Ingineria Sistemelor de Productie

Imagine preview
(6/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Ingineria Sistemelor de Productie.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Tema de proiect 2
Anexa 4
Punctul A 5
Punctul B 5
Punctul C 7
Punctul D 10
Punctul E 12
Punctul F 19
Punctul G 21
Anexa 28

Extras din document

TEMA DE PROIECT

Într-un sistem de stocuri sunt stocate cu caracter permanent 10 tipuri de articole având caracteristicile prezentate în Tabelul 1 din anexa.

La aceste 10 tipuri de articole care se stocheaza în mod permanent, se asociaza, sezonier, înca un articol pentru care cererea se manifesta aleator ( cu o densitate de probabilitate normala ) numai pe parcursul sezonului. În anul care a trecut, cererea pentru acest articol s-a manifestat în 7 sezoane conform datelor din Tabelul 2 din anexa.

A. Sa se determine marimea optima a lotului de aprovizionare la articolul care se stocheaza sezonier.

B. În cadrul sistemului de stocuri exista o masina care confectioneaza ambalaje (cutii de carton ) pentru articolele permanente care se livreaza din stoc ( un ambalaj pentru fiecare bucata ). Astfel articolele 1, 5, 7, 8, 10 se livreaza în cutii de tip A, articolele 4, 6 si 9 se livreaza în cutii de tip B, articolul 2 în cutii de tip C si articolul 3 în cutii de tip D. Costul ambalajului este de 10% din valoarea articolului pentru cutiile de tip C si D, respectiv 10% din media aritmetica a valorii articolelor pentru cutiile de tip A si B. Costul lansarii în fabricatie a unui lot de ambalaje este de 5000lei/lot iar cadenta de productie a masinii de confectionat ambalaje este de 200buc/zi ( indifferent de tipul ambalajului ). Masina lucreaza 5 zile pe saptamâna, 52 de saptamâni pe an. Sa se prognozeze lucrul pe masina astfel încât sa nu existe penurie de stoc sau suprastoc.

C. Sa se determine loturile optime de aprovizionare pentru cele 10 tipuri de articole care se stocheaza permanent sub urmatoarele ipoteze:

1) Desi are fluctuatii saptamânale consumul articolelor de stoc poate fi considerat uniform si continuu în timp si determinat ca medie deductibila din consumul anual.

2) Procesul de consum si aprovizionare se desfasoara nelimitat în timp.

3) Din considerente economice, valoarea articolelor ( permanente si sezoniere ) care se gasesc în sistemul de stocare în orice moment nu poate depasi 1.800.000 lei.

4) Aprovizionarea are loc instantaneu ( viteza de aprovizionare este infinita ).

5) Costul de achizitie al articolului stocat nu depinde de marimea lotului.

6) Penuria de stoc desi exista este neglijabila si poate fi considerata nula.

D. Sa se efectueze clasificarea ABC a stocurilor pentru cele 10 articole care se stocheaza permanent si sa se reprezinte curba Pareto aferenta.

E. Sa se calculeze parametrii sistemelor de gestionare a stocurilor pentru câte un articol din cele trei clase A, B, C cunoscându-se ca:

1) Durata de aprovizionare ( procurare ) a unui lot este de o saptamâna pentru fiecare din cele 10 articole stocate permanent. Se considera anul constituit din 52 de saptamâni.

2) Consumul saptamânal din articolele stocate este aleator, oscilând în jurul unei valori medii constante în timp. Sunt redate în Tabelul 3 din anexa, pentru fiecare articol stocat, consumurile saptamânale concrete pentru 8 saptamâni din anul anterior.

3) Densitatea de probabilitate a consumului pe perioada de aprovizionare ( procurare ), este normala ( Gauss ).

4) Marimile optime ale loturilor de aprovizionare calculate în sectiunea C extrasezon pot fi considerate ca marimi medii ale loturilor la determinarea parametrilor sistemelor de gestionare a stocurilor.

5) La calculul abaterilor medii patratice ale erorilor de prognoza se poate utilize relatia:

6) Articolele de stoc de clasa A se gestioneaza cu sisteme continue de gestionare a stocurilor de tip (s,S) având stocul de siguranta calculat bca optim pe baza costului penuriei de stoc.

7) Articolele de stoc de clasa B se gestioneaza cu sisteme periodice de gestionare a stocurilor de tip (S,R) cu nivelul serviciului calculat astfel încât numarul mediu anual de aparitii a penuriei de stoc sa fie (LS) cel dat în anexa.

8) Articolele de stoc de clasa C se gestioneaza cu sisteme periodice de gestionare a stocurilor de tip (s,S,R) cu nivelul serviciului F având valoarea data în anexa.

F. Sa se reprezinte grafic evolutia stocului pentru câte un articol la fiecare dintre tipurile de sisteme de gestionare a stocurilor determinate în sectiunea E.

G. Sa se proiecteze un depozit în care sa se stocheze cele 11 tipuri de articole (permanente si sezoniere), calculându-se suprafata efectiva de depozitare, stabilindu-se structura si procedeul de depozitare. Pe lânga datele de la punctul B se mai cunoaste:

1) Dimensiunile celor patru tipuri de ambalaje sunt date în tabelul de mai jos.

2) Paleta de tipul I se va folosi pentru articolele depozitate în zona de depozitare cu frecventa intensa, iar paleta de vtipul II pentru articolele depozitate în zonele de depozitare cu frecventa medie si lenta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ingineria Sistemelor de Productie.doc

Alte informatii

Proiect ingineria sistemelor de productie, proiectarea unui depozit