Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 5315
Mărime: 41.20KB (arhivat)
Publicat de: Casian Chivu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Elena Popescu
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE FACULTATEA DE FINANTE, ASIGURARI, BANCI SI BURSE DE VALORI

Extras din proiect

PARTEA I

Piata constructiilor metalice si a produselor din metal este inca in dezvoltare la nivelul romaniei,cea mai mare parte a produselor de pe aceasta piata fiind procurate prin import,asemeni altor sectoare ale economiei, cel de feronerie consemneaza niveluri ridicate la importul de produse specifice. La nivel mondial aceasta piata este destul de dezvoltata cel mai bun exemplu fiind ,Algeria,Italia ,Germania,China etc.

In paralel cu dezvoltarea acestei pietei se dezvolta in Romania si piata de productie a mobilieruluiprecum si a usilor si ferestrelor.Un rol important in evolutia pietei feroneriei pe piata romaneasca l-a avut evolutia pietei tamplariilor termoizolante evaluata la circa 550 milioane euro, in vreme ce in Europa valoarea acesteia depaseste 150 miliarde euro.

Date generale privind feroneria

Feroneria asigura manevrabilitate si fiabilitate ferestrelor, precum si securitatea partilor mobile. Prin urmare, trebuie sa reziste la toate solicitarile la care urmeza a fi supusa si sa fie protejata la coroziune. Montajul trebuie sa respecte indicatiile producatorului.

Feroneria se imparte in urmatoarele categorii:

- Feronerie pentru mobilier: broaste, zavoare si accesorii (opritoare pentru usi, chei, broaste, silduri pentru chei si butoni, butoane, inele si manere tragatoare, balamale, limitatori usi mobilier, rotile, accesorii pentru asamblare de sustinere si ghidare;

- Feronerie pentru usi si ferestre: broaste, manere, balamale, zavoare, chei, incuietori, clante si inchizatori automate.

Ponderea cea mai insemnata in sectorul feronerie o au marfurile care se vand la preturi accesibile. Dintre produsele cele mai cautate amintim: balamale banda, broaste cu bare rotative pentru mobila, balamale cilindrice, butoni, manere pentru mobilier, zavoare si balamale aruncator FGV Italia, care se adreseaza majoritatii consumatorilor pietei, in principal segmentului care vizeaza produsele cu preturi scazute.

Articolele de feronerie sunt foarte cautate in ultimii ani, vanzarile de feronerie pentru mobila avand o pondere de aproximativ 45 % in totalul de vanzari de feronerie.

Normele legale ce guverneaza aceasta piata ,la nivelul Romaniei ,sunt si destul de putine ,isa un ordin foarte important in acest domeniu il repezinta ordinal nr 293 din 8 noiembrie 1999 care face referie la aprobarea normelor metodologice privind verificarea calitatii lucrarilor de montaj,echipamente si instalatii tehnologice industrial.Acest ordin este emis de Ministerul Industriei si Comertului.

Normele juridice sunt foarte importante deorece pe măsura dezvoltării societăţii, devine din ce în ce mai “explozivă” activitatea creatoare, de inovare, invenţie, perfecţionare a tehnicilor de producţie, comercializare, etc. Asigurarea protecţiei prin lege (piaţa internă) sau prin convenţii şi tratate (piaţa mondială) – pentru orice drept de proprietate intelectuală sau industrială – devine obiectiv necesară. În comerţul internaţional, prima uniune pentru protecţia industrială s-a semnat la Paris, în 1883, revizuită ulterior prin mai multe convenţii multilaterale şi completată cu uniuni restrânse, pe ramuri sau sectoare de activitate. România a aderat la această “Uniune generală” aşa cum a fost ea revizuită la Washington, 1911.

Cele mei importante tari cu care Romania are semnate importante contracte de import pe produse de feronerie sunt Republica Chineza, Franta, Grecia, Italia, Olanda si Ungaria.

Piata interna, pe un trend ascendent

Principalele companii care activeaza in sectorul romanesc al feroneriei sunt: Assa Abloy, Avi&F, Eurokey, Feroneria, Maco, Metalplast, Roto, Schuto, Sigenia, Teraplast, Transparent, Urbis Security, Vimar, Wintec.

