Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 1740
Mărime: 1.36MB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Blaga
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

Descrierea datelor:

- Număr emigranți: Reprezintă numărul de persoane care părăsesc statul respectiv, din diverse motive pe care le vom identifica pe parcursul analizei. Valoarea acestui indicator este exprimată în număr efectiv de persoane.

- Numărul de imigranți: Sugerează numărul de persoane care au pătruns în cadrul statului respectiv, exact ca în cazul prezentat anterior, ulterior găsind factorii care i-au determinat pe aceștia să facă alegerile respective. Valoarea acestui indicator este exprimată în număr efectiv de persoane.

- Salariul minim: Poate unul din cei mai importanți factori care a determinat migrarea persoanelor în/din anumite state. Este observată prezența salariului minim brut, prevăzut la finalul anului 2016. Valoarea acestui indicator este exprimată în Euro.

- Rata ocupare forță de muncă: Este un indicator care ne ajută să observăm gradul de activitate la nivelul populației unei țări, incluzând aici atât populația ocupată, cât și pe cea neocupată. Acest indicator se exprimă în procente.

- Durata medie de lucru pe săptămână: Acest indicator este important pentru cei ce au realizat aceste migrări în masă, deoarece există diferențe destul de mari între anumite state care au o medie de sub 35 de ore si alte state care au o medie peste 42 de ore. Acest indicator se exprimă în număr mediu de ore lucrate efectiv/săptămână.

- Alegerea/impunerea unui program flexibil: Acesta este categoric un indicator modern de referință, adus ca noutate de către statele dezvoltate. Este important, în special pentru cei care au migrat, fie ca studenți, și astfel li se permite să se ocupe atât de finalizarea studiilor, cât și de a-și câștiga un venit, dar și pentru persoanele care activează în cel puțin și probabil două domenii diferite (persoanele cu două locuri de muncă). Acest indicator se exprimă sub formă de procente.

- Șomajul: Un indicator important în cadrul oricărei economii, deoarece sugerează rata de neocupare a populației ca și forță de muncă. Acesta sugerează în mod direct dacă o anumită țară oferă locuri de muncă și dacă țara respectivă dispune de specialiști în domeniu. Acest indicator este exprimat în procente.

- Valoarea medie a chiriilor: Un indicator foarte important, alături de nivelul salariilor minime, deoarece orice persoană va avea nevoie să se cazeze într-o anumită locuință pentru diverse perioade de timp, deoarece nu vor exista suficiente fonduri pentru achiziționarea uneia. Astfel, dacă multe persoane se angrenează în cadrul acestei migrații importante către un anumit stat, cererea pentru anumite locuințe mici, așezate bine și ieftine va crește, astfel va crește și nivelul chiriilor. Acest indicator este exprimat în Euro, și reprezintă suma medie, de referință, pentru un apartament cu două camere, localizat la un nivel mediu, nici central, nici situat la periferie, chirie echivalentă pentru a locui pe o perioadă de o lună.

- Riscul de accidentare/îmbolnăvire: Am introdus acest indicator, în mod special pentru a ilustra anumite riscuri specifice fiecărei țări în parte, care nu determină imigrarea într-o anumită zonă, dar cu timpul poate să determine emigrarea din cadrul statului de reședință. Dar, și în cazul emigrării, după cum am menționat anterior, majoritatea vor dori să lucreze în zone industriale precum fabrici sau construcții. Acestea, de regulă, reprezintă medii de lucru destul de periculoase pentru sănătate, plata fiind exact salariul minim, de cele mai multe ori, neexistând anumite sporuri. Acest indicator este exprimat în procente.

- Oferta de muncă: Reprezintă facilitățile oferite de către state, în ceea ce privește crearea locurilor de muncă, observate la nivelul tuturor domeniilor existente. Se exprimă în număr efectiv de posturi oferite.

- Apartenența Uniunii Europene: Este un indicator categorial care sugerează dacă statul respectiv este membru al Uniunii Europene, caz în care i se va da valoarea „DA”, codificată cu 1, sau, în cazul în care aceasta nu este membră a Uniunii Europene, i se va da valoarea „NU”, codificată cu 0.

- Tipul de țară: Reprezintă un indicator categorial, ce împarte statele analizate în 5 categorii, denumite generic de la 1 la 5, în funcție de numărul de imigranți care pătrund în statul respectiv.

Figura 1 - Baza de date inițială

O să utilizez baza de date după eliminarea outlierilor, pentru ca analiza să fie una cât mai corectă.

M-am conectat la dm1/stud1, deoarece fac parte din prima grupă, și am creat mediul de lucru pentru analizarea datelor.

În continuare, urmând pașii de import a datelor, s-a obținut tabelul următor:

Figura 2 - Baza de date importată

După ce am facut vizibil tab-ul de data miner (din Tools/Data miner/make visible), este necesar să creăm un proiect nou, pe care l-am intitulat: „Bengulescu_Gabriel_imigranti”.

Preview document

Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 1
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 2
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 3
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 4
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 5
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 6
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 7
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 8
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 9
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 10
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 11
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 12
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 13
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 14
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 15
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 16
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 17
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 18
Clusterizarea privind mișcarea migratorie a populației - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Clusterizarea privind miscarea migratorie a populatiei.docx

Ai nevoie de altceva?