Controlul calitatii SC Medica Farmimpex SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Controlul calitatii SC Medica Farmimpex SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 34 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

CAPITOLUL I. PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI
S.C. MEDICA FARMIMPEX S.R.L. 2
1.1. Domeniul de activitate şi misiunea companiei 2
1.2. Produsele companiei 2
1.3. Clienţii companiei 9
1.4. Resursele organizaţiei 9
1.4.1. Resursele umane 9
1.4.2. Resursele financiare 10
1.4.3. Resursele fizice 13
1.4.4. Resursele organizaţionale 17
CAPITOLUL II. DESCRIERE PROCES 19
2.1. Harta Proceselor 19
2.2 Descrierea proceselor cheie- procesul de ditribuţie 20
CAPITOLUL III. ANALIZA MEDIULUI EXTERN 21
3.1. ANALIZA MEDIULUI GENERAL 21
3.2. ANALIZA MEDIULUI COMPETITIONAL 27
CAPITOLUL IV. ANALIZA MEDIULUI INTERN 30
CAPITOLUL V. OPTIUNI STRATEGICE 31
CAPITOLUL VI. MATRICEA STRATEGIILOR 34
CAPITOLUL VII. ELABORARE PROCEDURI.35
BIBLIOGRAFIE. 38

Extras din document

CAPITOLUL I. PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI

S.C. MEDICA FARMIMPEX S.R.L.

1.1. Domeniul de activitate şi misiunea companiei

Medica Group este un brand internaţional cu renume pe piaţa românească încă din 1992 compus din 5 firme de prestigiu al căror fondator este domnul Ionuţ Moraru, doctor în ştiinţe medicale. Această companie Medica Famimpex Srl a luat fiinţă ca urmare a studierii nevoilor de pe piaţa internă şi externă.

Compania a început o campanie de promovare a celor peste 800 suplimente inovatoare în întreaga tara, ceea ce a dus la o dezvoltare rapidă a activităţii şi la obţinerea a 42 medalii internaţionale.

Începând din anul 1992, Medica Group şi-a consolidat prezenţa pe piaţa farmaceutică locală printr-o prezenţă puternică în arii terapeutice noi, precum apifititerapie, acupunctura, homeopatie, etc.

Medica Group arata interesul comunitatii medicale pentru suplimentele companiei, care au devenit treptat primele solutii terapeutice alese în tratamentul unui numar mare de afectiuni. Cu cei 300 consilieri medici curanti suplimentele nutritionale Pro Natura au avut un succes rapid si au devenit, la scurt timp dupa lansare, lideri în ariile terapeutice respective.

Domeniul de activitate în care activează Medica Farmimpex este unul de interes general, distribuind produse utile în terapiile alternative, fără efecte secundare şi realizate conform celor mai înalte standarde de calitate, contribuind astfel la îmbunătăţirea actului medical din România.

Medica Farmimpex oferă o gamă largă de produse şi servicii, care se adresează unui interval extins de afecţiuni şi tuturor categoriilor de vârstă. Primordial pentru Medica Farmimpex este promovarea unor suplimente alimentare naturiste la preţuri accesibile, însoţite de servicii adecvate de calitate superioară.

Misiunea MEDICA-GROUP este aceea de a deveni compania producatoare de suplimente nutriţionale cea mai apreciatã de către pacienţi, clienţi, colegi, investitori, parteneri de afaceri şi de către comunităţile în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea. În anul 2012 compania avea 98 de angajaţi şi exporta produsele în 10 ţări, printre care: Bulgaria, Italia, Liban, Germania, Ungaria, Israel, Grecia, Kuweit, Azerbaijan.

În cadrul companiei Medica se pune accentul pe calitatea vieţii angajaţilor şi pe relaţia cu aceştia. Persoanele care aleg să lucreze pentru Medica, nu aleg doar un simplu loc de muncă, ci şi un stil de viaţă.Tipul de activitate, conform clasificării CAEN (4646) pentru Medica Farmimpex SRL este Comerţ cu ridicata al produselor farmaceutice, iar C.U.I.-ul acesteia este 4182622.

Sloganul organizaţiei este: DIRECT DIN NATURĂ.

1.2. Produsele companiei

Serviciul pe care îl prestează firma SC MEDICA FARMIMPEX SRL este cel de distribuţie a suplimentelor alimentare naturiste şi a altor produse parafarmaceutice.

Medica Farmimpex distribuie o gamă largă de produse care se adresează unui interval extins de afecţiuni şi tuturor categoriilor de varstă. Produsele sunt adresate tuturor categoriilor de consumatori: de la persoane sănătoase care doresc menţinerea starii de sănătate şi prevenirea îmbolnăvirilor, la persoane care le folosesc ca suplimente în diferite tratamente.

După categoria de consumatori pentru care se adresează, produsele sunt împărţite în suplimente nutritive, Gama VET (pentru animale), Perident (pentru igiena cavitaţii bucale), pentru sportivi.

Produsele companiei sunt împărţite pe game corespondente anumitor afecţiuni sau vârste, precum şi metodelor specifice de producţie. Numărul total de produse este de aproximativ 1000 sub diverse forme de prezentare: comprimate, capsule, geluri, creme, siropuri, spray-uri, tincturi, ceaiuri, pulberi,etc.

De asemenea, în afară de modul de prezentare al produselor, acestea se mai împart şi în alte categorii. Produsele mai sunt grupate şi după afectiunile pentru care se utilizează, după categoriile de varstă (copii, adolescenţi, adulţi, vârstnici), după numarul de vanzări pe lună, după apariţia pe piaţă.

După volumul de vânzări pe lună, produsele se împart în produse:

- tractor aproximativ 70 de produse, se vând aproximativ 1000 din fiecare în fiecare lună;

- nişă aproximativ 170 de produse ale căror cereri variază între 1000- 100 de bucăţi/ lună;

- uitate restul de produse din care se vând sub 100 de bucăţi/luna, unele chiar deloc.

Nomenclatura produselor este, de asemenea, punctuală deroarece unele produse primesc numele plantei (plantelor) principale din care sunt compuse (De exemplu: Alge marine, Coada Calului, Coada şoricelului, Chrollera, etc), în funcţie de afecţiunea principală pentru care se utilizează: (Rheuma Flex, Nazomer, Diabeticum, Cardiovasc, etc).

Fiecare produs se prezintă sub mai multe forme.

Fisiere in arhiva (1):

  • Controlul calitatii SC Medica Farmimpex SRL.docx