In urma unei analize de piata, putem afirma ca acest sector este in crestere, datorita numarului mare de constructii care sunt in derulare, reamenajarea celor existente si cererii ridicate din industria mobilei.

Feroneria de calitate superioara este in crestere, ceea ce nu poate decat sa ne bucure. Inainte de 1990, piata romaneasca a feroneriei pentru mobila, s-a bazat in special pe produsele firmei noastre care se numea IAMMBA Arad si furniza necesarul de feronerie intregii industrii de mobila din Romania, ramura importanta, profitabila si cu mare pondere la export“, a declarat Cristian Valan, din cadrul departamentului de marketing, de la Feroneria SA. Compania are o traditie indelungatã in domeniul fabricarii feroneriei pentru mobila, iar in prezent este unul dintre cei mai importanti producatori autohtoni. Societatea produce feronerie pentru mobilier, usi si ferestre: broaste pentru mobila, chei, silduri, balamale cu aripi plane, balamale cilindrice, balamale aruncator, balamale tip greu, tija, pentru mese si coltare, limitatori cu autofranare, manere, butoni, elemente de asamblare, sine de pat, rotile, picioare mobilier, accesorii sustinere si ghidare, suporti polita, accesorii usi glisante, cuiere si cuie pentru tapiterie. De asemenea, firma importa balamale aruncator FGV, dar si sine de glisare FGV din Italia.

Metalplast Romania, reprezentanta firmelor Metalplast Bielsko din Polonia si a Metalplast Zalur din Ungaria, este unul dintre jucatorii importanti pe aceasta piata. Directorul general Fekete Zsolt ne-a precizat ca „piata romaneasca a feroneriei este in crestere, deoarece produsele pe care le comercializam sunt foarte cautate“.

Aceeasi opinie o are si Richard Binder, director de vanzari pentru Europa de Sud-Est al firmei Roto. „Piata feroneriei se afla pe un trend ascendent, deoarece in anul 2000 volumul vanzarilor a fost de aproximativ un milion de euro, in 2001 cresterea a fost de 40%, iar in 2002 s-a dublat cifra de afaceri pe baza cererii mari inregistrate in sectorul de constructii (30-35%)“. Societatea produce seturi de feronerie pentru echiparea a aproximativ 10 milioane de unitati de ferestre anual. Anul trecut, au fost livrate pe piata romanesca sisteme de feronerie pentru circa 300 mii de unitati de ferestre. Compania comercializeaza toata gama de feronerie destinata executiei de ferestre, usi glisante, tip armonica, exterioare; pentru constructii speciale din lemn si PVC, balamale, manere, sisteme de alarma si electrice pentru deschiderea ferestrelor etc.

„Tarile din Europa de Est inregistreaza o tendinta ascendenta, Romania fiind, dupa Polonia, a doua piata din punct de vedere al potentialului de crestere“, a adaugat directorul de vanzari.

Urbis Security produce si comercializeaza broaste ingropate si aplicate, cilindri de siguranta cu frezare si amprente, cremoane, inchizatoare ferestre, manere si silduri, balamale, amortizori, garnituri, fiind importator de lacate si amortizori Yale.

„Piata de feronerie autohtona este dinamica si in continua crestere, astfel producatorii trebuie sa se adapteze modificarilor aparute. Sistemele de feronerie pentru lemn vor fi inlocuite, in timp, preponderent cu cele din PVC sau aluminiu, dovada fiind noile locuinte construite de ANL. Pe langa aceste produse o crestere lenta, dar continua se remarca la productia de geamuri termopan cu tamplarie din lemn“, a precizat Anca Oprea, marketing& communication la Urbis Security.

Preview document

Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 1
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 2
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 3
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 4
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 5
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 6
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 7
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 8
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 9
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 10
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 11
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 12
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 13
Fuziunea dintre ASSA Abloy România și Urbis Security - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Fuziunea dintre ASSA Abloy Romania si Urbis Security.doc

Ai nevoie de altceva?