Initierea unei afaceri - SC Traditional SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Initierea unei afaceri - SC Traditional SRL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Înființarea firmei ..3
1.1. Nașterea ideii de afaceri .3
1.2. Documente și formalități 3
2. Analiza mediului ambiental al firmei ..14
2.1. Analiza micromediului 14
2.2. Analiza SWOT a firmei ...16
3. Funcționarea întreprinderii ..17
3.1. Viziunea, misiunea și obiectivele firmei .17
3.2. Organizarea internă .17
4. Exercițiu financiar ..22
4.1. Venituri ..23
4.2. Cheltuieli 25
4.3. Profit estimativ ..27
Concluzii și propuneri ...29
Bibliografie 29

Extras din document

1. Înființarea firmei

1.1. Nașterea ideii de afaceri

Costumul popular este, poate, una dintre cele mai importante mărturii ale culturii unui popor. În ceea ce privește România, de-a lungul deceniilor de evoluție a portului tradițional, progresele s-au evidențiat mai puțin în modificări semnificative ale croielilor, cât mai ales într-o continuă înfrumusețare a pieselor de bază. Astfel, de-a lungul timpului, elementele principale distinctive ale costumului popular românesc au rămas cămașa, purtată atât de bărbați, cât și de femei, respectiv ițarii și fota sau catrința. Deșii elementele principale ale portului popular românesc nu s-au schimbat foarte mult din punctul de vedere al croielii, în schimb atunci când vine vorba de ornamentație, modelele s-au diversificat de-a lungul timpului, existând în prezent stiluri diferite pentru toate regiunile din țara noastră.

Aspectul inovativ constă în faptul că firma noastră va produce costume populare unice. Prin modelul lor, acestea vor reprezenta cultura și tradițiile zonei Bucovina. Noua tehnică ne permite îmbinarea într-un mod artistic a mai multor culori și texturi, rezultând astfel un costum tradițional deosebit, care schimbă complet aspectul unei persoane.

Am ales acest domeniu de activitate deoarece ne dorim ceva profitabil și plăcut, cu care să valorificăm întreaga tradiție și cu care să-i facem pe oameni să își amintească de hainele bunicilor de la țară, de poporul nostru și de specificul acestuia. În același timp dorim să ne răspândim cât mai mult, chiar și peste hotare pentru a duce mai departe această tradiție care ne leagă pe noi ca neam.

1.2. Documente și formalități necesare firmei

(1)ACT CONSTITUTIV AL SOCIETĂȚII CU RĂSPUNDERE LIMITATĂ S.C. TRADIȚIONAL S.R.L.

Între:

D-na Strugar C. Ioana, cetățean român, născută la data de 24.06.1999, în județul Suceava, domiciliată în comuna Șcheia, sat Sfîntu-Ilie, posesoare al PAȘAPORT, seria 052309421, la data de 28 MAR 2014, CNP 2990624330223.

D-na Sandu P. Corina-Petronela, cetățean român, născută la data de 03.04.1998, în județul Suceava, domiciliată în comuna Ibănești, posesoare al CI, seria XV, nr.187952, eliberat de SPCLEP Suceava, CNP 2980403336589.

D-na Gheorghieși M. Mihaela, cetățean român, născută la data de 06.02.1998, în județul Suceava, domiciliată în Municipiul Fălticeni, posesoare al CI, seria XV, nr. 203541, CNP 2980206335241.

În conformitate cu dispozițiile Legii nr. 31/1990 privind societățile comerciale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, a intervenit prezentul act constitutiv prin care s-a hotărât înființarea unei societăți comerciale cu răspundere limitată.

CAP. I. FORMA JURIDICĂ, DENUMIREA, DURATA,SEDIUL SOCIAL

I.1.Forma juridică: Societatea este o persoană juridică română, constituită în forma de societate cu răspundere limitată. Societatea își desfășoară activitatea in conformitate cu legislația în vigoare și ale prezentului act constitutiv. Modificarea formei juridice se realizează prin hotărârea adunării generale a asociaților, cu respectarea dispozițiilor prevăzute de lege.

I.2.Denumirea societății este: S.C. TRADIȚIONAL S.R.L., conform dovezii privind disponibilitatea firmei nr. 5210 , din 24.11.2018, eliberată de Oficiul Registrului Comerțului de le lângă Tribunalul Suceava.

I.3. Durata: Durata de funcționare a societății este nedeterminată.

I.4. Sediul social: Sediul societății este în Suceava, Str. Narciselor, , nr. 10, bl. 82., județ Suceava.

Societatea va putea înființa sedii secundare - sucursale, agenții, reprezentanțe sau alte asemenea unități fără personalitate juridică - și la alte adrese, în alte localități din România și alte state, cu respectarea prevederilor legale în materie.

CAP. II. OBIECTUL DE ACTIVITATE AL SOCIETĂȚII

II.1. Conform nomenclatorului privind clasificarea acivităților din economia națională - CAEN, obiectul de activitate al societății este: fabricarea produselor textile.

II.2. Societatea va putea desfășura în subsidiar și alte activități precum:

- 1396 Fabricarea de articole tehnice și industriale din textile

- 4641 Comerț cu ridicata al produselor textile

- 4751 Comerț cu amănuntul al textilelor, în magazine specializate

- 4782 Comerț cu amănuntul al textilelor, îmbrăcămintei și încălțămintei efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe

II.3. Aceste activități se vor realiza împreună sau separat, în oricare dintre domeniile arătate, societatea urmând a desfășura toate acele activități conexe necesare realizării obiectului de activitate propus, în conformitate cu reglementările legale existente.

II.4. Societatea va putea desfășura orice altă activitate legată direct sau indirect de obiectul său sau își va putea lărgi, modifica și adapta obiectul de activitate, în condițiile prevăzute de prezentul act constitutiv și cu respectarea legislației în vigoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Initierea unei afaceri - SC Traditional SRL.docx

Bibliografie

1. http://www.firme.ro
2. http://www.wall-street.ro/articol/Marketing-PR/14687/Cum-se-face-o-analiza-SWOT.html
3. http://www.1asig.ro/Scurta-istorie-a-portului-popular-traditional-romanesc-articol-3-53338.htm
4. www.model-contracte.com/contract-de-comodat-3.html
5. https://bt-trade.ro/StaticContent/Documents/Cerere%20deschidere%20cont%20PJ%20pt%20BT-Trade.pdf
6. https://www.bancatransilvania.ro/uploads/cerere_deschidere_cont_pj.pdf
7. https://www.avocatura.com/m569-fisa-postului-de-croitor.html