Arme de Radiofrecventa

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Arme de Radiofrecventa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Miclaus Simona

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Introducere
2. Interferenta frecventei radio
3. Despre arme electromagnetice
3.1. Arme de banda larga
3.2. Arme de banda ingusta
3.3. Avantaje
3.4. Dezavantaje
3.5. Modalitati de protectie
4. Preocupari internationale in legatura cu noile arme
5. Controlul mintii
5.1. Clonarea emotiilor
5.2. Sistemul si aplicatiile
5.3. Declaratiile oficialilor
5.4. Psihotronca de la KGB
5.5. Spre un control mental global
6. Concluzii

Extras din document

1. Introducere

De sute de ani, scriitorii de SF au imaginat arme care folosesc unde sau raze energetice pentru a dobori inamicul, fara a-l ucide. Si de 40 ani armata SUA a facut cercetari pentru a produce astfel de arme. Cea mai mare parte a acestor demersuri este înca învaluita în cel mai mare secret, dar, odata cu încheierea razboiului rece si cu implicarea SUA în fortele de mentinere a pacii pe plan international, cercetarile pentru descoperirea acestor arme de distrugere a inamicului fara a-l ucide au luat proportii greu de imaginat. Politia civila din SUA este si ea, foarte interesata de aceste arme. Zvonuri despre contracte noi de producere a acestor arme sunt la ordinea zilei, favorizate de cercetarile guvernamentale în domeniul efectelor biologice a energiilor radiante. Se studiaza întregul spectru de energii electromagnetice si sonore pentru a se detecta frecventele care determina modificarea comportamentului uman. Noile cuceriri ale stiintei si tehnicii în ceea ce priveste miniaturizarea componentelor electronice, generarea de energie, si razele electromagnetice au pus bazele producerii acestor arme, confirma expertii. [1]

Fig.1 Spectrul electromagnetic [3]

Deja exista arme ce folosesc laserul pentru a orbi temporar sau permanent soldatii inamici. Asa-numitele arme acustice sau sonore, pot genera vibratii puternice în interiorul corpului uman pentru a obtine efecte de genul: ameteala, dezorientare, greata si o stare generala puternica de rau, uneori ajungându-se pâna la lichefierea alimentelor din tubul digestiv, dupa cum confirma Pentagonul. De asemenea, au fost cercetate si alte efecte ciudate precum folosirea undelor electromagnetice pentru a induce somnul irezistibil sau pentru a-i supraincalzi, a-i "pune pe jar", pe principul cuptorului cu microunde. [1]

Desi acest fel de arme poate parea doar de domeniul imaginatiei, oamenii de stiinta sustin ca ele nu sunt decât urmarea fireasca a proiectelor care sunt în plina desfasurare: raze care produc defectarea sistemelor de ghidare electronice ale avioanelor, calculatoarelor sau rachetelor, de exemplu. "Odata ce s-au dezvoltat aceste arme cu efecte împotriva echipamentelor sensibile, este numai un pas pana la aplicarea lor pe subiecti umani", spune Louis Slesin, redactor la Microwave News. Asta pentru ca omul poate fi privit ca fiind un sistem complex de tip electro-chimic, iar dispozitivele care întrerup functionarea impulsurilor electrice ale sistemului nervos pot afecta comportamentul uman si functiunile organelor interne. Dar aceste programe, în special cele care vizeaza cercetarile pe subiecti umani, sunt atât de secrete încât detaliile sunt aproape de negasit. "Militarii nu sufla o vorba despre aceste lucruri" spune Slesin.[1]

Cercetarile în aceasta directie se lovesc de scepticismul expertilor în arme conventionale. Ei spun ca "aceasta noua tehnologie nu va pune capat razboiului si varsarilor de sânge" (Harvey Sapolsky, directorul Programului de Studii de securitate de la Massachusets Institute of Technology). Un fost director de cercetari a armelor din Marina Militara, Charles Bernard, spune: "Nu am vazut înca o astfel de arma". Daca însa armele vor fi folosite gresit, ele vor ucide oameni, la fel ca si cele conventionale, însa provocând o si mai mare suferinta victimelor.

