Energia Hidrogenului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Energia Hidrogenului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mirela Crina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Metodele actuale de generare a energiei civilizatiei industriale submineaza conditiile de mediu la nivel local, regional si global si se bazeaza, in principal, pe prelucrarea de resurse fosile. In prezent apar zorii unei noi revolutii a surselor de energie si anume este vorba de utilizarea hidrogenului in locul folosirii petrolului si a derivatelor acestuia.

Miza este mondiala :lupta impotriva efectului de sera impune gasirea unei solutionari ecologice a producerii energiei.

Hidrogenul a fost descoperit de faimosul fizician englez Henry Cavendish, care era "cel mai bogat dintre invatati si cel mai invatat dintre bogati",dupa cum spunea unul dintre contemporanii sai.   El a facut descoperirea in 1766,iar in 1783 profesorul francez Charles a facut sa zboare primul balon cu hidrogen.

Hidrogenul este cheia obtinerii in viitor a unei energii avand cel mai inalt continut energetic pe unitatea de greutate dintre toti combustibilii cunoscuti. Cand este ars intr-un motor, hidrogenul produce zero emisii,iar cand este sursa de putere intr-o celula de combustie, singurul rezid este apa curata la 250-3000C. Combinat cu alte tehnologii, ca de exemplu captarea si stocarea carbonului, energii regenerabile, energia de fuziune, este posibil ca celula de combustie sa genereze in viitor energii fara emisii nocive.

Sociologii avertizeaza ca urmarile trecerii economiei la un sistem energetic bazat pe hidrogen ar fi comparabile cu cele generate de prima revolutie industriala.

Ecologistii sustin insa ca nu exista alternativa la sistemul energetic bazat pe hidrogen deoarece rezervele exploatabile de petrol si gaze naturale, resurse absolut necesare ca materii prime nu numai in industria energetica ci si in petrochimie vor fi complet epuizate in mai putin de un secol.

Estimând că la sfârşitul acestui secol populaţia globului va atinge circa 10 miliarde de locuitori, în condiţiile unor drepturi de emisie uniforme pentru intreaga populaţie, pentru a nu depăşi concentraţia de CO2 de 450 ppm în atmosferă, ar fi necesar ca emisiile pe cap de locuitor să se limiteze la 0,3 tone C/locuitor, ceea ce pentru ţările dezvoltate reprezintă o reducere de 10 ori a actualelor emisii de gaze cu efect de seră.

Pentru atingerea acestui obiectiv ambiţios, propus de ţările Uniunii Europene, de a reduce de patru ori emisiile la orizontul anului 2050, se estimează o puternică “decarbonizare” a sistemului energetic, prin apelare atât la energia nucleară, dar mai ales la sursele regenerabile de energie.

Ţinând seama de timpul de implementare a unor noi tehnologii şi de înlocuire a instalaţiilor existente, este necesar să se accelereze ritmul de dezvoltare a noilor tehnologii curate şi a celor care presupun consumuri energetice reduse. În acelaşi timp este necesară o profundă evoluţie a stilului de viaţă şi o orientare către o dezvoltare durabilă.

Fisiere in arhiva (1):

  • Energia Hidrogenului.ppt