Economia și gestiunea riscului - compania Altex

Proiect
7/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 23 în total
Cuvinte : 9284
Mărime: 514.29KB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Blaga
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. TEMA II
  2. APLICAȚIA 1
  3. COMPANIA ALTEX 1
  4. a.Descriere companie 2
  5. b.Cadrul general al Managementului Riscului Întreprinderii 4
  6. b.1.Stabilirea contextului 7
  7. b.2. Identificarea riscurilor 8
  8. b.3. Analiza/Cuantificarea riscurilor 9
  9. b.4. Integrarea riscurilor 11
  10. b.5. Evaluarea și prioritizarea riscurilor 11
  11. b.6. Tratarea/Exploatarea riscurilor 12
  12. b.7.Monitorizare și revizuire 14
  13. c.Plan de prevenire și protecție pentru compania Altex 15
  14. APLICAȚIA 2
  15. a.Caracterizare Uraganul Michael 17
  16. b.Tipuri de riscuri- cauze ale acestora 20
  17. c.Măsuri de gestiune a riscului 21
  18. d.Reacția companiior/organizațiilor după producerea evenimentului 22

Extras din proiect

Aplicația 1

1.a)Compania Altex

Profil

Altex este liderul pieței de electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România, potrivit cifrei de afaceri de la sfârșitul anului 2012. Prin rețeaua națională (de 78 de magazine Altex și 15 magazine Media Galaxy), aflată în continuă expansiune, Altex oferă clienților o gama variată de produse inovatoare, la cele mai avantajoase prețuri, susținute de soluții optime de finanțare adaptate nevoilor clienților noștri. Cu o suprafață de vânzare de aproximativ 1500 de metri, Altex este numărul 1 în România , de peste 20 de ani. În tot acest timp, Altex a însemnat pentru clienți leadership, inovație, varietate și diversitate la raft, și nu în ultimul rând un preț corect oferit clientului.

În fiecare zi cei aproximativ 1800 de angajați ai companiei sunt dedicați livrării de aparate de ultima generație, care facilitează accesul consumatorilor la informație, divertisment și comunicare. Serviciile Altex garantează alegerea corectă, promisiunea făcută de companie clienților prin servicii care asigura livrarea rapidă - transport gratuit; prețul cel mai competitiv - serviciul "2 x Diferența", prin care oferim clienților de două ori diferența de preț, dacă găsesc produsul achiziționat din Altex, mai ieftin în altă parte; versatilitatea serviciilor : rezervă online, pick-up în store și nu în ultimul rând diversitatea produselor la raft, care răspunde ccelor mai variate nevoi.

O prioritate a companiei Altex este să facă echipamentele care sporesc confortul vieții accesibile tuturor categoriilor de consumatori. Pentru a susține acest deziderat Altex a dezvoltat împreună cu partenerii săi soluții de finanțare flexibile, cu dobânzi mici, și rate cu valoare scăzută. Pe lângă variatele formule de finanțare, compania Altex vine în sprijinul consumatorilor prin servicii care adaugă plus-valoare produselor, cum ar fi service și transport gratuit.

În 2005 Altex și-a lansat strategia de dual-trader, începând transformarea să într-un retailer mulți-channel , care integrează canalele online și offline. Pe premisele acestei poziționări, Altex aspiră să ofere consumatorilor săi posibilitatea de a face cumpărături oriunde doresc, cum doresc, atât online, cât și offline. Conectarea magazinului online la cel tradițional permite consumatorilor să ridice în magazin comenzile făcute online, sau să testeze și să ceară consiliere în magazin și produsul să le fie livrat ulterior direct acasă.

Evoluție

Altex, brandul care a influențat industria de retail din România, a fost ființat în 1992, la Piatră Neamț, județul Neamț. Încă de la început, Altex și-a propus să ofere produse de calitate adecvate nevoilor consumatorilor, și soluții de finanțare acesibile.

