Calculul Corectiilor Erorilor in Conditii Meteo Diferite de Cele Normale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Calculul Corectiilor Erorilor in Conditii Meteo Diferite de Cele Normale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1.Introducere. 3
2. Despre erori și importanța lor în trageri. Modele teoretice. 4
2.1. Cauzele erorilor 5
2.2.Clasificarea erorilor. 5
2.3. Reguli ale erorilor accidentale. 5
3. Modelul matematic. 6
3.1.Influența presiunii atmosferice asupra tragerilor. 6
Variația presiunii atmosferice în raport cu înălțimea la care se execută tragerea 8
Influența scăderii presiunii atmosferice asupra traiectoriei glonțului 8
3.2.Influenta vantului asupra tragerii 11
3.2.1.Clasificarea vântului: 12
3.3.Influența temperaturii asupra tragerii 15
4.Codul sursa și rularea programului 16
Cum rulează? 20
Calcularea cu înălțător 4: 21
5. Concluzii 21
Bibliografie: 22

Extras din document

1.Introducere.

Am ales acestă temă luând în considerare în primul rând ,modul în care noi, studenții din Academia Forțelor Terestre, executăm ședințele de tragere cu armamentul de infanterie în cadrul modulelor de pregătire militară generală.

Un fapt cunoscut general este că tragerile pe care le execută militarii din Armata României nu se desfășoară în condiții optime datorită lipsei poligoanelor de tragere, care să ofere condițiile necesare unei bune și eficiente instrucții de tregere cu armamentul de infanterie.

Astfel, aceste trageri sunt influențate negativ într-un procent foarte mare de către factorii de mediu în general, și de către variația parametrilor meteorologici în special.

Totodată trebuie să luăm în considerare faptul că pe câmpul de luptă condițiile meteo nu sunt favorabile desfășurării acțiunilor de luptă ci, din contră ele sunt foarte variabile de la zi la zi, de la lună la lună și de la an la an , mai ales în cadrul schimbărilor climatice globale actuale. Un alt factor care trebuie menționat este desigur faptul că regulile luptei armate s-au schimbat pentru că acesta se desfășoară într-un câmp modern, informatizat și divers din punct de vedere geografic. Din ce în ce mai multe armate desfășoară acțiuni de luptă, de restabilire a păcii, de luptăîmpotriva terorismului în diferite zone ale globului, acoperind un larg spectru climateric, de la zone deșertice la zone cu climă tropicală sau temperată. De aceea este necesar ca atât oamenii cât și tehnica de luptă să se adapteze diferitelor condiții de mediu.

Factorul cheie - succes - împotriva unui adversar este evident condiţionat de calitatea armamentului din dotarea unităţilor, subunitătilor şi tuturor forţelor participante la acţiunile militare cât și de gradul și modul de îndeplinire a misiunii.

De aceea, în această lucrare mi-am propus să prezint repercusiunile variației celor mai importanți parametri meteorologici asupra tragerilor cu armamentul de infanterie cu care este dotată armata română.

2. Despre erori și importanța lor în trageri. Modele teoretice.

Tragerile cu armamentul de infanterie sunt caracterizate de erori, cauzate atât de tragători - datorită trăsăturilor individuale ale fiecăruia, de caracteristicile și de impreciziile armamentului și a aparatelor de măsurare cât și de condițiile meteorologice. Acestea din urma afectează traiectoria glonțului iar înțelegerea acțiunii lor asupra preciziei tragerii și în cunoașterea comportamentului armamentului este esețială.

2.1. Cauzele erorilor

Deși cauzele erorilor sunt infinite, cele mai pregnante, scrise în regulamentele de infanterie sunt:

- construcția imperfectă a aparatelor de ochire, gradarea inexactă a scărilor, jocul pieselor și mecanismelor;

- imperfecțiunea organelor de simț cu care percepem realitatea și executăm măsurători;

- condițiile meteorologice diferite în care se fac măsurători;

- erorile care apar la executarea tragerilor, în cazul pe care îl analizăm, sunt cele amprentate de condițiile meteorologice;

2.2.Clasificarea erorilor.

Erorile sunt delimitate sumar în:

• erori sistematice;

• erori accidentale;

Erorile sistematice se obțin ca rezultat constant a anumitor cauze sau izvoare și au întotdeauna o valoare constantă atât ca mărime, cât și ca semn.

Erorile accidentale sunt acele erori care se obțin ca rezultat al interacțiunii dintre mai multe cauze sau surse de erori. Fiecare dintre aceste cauze dă o așa numită eroare elementară care are un caracter întâmplător în cazul nostru, atât ca mărime, cât și ca semn.

2.3. Reguli ale erorilor accidentale.

Teoria erorilor este capitolul din teoria probabilităților care studiază erorile accidentale și legile cărora li se supun. Legea normală a erorilor este legea lui Gauss, adică: între valoare absolută și semnul erorilor accidentale și probabilitatea obținerii acestora este o strânsă dependență.

1.Cu cât eroarea este mai mare, cu atât este mai mică probabilitatea apariției sale și invers.

2. Probabilitatea apariției erorilor negative și a celor pozitive este aproximativ egală pentru ambele tipuri de erori.

3. În cazul măsurării prin diferite procedee, pentru fiecare procedeu există limite proprii caracteristice ale mărimii erorilor.

Aceste 3 reguli ale legii eroriilor accidentale pot fi reformulate pe scurt astfel: erorile se distribuie neuniform, simetric și sunt limitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Calculul Corectiilor Erorilor in Conditii Meteo Diferite de Cele Normale.doc