Autospeciala pentru Interventii Calamitati

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Autospeciala pentru Interventii Calamitati.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Introducere .1
2. Caracteristici tehnice 3
3. Dotarea autospecialei 4
4. Echipamentele pentru descarcerare grea si intervenţii la calamităţi . 5 – 16
5. Spitalul mobil .17 – 18
6. Dotarea spitalului mobil 19 – 21
7. Echipament de prima intervenţie , imobilizare si transport victime 22 - 24
8. Bibliografie MANUALUL
AUTOSPECIALEI

Extras din document

AUTOSPECIALA PENTRU INTERVENŢII LA ACCIDENTE

COLECTIVE ŞI CALAMITĂŢI

Necesitatea conceperii şi achiziţionării acestei autospeciale aflată în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Horea" al judeţului Mureş a apărut ca urmare a unui complex de factori definitorii, cum ar fi:

1 .creşterea considerabilă şi supradimensionarea traficului rutier, feroviar şi aerian

2.intensificarea fenomenelor meteorologice extreme : inundaţii, vijelii , tornade,seisme, etc.

3.necesitatea conlucrării operative şi eficiente între echipajele interveniente , respectiv echipajele de pompieri şi cele medicale S.M.U.R.D., în cazurile de intervenţii la accidente cu multiple victime şi calamităţi

4.operativitatea acordării primului ajutor şi a asistenţei medicale de urgenţă, autospeciala fiind dotată cu un spital mobil de urgenţă, aparatură medicală pentru a dota 52 de paturi.

5.necesitatea intervenţiei pentru descarcerarea din structuri mari : accidente feroviare, aviatice sau rutiere implicând vehicule de tonaj mărit (camioane, automacarale, autobuze, trailere,etc.), instalaţii tehnologice, prăbuşiri de construcţii, etc.

Autospeciala este o concepţie a unui efort conjugat, dintre Societatea de Medicina de Urgenta si Catastrofa din România, reprezentata de Dr.med. Raed Arafat si Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenta "Horea" al jud. Mureş, fiind construita la uzinele "Renault Trucks" din Tulln, Austria.

DESCRIEREA TEHNICA

Autospeciala pentru intervenţii la accidente colective si calamităţi este conceputa si construita pe un saşiu de camion RENAULT MIDLUM 4X4 TC, cu saşiu suplimentar si compartimentat pentru echipament specializat. Este dotata cu un motor supraalimentat - răcit DCI 6W JOI, tracţiunea este integrala 4x4 on road, rotile sunt dotate cu jenti cu anvelope speciale care fac posibila deplasarea pe drumuri neamenajate sau terenuri grele.

Caracteristici tehnice

lungime. 7100 mm

latine 2550 mm

înălţime 3700 mm

masa totala 11990 kg

masa proprie 11 OOOkg

MOTOR RENAULT DCI 6W JO

Cilindree 6177 cm3

alezaj / cursa 102/106 mm

echipament injecţie BOSCH COMMON RAIL

ordin de injecţie 1.5.3.6.2.4.

regim maxim la vid 2700 rot/min

regim relanti 650 rot/min

viteza maxima 90Km/h

axe motrice 2

puterea motorului 158kw/2400 rot/min

formula roţilor 4x4

dimensiuni anvelope 365/80R20 160J

carburat Diesel

Autospeciala este prevăzuta cu o protecţie a compartimentelor laterale cu 4 perdele rulou glisante din aluminiu iar în partea posterioara cu o uşa basculanta . Pe partea superioara a autospecialei sunt fixate 5 cutii metalice pentru echipamente diverse, accesul fiind asigurat pe 2 scări ancorate (una detaşabila) în partea posterioara, iar între cutii suprafaţa este din aluminiu striat pentru a preveni eventualele alunecări în timpul manevrării echipamentelor. Totodată, în partea superioara, autospeciala este dotata cu o macara-troliu, mobila, având 3 suporţi de fixare direct în structura autospecialei, asigurând ridicarea - coborârea echipamentelor din dotare precum si a rotii de rezerva fixata pe partea superioara.

Fisiere in arhiva (1):

  • Autospeciala pentru Interventii Calamitati.doc