Confectionarea Mansetei Aplicate la Fata Manecii

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Confectionarea Mansetei Aplicate la Fata Manecii.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Capitolul I : Creatia si alegerea modelului
Capitolul II : Materiale necesare confectionarii
imbracamintei
- Materiale de baza
- Materiale auxiliare
Capitolul III : Procesul tehnologic de
confectionare
- Operatiile procesului tehnologic
- Confectionarea mansetei
Capitolul IV : Masini si utilaje folosite pentru
confectionarea produsului
Capitolul V : Masuri de protectie a muncii

Extras din document

Memoriu justificativ

Realizarea si prezentarea acestei lucrari pun in valoare cunostintele acumulate intr-un an de studiu.

Prin Imbracaminte, in sens larg, se intelege un complex de obiecte care se imbraca pe corp ( lenjerie, bluze, sacouri, caciuli, manusi, ciorapi etc. ). In sens restrans prin imbracaminte se intelege totalitatea produselor realizate in industria de confectii.

Imbracamintea ocupa, in randul celorlalte bunuri de larg consum, un loc special, deoarece ea reflecta cel mai prompt, neincetata evolutie a civilizatiei materiale si spirituale a societatii contemporane.

Imbracamintea este un articol vestimentar folosit pentru a proteja corpul impotriva intemperiilor si in scop estetic.

Calitatea produselor de imbracaminte devine tot mai mult factorul hotarator, un mijloc important de concurenta si un indicator esential de apreciere a intregii activitati desfasurate la un moment dat de producator.

Meseria de confectioner imbracaminte este o meserie care nu va disparea niciodata, deoarece indiferent de situatie avem nevoie de haine cu care sa ne acoperim corpul si in care sa ne simtim cat mai comod. Produsele de imbracaminte sunt obtinute din materiale textile, blanuri sau piele, fiind folosite pentru asigurarea confortului fiziologic al corpului cat si in scop ornamental.

Confortul fiziologic se asigura utilizand imbracaminte corespunzatoare mediului ambiant si necesitatilor individuale ale omului. In acest sens imbracamintea poate diferi in functie de anotimp, clima, destinatii, varsta, etc. Astfel, pentru anotimpurile reci se confectioneaza imbracaminte mai groasa capabila sa retina caldura furnizata de corp, iar pentru anotimpurile calde este recomandata imbracaminte subtire si racoroasa care sa permita aerisirea corpului.

In capitolul I sunt prezentate informatii despre imbracamintea exterioara in general, despre moda si frumusetea imbracamintei.

In capitolul II sunt prezentate informatii despre materiale de baza si auxiliare folosite la confectionarea imbracamintei.

Procesul tehnologic de confectionare a produsului este prezentat in capitolul III.

Capitolul IV cuprinde prezentarea masinilor si utilajelor in general.

Iar capitolul V cuprinde masurile de protectie a muncii.

Capitolul I

Creatia si alegerea modelului

In activitatea de pregatire tehnica a productiei, proiectarea materiilor prime, materialelor si modelelor este o etapa ce inglobeaza un complex de lucrari pe doua laturi: una creativa, alta tehnica finalizata cu obtinerea elementelor documentatiei tehnice necesare introducerii in fabricatie a noului produs.

Cresterea eficientei in activitatea de pregatire tehnica a fabricatiei necesita abordarea stiintifica a procesului de proiectare in care se implica intuitia, experienta, gustul estetic a creatorului.

Reperele principale sunt parti componente ale imbracamintei care nu pot lipsi din structura fizica a produsului, iar reperele secundare sunt parti componente care pot lipsi din structura fizica a unui produs.

Rolul imbracamintei - se imparte in 3 categorii care sunt :

- rol functional

- rol estetic

- rol social

a) Rolul functional – de a ne proteja impotriva factorilor externi de mediu ( ploaie, vant, ninsoare )

b) Rolul estetic – de a da un aspect cat mai frumos persoanei care poarta imbracamintea. Acest rol se realizeaza prin linia de croire. Natura materialului cat si culoarea vor fi alese in concordanta cu aspectul si caracterul persoanei.

c) Rolul social – determina purtatorul sa se simta incadrat in societate si in mediul in care poarta imbracamintea.

Moda imbracamintei – reprezinta ansamblul de gusturi, preferinte si deprinderi care predomina de o serie de factori :

- linia de conceptie

- materialul folosit

- zona geografica

- motivele populatiei dintr-o zona

- destinatie

Fisiere in arhiva (1):

  • Confectionarea Mansetei Aplicate la Fata Manecii.docx