Analiza Performanței la Antibiotice Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 1958
Mărime: 33.89KB (arhivat)
Puncte necesare: 5

Extras din proiect

I. Descrierea societății

1.1 Descriere

Compania Antibiotice este cel mai important producător român de medicamente generice. Misiunea Antibiotice este de a transforma tratamentele valoroase într-un mijloc mai accesibil de îmbunătătire a calității vieții oamenilor.

Portofoliul de peste 150 de medicamente acoperă o gamă largă de arii terapeutice, strategia de dezvoltare a produselor fiind concentrată astăzi pe medicamentele din clasele cardiovascular, antiinfecțioase și sistem nervos central.

Pe piața internă, Antibiotice se diferențiaza ca principal producător de medicamente antiinfecțioase și singurul producător de substanțe active obținute prin biosinteză (Nistatina).

Calitatea produselor Antibiotice este atestată de principalele forme de certificare: Good Manufacturing Practice pentru toate cele 8 fluxuri de fabricație, Certificatul de Conformitate cu Farmacopeea Europeană (COS) și autorizația Food and Drug Administration (FDA) pentru producția de Nistatina și pentru fabricația de produse injectabile.

1.2 Scurt istoric

1955-1959 - In luna decembrie 1955 lua fiinta prima companie farmaceutica din Romania si din sud-estul Europei care producea penicilina descoperita de Alexander Fleming. La acea data, compania purta numele de Fabrica Chimica nr. 2 Iasi. Patru ani mai tarziu, intra in functiune sectia de fabricatie a streptomicinei si incepea productia de unguente, creme si supozitoare.

1960-1977 - Sunt dezvoltate fluxurile tehnologice de fabricare a substantelor active (eritromicina, oxitetraciclina, tetraciclina, grizeofulvina, sinerdol, lizina). Antibiotice devine in aceasta perioada singurul producator de produse sterile pentru uz parenteral (injectabile) din Romania. Obtinerea in anul 1977 a autorizarii acordate de organismul regulator american Food and Drug Administration pentru fluxul de Streptomicina deschide portile pietei internationale.

1977-1989 - In anii '80 Antibiotice exporta deja 50% din productia realizata. Substantele active fabricate la Iasi deveneau astfel componenta de baza pentru o gama larga de medicamente fabricate de producatori atat din tara cat si de producatori din intreaga lume. In aceeasi perioada au fost inregistrate 44 de brevete de inventii in domeniul farmaceutic si au fost aplicate in procesul de fabricatie circa 600 de inovatii tehnologice.

1990 - Ca urmare a modificarilor survenite la nivel macroeconomic, conducerea companiei reorienteaza productia de medicamente. In portofoliul firmei, produsele finite castiga astfel locul principal, substantele active fabricate in aceasta perioada fiind utilizate pentru dezvoltarea de noi forme farmaceutice. In scurta vreme, se introduc in productie peste 30 de produse farmaceutice care plaseaza compania ieseana in topul producatorilor de antiinfectioase din Romania.

1993-1997 - In aceasta perioada se fac investitii majore de peste opt milioane de euro in scopul retehnologizarii si achizitiei de echipamente moderne si competitive. Antibiotice urca in topul primilor cinci producatori mondiali de penicilina si derivati de penicilina.

1997-2000 - Preocupata de calitatea produselor sale, compania implementeaza incepand cu 1997, un sistem performant de asigurare a calitatii ce implica controlul strict al proceselor de fabricatie. Astfel, in 1999, Antibiotice devine primul producator din Romania care este certificat Good Manufacturing Practice (GMP) pentru fluxul de pulberi pentru medicamente injectabile. Evolutia financiara ascendenta a determinat ca firma sa inregistreze o performanta notabila: cotarea la Bursa de Valori din Bucuresti.

2000-2004 - Investitiile continue in cercetare, in instruirea oamenilor, in calitate, precum si in modernizarea fluxurilor de fabricatie si a spatiilor de lucru au facut din Antibiotice o companie profitabila, dinamica, cu o crestere economica sanatoasa. In ultimii cinci ani de activitate, nivelul profitului brut a ajuns la 5,2 milioane de euro, cu 173% mai mare decat nivelul atins in anul 2000.

2005 – Antibiotice lanseaza o noua identitate de brand corporatist, odata cu aniversarea a 50 de ani de activitate. Incepand cu luna decembrie a acestui an, compania are un nou logo si un nou slogan care reflecta transformarile masive produse la nivel organizational, tehnologic si cultural in cadrul companiei Antibiotice.

2006 - Sistemul de Management al Calitatii la Antibiotice este certificat ISO 9001:2000 pentru domeniul fabricatiei de produse farmaceutice de catre LLOYD’S REGISTER QUALITY ASSURANCE.

Compania Antibiotice si-a dezvoltat propriul Centru de Evaluare a Medicamentului, in urma unei investitii de peste un milion de Euro. Decizia de a investi in propriul Centru de Evaluare a Medicamentului (CEM) a rezultat din necesitatea de a realiza in cadrul companiei studiile clinice de faza I si in special studiile de bioechivalenta.

Valoarea sistemului de calitate implicat in fabricarea substantei active Nistatina produsa de Antibiotice a fost reconfirmata de autoritatea americana in domeniul medicamentului, Food and Drug Administration (FDA).

Februarie 2007 Compania Antibiotice a obtinut recunoasterea implementarii Sistemul de Management Integrat (calitate, mediu, sanatate si securitate in munca) fapt care arata inca o data determinarea companiei de a se dezvolta durabil, avand in plan central orientarea catre satisfactia clientilor

2009 - Primele forme finite de medicamente destinate exportului in SUA (patru doze de Ampicilina injectabila) obtin autorizarea FDA.

2010 - In luna iunie are loc prima livrare de produse finite (medicamente injectabile) pe piata Statelor Unite ale Americii.

Preview document

Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 1
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 2
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 3
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 4
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 5
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 6
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 7
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 8
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 9
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 10
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 11
Analiza Performanței la Antibiotice Iași - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Performantei la Antibiotice Iasi.docx

Te-ar putea interesa și

Diagnosticul rentabilității și riscului

Introducere În această lucrare am urmărit realizarea unei analize economico-financiare a companiei Antibiotice Iaşi în vederea identificării...

Analiza financiară pe exemplul unei societăți comerciale

Introducere În prezenta lucrare, intitulată ”Analiza financiară pe exemplul unei societăţi comerciale”, am ales să realizez o analiză a...

Analiza și Diagnosticul Firmei - Proiect de Studiu - Antibiotice

A. Întreprinderea – caracterizare strategică A1. Scurt istoric şi descrierea succintă a întreprinderii şi a sectorului de care aparţine Pe 11...

Analiza financiară a companiei - Antibiotice SA din Iași

Introducere Compania Antibiotice Iasi, fondata in decembrie 1955, este producatorul roman cu cea mai complexa structura de fabricatie ce detine si...

Gestiunea financiară a SC Antibiotice SA Iași 2005-2007

Antibiotice S.A Iasi (ATB) 1.Prezentarea companiei Compania Antibiotice Iasi este producatorul farmaceutic roman cu cea mai complexa structura de...

Ai nevoie de altceva?