Începuturi: Primul magazin Altex a fost deschis în 1993 la Piatră Neamț. Businessul a fost derivat dintr-o afacere începută în familie, cu bani împrumutați de la banca, și a fost bazat pe o piață care ducea o lipsa acută de electronice și electrocasnice, majoritatea de producție internă la acea vreme.Rezultatele înregistrate determina decizia de a construi lanțul de magazine care va ajunge liderul pieței românești de retail. An după an, s-a construit infrastructură necesară pentru a răspunde exigențelor clienților din toată țară. Primul import a constat într-un tir de televizoare de la partenerul din Elveția, comercializate apoi prin consignatiile care vindeau atunci și haine și alte produse de uz casnic. Procedeul a fost repetat vreme de mai mult de un an după care Ostahie a deschis primul magazin doar pentru electrocasnice și a început importul efectiv, tot din Elveția. "Am adus tiruri întregi, câte unul pe luna parcă, timp de un an, chiar doi, împreună cu cei din familie le reparăm și le comercializam mai departe", a completat Ostahie.Prin intermediul furnizorului de televizoare a dezvoltat un parteneriat cu producătorul de electrocasnice Rotel, după care a urmat și importul brandurilor internaționale, precum Îndesit sau Whirlpool, care începeau să își facă loc pe piață locală.

A urmat extinderea rețelei de magazine, mai întâi la nivel regional, odată cu cele concurente. Primele au fost Mondo, preluată apoi de Cosmo, și Flanco, după care au urmat Altex și Domo, care se numea la început Interexpo.

1994 - 1995: Altex își dezvoltă rețeaua, deschizând peste 60 de magazine în toate orașele

importante ale țării.

Un pas înapoi: 1996

După ce compania ajunsese la mai mult de 60 de magazine, trecând de etapă de retailer regional, au apărut primele piedici. Inflația, devalorizarea monedei naționale și dobânzile ce se dublau de la săptămâna la săptămâna.

Urmărind această strategie când restul magazinelor se închideau, Altex a reușit să obțînă capital pentru achitarea creditelor la bănci și a redus pierderile cauzate de păstrarea stocurilor.

A urmat restructurarea care a presupus închiderea a mai mult de jumătate din cele 60 de magazine și concedierea personalului.

Creșterea a fost reluată apoi prin dezvoltarea rețelei de magazine Altex pe suprafețe de retail de mărime medie.

1997 - 1999: Pe fondul unei piețe cu indicatori macroeconomici în scădere (inflație crescută, dobânzi bancare excesive etc. Altex se restructurează. La acea dată, compania includea activități de retail, wholesale, transporturi și service.

2000: Altex își externalizează serviciile. Astfel este constituit Grupul Altex care cuprinde rețeaua de magazine Altex, firma de logistică și transport 8TIM și firma de distribuție și vânzări en-gros Italromtex.

2001: Altex beneficiază de consolidarea business-ului în urmă modificării structurii organizaționale. Compania inaugurează 22 de magazine noi.

2002: Dezvoltarea rețelei continuă, la sfârșitul anului rețeaua Altex include 62 de magazine.

2003: Altex cunoaște o creștere vertiginoasă și devine cea mai mare rețea de magazine cu acoperire națională, înregistrând vânzări de peste 136 milioane euro. Este anul în care compania devine lider în retailul românesc de produse electronice și electrocasnice.

2004: Altex lansează brandul Media un concept de retail inovator pentru piață din România. Rețeaua de magazine de mare suprafață Media Galaxy se anunță că un nou standard de avangardă pentru retailul de produse electronice, electrocasnice, IT&C, muzică și film, multimedia. Primul magazin Media Galaxy este deschis în București.

Preview document

Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 1
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 2
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 3
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 4
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 5
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 6
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 7
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 8
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 9
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 10
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 11
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 12
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 13
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 14
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 15
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 16
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 17
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 18
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 19
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 20
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 21
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 22
Economia și gestiunea riscului - compania Altex - Pagina 23

Conținut arhivă zip

  • Economia si gestiunea riscului - compania Altex.docx

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?