de sectorul 5.

sursa: Google Maps

Fig.1 Localizarea eşantionului - sectorul 4

sursa: Google Maps

Fig.2 Delimitarea eşantionului

În cadrul perimetrului studiat, se poate observa că de-a lungul Străzii Izvorul Rece, pe partea dreaptă întâlnim blocuri cu un regim de înălţime medie, P+9, construit în anul 1975, care cu acordul consiliului local al sectorului 4, blocul de locuinţe va fi reabilitat termic iar locuitorii din această zonă vor beneficia de reabilitatetermică gratuită, faţă de partea stângă unde sunt numeroase centre comerciale, cum ar fi fabrica de pâine, un salon de înfrumuseţare Toujours Belle, un centru medical Alfa, toate aflate la parterul unor locuinţe decente, construite recent, majoritatea fiind construite din BCA şi acoperite cu ţiglă din ceramică, dotate cu placări termoizolante. Aceste clădiri au de asemenea şi funcţie mixtă deoarece pe lăngă funcţia de rezidenţă acestea deţin şi locul de comercializare al proprietarului.

De-a lungul acestei străzi se desfăşoară de asemenea linia RATB 77 şi de asemena 381, linii ce realizează deplasarea populaţiei de la periferia sectorului către cenntrul comercial Piaţa Sudului, şi de asemenea către centrul Bucureştiului.

Fig.3 Strada Izvorul Rece Fig.4 Strada Petrolului

În cadrul perimetrului analizat, la vest, se află Strada Petrolului, o arteră a Străzii Izvorul Rece, care se prelungeşte către o zonă insalubră,aflată pe Strada Găzarului iar pe de-o parte şi de alta se află case de locuit, construite după Revoluţie, din materiale ca BCA şi acoperite cu ţiglă din ceramică. Funcţia acestor clădiri este mixtă deoarece acestea deservesc pe lângă locuinţă, locul de desfăşurare a activităţilor ocmerciale al proprietarilor, cum ar fi Service Auto, restaurant şi un centru de radiologie dentară. Majoritatea locuinţelor au un regim de înălţime mic, P +2, P+1.

Pe de altă parte, pe aceeaşi stradă se află case vechi, bătrâneşti, construite în jurul anilor ’40, care au rămas doar câteva şi care se află încă în stare bună de locuit iar majoritatea fiind construite din cărămidă.

Fig.5 Strada Găzarului

Strada Găzarului delimitează nordul zonei studiate şi este mărginită pe de-o parte de o zonă insalubră, iar pe de altă parte de o zonă comercială, unde sunt întâlnite diferite centre de reparaţii, magazine cu materiale de construcţie şi de asemenea case de locuit, construite recent, în ultimii 20 de ani. Locuinţete sunt ocnstituite din vileşi case bătrâneşti câteva. Majoritatea vilelor având un regim de înălţime P+1.

Zona respectivă insalubră reprezintă de asemenea şi o mare consumatoare de spaţiu, pe care s-ar putea construi diferite facilităţi pentru populaţia zonei acesta fiin un prim dezavantaj. Acest spaţiu neglijabil ocupă aprximativ 10 % din spaţiul analizat. În general spaţiilor libere nu l-i s-a acordat atenţia cuvenită, considerându-se mai important modul de realizare şi funcţionare al diverselor clădiri din împrejurimi.

Faptul că lîngă aceste blocuri au fost construite de-a lungul timpului alte construcţii cu funcţii mixte comerciale, factorul de mediu devine neglijat, fiind unul dintre factorii importanţi de realizare a unui microclimat favorabil care să asigure prescripţiile de confort şi igienă, conform normelor sanitare în vigoare. O componentă a acestui factor reprezintă însorirea locuinţelor cât şi nivelul poluării fonice, al condiţiilor de zgomot şi disconfort fonic. Aceste probleme deosebit de importante trebuie urmărite încă din prima fază de elaborare a proiectelor de construcţie şi rezolvate în funcţie de condiţiile de mediu al fiecărui amplasament, de orientare, însorire şi orientare naturală a diferitelor categorii de funcţiuni.

Bulevardul Constantin Brâncoveanu reprezintă artera delimitatoare cea mai complexă şi importantă, delimitând zona în partea de Est. De-a lungul bulevardului, în cadrul perimetrului se află benzinăria Petrom, de asemenea şi un restaurant încorporat la parterul unei vile de locuit, cu un regim de înălţime P+3 iar în rest case de louit, construite în jurul anilor ’40 principalul material de construcţie fiind cărămida.

În concluzie ar trebui să se acorde o mai multă atenţie asupra măsurilor care ar putea împiedica poluarea, a conservării mediului înconjurător, şi de asigurare a condiţiilor de viaţă cât mai corespunzătoare atât în prezent cât şi în viitor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Geografica a Sectorului 4, Bucuresti.doc