Fox Pro - Asociatie Proprietari

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Fox Pro - Asociatie Proprietari.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 15 fisiere doc, fxp, prg, ms, idx, bak, dbf de 37 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Memoriu justificativ
Cap I. Limbajul de programare Visual FoxPro
Cap. I.1. Descrierea limbajului FoxPro
Cap. I.2. Elemente ale limbajului FoxPro folosite în aplicaţie.
Cap.I.2.1. Ferestre
Cap.I.2.2. Meniuri
Cap. II. Descrierea aplicaţiei
Cap. III. Programul aplicaţiei
Bibliografie.

Extras din document

Memoriu justificativ

Acest proiect a fost realizat pentru a facilita modul de accesare a datelor şi informaţiilor din cadrul unei instituţii publice cum este biblioteca. Deoarece trăim într-o perioadă în care majoritatea oamenilor sunt presaţi de timp, programatorii recurg la ajutorul anumitor sisteme de operare, cum este şi Visual FoxPro, pentru a realiza zone de lucru care permit accesarea rapidă a informaţiilor pentru o mai bună satisfacere a cerinţelor utilizatorilor.

Cap I. Limbajul de programare Visual FoxPro

Cap I.1. Descrierea limbajului Fox-Pro

Domeniul bazelor este un domeniu strict al informaticii, operând cu mărimi şi noţiuni specifice. Foarte multe probleme informatice se reduc, la nivel principal, la memorarea unor informaţii, urmată de extragerea acestora, sub diferite forme.

Baze de date reprezintă structura logică în care este memorată o cantitate de informaţii, pe un suport fizic de memorare. La nivel inferior baza de date reprezintă unul sau mai multe fişiere, care respectă condiţiile impuse de sistemul de operare.

Pentru a avea acces cât mai rapid la toate informaţiile organizate într-o bază de date, aceasta are o anumită organizare, asemănătoare unui tabel, folosindu-se următoarea tehnologie:

- câmp: coloană în tabel;

- înregistrare: linie în tabel;

- structura bazei de date: antetul tabelului.

Pentru a determina în mod univoc structura bazei de date (antetul tabelului) trebuie specificate câmpurile ce compun tabelul, împreună cu caracteristicile acestora:

- numele - identifică câmpul printre celelalte elemente;

- tipul - stabileşte prelucrările care se pot aplica datelor memorate în câmpul respectiv;

- lungimea - numărul de octeţi ocupaţi de câmp (adică lăţimea coloanei în tabel), necesară pentru rezervarea spaţiului de memorare pe disc;

- zecimale - pentru câmpurile numerice, stabileşte poziţia punctului zecimal în cadrul câmpului respectiv.

FoxPro a fost realizat de catre firma Fox Software şi permite importul/exportul de date din/dinspre multe sisteme de operare sau medii de operare. Deoarece la cautarea de date se fac anumite optimizări, ultimele versiuni sunt foarte performante, iar datorită specialiştilor de la firma Microsoft şi puterii acestei firme putem trage concluzia că în continuare se vor depune eforturi considerabile pentru noi extinderi şi optimizări ale acestui sistem.

Sistemul FoxPro poate lucra în următoarele moduri de lucru :

- Imediat : utilizatorul introduce o comandă de la tastatură (într-o anumită fereastră) ,sistemul o analizează şi dacă este corectă, această comandă se execută.

Rezultatul acesteia se vede pe ecran, în conţinutul memoriei sau în baza de date .

Dacă o comandă introdusă are erori, atunci ea se poate modifica (corecta) şi cere re-execuţia ei .Pentru a putea lucra în acest mod este necesară cunoaşterea comenzilor sistemului (peste 300 comenzi şi peste 300 funcţii). În modul imediat se pot rezolva sarcini relativ simple.

- Asistat : utilizatorul poate folosi un sistem complex de meniuri, ferestrele dialog, suprafeţe de lucru, etc., cu ajutorul cărora îşi precizează intenţiile relative la baza de date. Pentru a putea folosi aceste facilităţi trebuie cunoscut sistemul şi semnificaţiile ataşate diferitelor elemente prezente pe ecran la un moment dat. Ca şi în cazul precedent, cu ajutorul acestui mod de lucru se pot rezolva sarcini relativ simple . Faptul că o persoană poate folosi acest mod de lucru nu îl îndrăptăţeşte să se considere un profesionist în FoxPro (sau în baze de date).

- Programat : comenzile se pastrează în programe şi rezolvă sarcini complexe. La cerere aceste programe se execută.

La o bază de date au acces mai multe persoane, care ar putea fi împarţite în urmatoarele cetegorii :

- Programatorii profesionişti- care cunosc în detaliu stuctura bazei de date şi sistemul de gestiune a bazei de date pe care îl folosesc. Programele pe care ei le scriu vor rezolva sarcini complexe şi vor fi folosite, în general, de alte persoane.

- Utilizatorii ai bazei de date ( neprofesionişti în informatică) : persoane cu sarcini de raspundere , operatori- care , în general, folosesc programe

Fisiere in arhiva (15):

 • asociatie.dbf
 • CARTE.IDX
 • carti.BAK
 • CHKLIST.MS
 • CITITOR.IDX
 • CITITORII.DBF
 • FISIER1.DBF
 • FISIER1.IDX
 • FISIER2.DBF
 • FISIER2.IDX
 • Fox Pro - Asociatie Proprietari.DOC
 • locatar.BAK
 • locatar.dbf
 • locatari.FXP
 • locatari.prg