Campanie publicitară - Instigare la cultură

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1537
Mărime: 13.34KB (arhivat)
Publicat de: Estera Marina Vieru
Puncte necesare: 9
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Facultatea de administratie publica

Cuprins

  1. 1. Definirea problemei
  2. 2. Analiza situatiei
  3. 3. Obiectivele
  4. 4. Publicul-tinta
  5. 5. Axa campaniei de relatii publice
  6. 6. Analiza Swot
  7. 7. Strategia
  8. 8. Detalii de organizare
  9. 9. Tehnicile de relatii publice, mass-media si suporturile utilizate
  10. 10. Mesajul
  11. 11. Bugetul
  12. 12. Concluzii si recomandari pentru organizatie

Extras din proiect

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" este o institutie publica de cultura cu personalitate juridica, aflata in subordinea Ministerului Culturii si Cultelor, avand vechi traditii in ceea ce priveste activitatile educative, muzeologice si de cercetare in domeniul stiintelor naturii.

Definirea problemei

Din cauza diversitatii activitatiilor din ce in ce mai mare in ultimii ani, din cauza lipsei de vizibilitate si din cauza nivelului destul de scazut de cultura Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" nu mai dispune de aceeasi popularitate ca in anii anteriori, iar interesul publicului a crezut simtitor, acest lucru fiind sesizat prin numarul mic de vizitatori.

Una dintre principalele preocupari ale demersului nostru, in vederea pregatirii unui plan de campanie pentru organizatie, a fost aceea de a stabili o metoda riguroasa de analiza.Se doreste a fi o campanie de informare a publicului in problemele legate de patrimoniul muzeal si de importanta muzeelor ca institutii publice de cercetare stiintifica si in acelasi timp o campanie de educare a publicului in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator.

Campania de relatii publice pentru Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" se va baza pe valorificarea punctele forte si pe traditia acestui muzeu.

Institutia doreste o cresterea a numarului de vizitatori cu 30% fata de numarul actual.In scopul atingerii obiectivelor, acest document propune strategii originale si creative.

Analiza situatiei

Aceasta institutie poseda o imagine publica mediocra in principal din cauza nevalorificarii oamenilor remarcabili care lucraza in cadrul ei si din cauza nevalorificarii traditiei adunata in multi ani de activitate

Imbunatatirea imaginii este necesarea deoarece in ultimii ani muzeu a trecut printr-o perioada mai nefasta in care imaginea sa a avut de suferit.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" isi desfasoara activitatea intr-o cladire veche. Detine spatii de afisaj pe fatada localului si poate utiliza, in functie de necesitati, foaierul si alte spatii aferente.

Departamentul de relatii pubilice ar trebui sa detecteze din timp noile tendinte, inaintea dezvoltarii lor depline, pentru a oferi companiei posibilitatea de a actiona mai degraba in avans, decat sa reactioneze la aceste potentiale evolutii.

Obiective

Pe viitor dorim sa sporim numarul de vizitatori prin promovarea unei imagini cat mai bune a muzeului si prin obiectivele secundare:

- Oferte speciale pentru elevi, studenti, pensionari etc

- Organizarea unor evenimente speciale cu diferite ocazii

- Infinatarea unui magazin de suveniruri

- Promovarea diverselor expozitii la nivel national

- Imbogatirea patrimoniului muzeului cu un numar cat mai important de exponate importante.

Publicul tinta

Proiectul este menit sa demonstreze inalta importanta culturala si istorica a muzeului cu ajutorulul publicului tinta. Dorim sa recrutam noi clienti care sa ne recomande si altora, sa oferim informatii jurnalistilor, sa-i casigam de partea noastra pe nemultumiti.

a) Public primar: - elevii cu varste intre 7 si 18 ani

- studentii cu varste intre 19 si 24 de ani

Acest segment de public are o pondere insemnata in cadrul publicului vizitator. Copii si tinerii sunt foarte receptivi la informatiile si la formarea unor mentalitati adaptate problemelor actuale privitoare la protectia si conservarea mediului, respectarea si ocrotirea patrimoniului national natural si cultural.

b) Public secundar: parintii si bunicii copiilor

Preview document

Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 1
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 2
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 3
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 4
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 5
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 6
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 7
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 8
Campanie publicitară - Instigare la cultură - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie Publicitara - Instigare la Cultura.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Proiect Marketing Turisitic - Barcelona

1.1.Prezentare generala Se spune despre Barcelona ca nu este doar un simplu oras , ci mai mult de atat.O multitudine de orase la un loc , o...

Ai nevoie de altceva?