Cu ani în urma, s-au ratificat conventii si tratate care stabileau foarte clar folosirea gloantelor si bombelor în razboi. Dar nici-un tratat sau conventie nu exista înca pentru a stabili folosirea noilor arme neconventionale. Si nu stie nimeni ce efecte pe termen lung au acestea asupra victimelor.

Mai mult, studiile medicale avertizeaza ca rezultatele cercetarilor în folosirea undelor electromagnetice pentru a stimula auzul celor surzi sau pentru a opri crizele epilepticilor pot fi foarte usor utilizate pentru a se dezvolta acest nou gen de armament. De fapt, deja cartelul militaro-industrial a contactat repetat serviciile medicale pentru accesul la aceste informatii. "DARPA ne-a contactat anual pentru a vedea daca sunt cai de a opri functionarea sistemului nervos central, de la distanta" afirma Dr F. Terry Hambrecht. Pentagonul planuieste sa faca teste cu lasere si unde sonore pe oameni, spune Charles Swett, asistent la Operatiuni Speciale si Conflicte Restrânse. Swett insista ca testarile vor fi stricte si vor respecta normele etice. Fortele Aeriene ale SUA se asteapta ca sa dispuna de astfel de arme pâna în anul 2015 iar alte arme non-letale chiar mai curând.[1]

Sovieticii dispuneau de lasere pentru orbire. Se vehicula ideea ca aveau si arme acustice si cu unde de radio-frecventa. În 1987 o publicatie a Pentagonului avertiza ca sovieticii ar putea dispune de un prototip de arma cu unde de radio-frecventa". Cotidianul Washington Post scria în acelasi an ca sovieticii au facut teste cu acele arme si au omorât capre aflate la 1 km distanta. Pe de alta parte, Pentagonul avea programe de cercetare pentru astfel de arme înca din 1960.

Clay Esterly, care lucreaza la Divizia de cercetare Stiinte Medicale de la Laboratorul National Oak Ridge, s-a întâlnit cu reprezentanti ai marinei americane pentru a discuta rezultatele cercetarilor sale realizate pentru Institutul National de Justitie care face cercetari în domeniul controlului criminalitatii. Unul dintre proiectele discutate era o arma electromagnetica care "inducea crize epileptice" în inamic. Un altul era despre "o arma termica ce avea efectul de a supraîncalzi corpul uman pâna la 43 grade Celsius". Asemenea temperaturi produc disconfort si o senzatie de râu generala, chiar si moarte. Dar aici problematica este putin diferita. Daca un subiect care se afla la o distanta de 200 m de arma ar putea doar sa lesine de caldura, un altul aflat la numai 10 m distanta va fi cu siguranta ucis. De aceea s-au facut cercetari pentru a se stimula sistemul nervos periferic în suficiente puncte pentru a se obtine "efectul de refuz", adica sistemul nervos nu mai poate suporta intensitatea stimulilor si se închide complet, provocând pierderea cunostintei, lesin.

Evident, numeroase laboratoare guvernamentale si companii private au în desfasurare multe astfel de proiecte. Un raport al Biroului de avizare stiintifica al Fortelor Armate americane din 1996 include o sectiune secreta despre o nava dotata cu arme de radio-frecventa. Exista si alte documente militare care confirma ca programele de cercetare pentru armele de radio-frecventa anti-persoana sunt în plina desfasurare. Laboratorul Armstrong al Fortelor Aeriene de la baza Brooks din Texas (SUA) este serios angajat în aceste cercetari. Conform bugetului de care dispune, laboratorul cheltuieste mai mult de 110 milioane de dolari în urmatorii 6 ani pentru a exploata efectele biologice non-letale ale radiatiei electromagnetice pentru programele de securitate, de mentinere a pacii si de razboi ale Fortelor Aeriene americane.

Fisiere in arhiva (1):

  • Arme de Radiofrecventa.doc