Instalatii de Ventilare si Climatizare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Instalatii de Ventilare si Climatizare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 39 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I.CAPITOLUL 1
Introducere.3
II.CAPITOLUL 2
Studiul instalatiilor de ventilare.5
2.1.Rol.Clasificare.5
2.2.Aerul umed.Parametri caracteristici.10
2.3.Tipuri de instalatii de conditionare.Parti component.Structura.16
III.CAPITOLUL 3
Scheme functionale de instalatii de conditionare a aerului.22
3.1.Conditionarea aerului in sezonul cald .24
3.2.Conditionarea aerului in sezonul rece.26
IV.CAPITOLUL 4
Exploatarea instalatiilor de ventilatie si conditionare a aerului.30
4.1.Verificarea reglarii instalatiei.30
4.2.Incercarea tehnica a instalatiilor de conditionare a aerului.33
4.3.Verificarea eficacitatii generale a instalatiei.35
4.4.Ventilatia naturala organizata.36
BIBLIOGRAFIE.40

Extras din document

CAPITOLUL 1

INTRODUCERE

DEFINITIE:

Sistemele de climatizare sunt sisteme complexe,care regleaza atat temperatura, cat si umiditatea aerului din incinta la valori stabilite de catre beneficiar, oricare ar fi valorile acestor parametri in exteriorul incintei climatizate. In acelasi timp sunt evacuate noxele din interiorul incaperilor.In cazul sistemelor de climatizare performante, se poate realiza chiar si sterilizarea aerului.Sistemele de climatizare obisnuita au in componenta sistemele de ventilare mecanica, de incalzire/racire, de uscare/umidificare si elemente de reglare automata.

Prin conditionarea aerului din incinte se intelege modificarea parametrilor aerului din interiorul spatiilor de cazare in vederea realizarii si mentinerii unei stari cu un regim bine determinat de temperatura, umiditate,puritate si miscare, independent de conditiile meteorologice exterioare, pentru a asigura conditiile de confort si siguranta a utilizatorilor.

Conditionarea aerului este independenta de timp sau sezon şi trebuie sã funcţioneze în condiţii meteorologice extreme.

ISTORIC:

Istoricul instalatiilor de ventilare si climatizare este legat de aparitia igienei ca stiinta,la sfarsitul secolului XIX,cand s-au facut cercetari asupra schimbului de aer,asupra continutului de umiditate si gaze nocive precum si asupra puritatii aerului.

Progresele efectuate in domeniul altor stiinte precum electrotehnica,electronica sau constructia de masini au permis conceperea si construire primelor instalatii de ventilare si climatizare.In jurul anului 1890 se introduce umidificarea aerului prin tavi cu apa incalzita cu ajutorul aburului,iar ceva mai tarziu umidificarea realizata prin pulverizarea de apa in curentul de aer,etapa ce poate fi considerata ca inceputul climatizarii.

In perioada interbelica a avut loc o dezvoltare impetuoasa in acest domeniu,realizndu-se instalatii de climatizare in scopuri de confort(in sali de teatru,de concert,cinematografe,hoteluri de lux) sau de sanatate a muncitorilor in fabrici,uzine sau alte unitati procesatoare.

Aparitia instalatiilor frigorifice cu amoniac sau CO2 pentru racirea sau uscarea aerului contribuie la dezvoltarea superioara a instalatiilor de climatizare.

Dupa cel de-al 2-lea razboi mondial,tehnica ventilarii si climatizarii cunoaste o noua etapa de dezvoltare,in care apar instalatii performante cum ar fi cele de inalta presiune,echipate cu climatoconvectoare sau ventiloconvectoare, diversificandu-se si natura obiectivelor ce trebuie ventilate sau climatizate:mijloace de transport, incinte subterane sau subacvatice,laboratoare sau hale cu atmosfera controlata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Instalatii de Ventilare si Climatizare.docx