Institutul Cantacuzino Bucuresti

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Institutul Cantacuzino Bucuresti.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Cuprins :
1.Istoric ;
2.Criza de imagine actuală;
2.1. Cauze;
2.2. Persoane implicate;
3. Planul de comunicare pentru ieșirea din criză;
3.1. Managementul crizei;
3.2. Tipuri de public;
3.2.1. Mijloace de informare a publicurilor implicate și ale altor categorii de public;
4. Strategii ale comunicării de criză;
5. Mesaj comun pentru toate tipurile de public;
5.1. Relee de informare;
6. Comunicat de presă;
7. Invitație;
8.Diagrama Gantt;
Bibliografie.

Extras din document

Istoric

Institutul de Seruri și Vaccinuri Dr. I. Cantacuzino a fost înființat legal în 1921, dar profesorul Cantacuzino fondase și conducea Laboratorul de Medicină Experimentală încă din 1901, de când a fost numit profesor la Facultatea de Medicină din București.

Acest laborator, pe lângă activitățile didactice și științifice, a avut drept sarcină în 1904 aceea de a prepară serul antistreptococic și serul antidizenteric, două premiere pe atunci, de strictă necesitate pentru medicină românească.

În Monitorul Oficial din 16 iulie 1921 a fost publicată Legea privind înființarea Institutului de Seruri și Vaccinuri Dr. I. Cantacuzino, votată de Parlament și promulgată de regele Ferdinand la 13 iulie 1922 cu Decretul No.3068.Institutul Dr. I. Cantacuzino s-a instalat în 1924 într-un nou local, construit alături de Institutul V. Babeș.

De-a lungul unei perioa de de peste 80 de ani, în Institutul Cantacuzino s-au efectuat cercetări în toate domeniile importante ale microbiologiei și științelor conexe, s-au produs o serie de vaccinuri și seruri terapeutice, specialiștii săi au fost implicați în activități de sănătate publică (în special prin activitatea de îndrumare metodologică a Institutelor de sănătate publică din România), de supraveghere epidemiologica a teritoriului, documentare și pregătire a personalului medical de specialitate.

Școală științifică care s-a format în și pe lângă Institutul Cantacuzino a concentrat eforturile de cercetare în domeniile microbiologiei și patologiei experimentale favorizând dezvoltarea lor în România. Institutul Cantacuzino a devenit treptat unul din cele mai importante centre de cercetare în domeniile științelor biomedicale, igiena și epidemiologie, patologie comparată și patologie infecțioasă, biochimie, enzimologie, imunologie, etc.

AŽn prezent în Institutul Cantacuzino există 33 unități, o filială la Iași și o stațiune pentru animale de experiență la Băneasa.

Pe lângă activitatea științifică în institut se desfășoară și o susținută activitate de sănătate publică, concentrată în Centre de Referință. Institutul Cantacuzino găzduiește Colecția Națională de Tulpini Microbiene și o serie de colecții de tulpini virale de referință. În institut se desfășoară și o intensă activitate de învățământ, în cadrul catedrei de Microbiologie și Epidemiologie a Facultății de Medicină din UMF Carol Davila București (cursuri și lucrări practice pentru studenți, cursuri, demonstrații și stagii practice pentru medici rezidenți, stagii și cursuri de pregătire medicală continuă pentru medici specialiști microbiologi, epidemiologi și biologi). În laboratoarele institutului absolvenții facultăților de medicină și biologie își pregătesc tezele de licență și de doctorat. În cadrul Centrului de învățământ Jaques Monod, centru realizat cu sprijinul Institutului Pasteur Paris, se organizează cursuri de perfecționare cu participare

internațională. Tot aici au loc curent conferințe și sesiuni științifice, se susțin o serie de referate de specialitate, etc.

Institutul Cantacuzino face parte din Rețeaua Institutelor Pasteur și Institutelor Asociate, a avut și are o serie de colaborări cu institute și universități din țări că: Frântă, Moldova, Germania, Italia, Statele Unite, Marea Britanie, Ungaria, Grecia, Japonia, Rusia, Ucraina, etc.

Cercetătorii din institut sunt membri sau fac parte din conducerea unor societăți științifice naționale cum sunt cele de Microbiologie, Imunologie, Biochimie

Crize din trecut:

După 91 de ani, Institutul Cantacuzino trage să moară. Se caută acum un vaccin împotrivă dezastrului, dar acest lucru se pare că nu se va întâmplă curând.

Managementul defectuos, concurență acerbă de pe piață, desființarea unor linii de producție, dar și interese imobiliare, toate acestea fac parte dintr-un complex cu un singur deznodământ - dezastru la Cantacuzino!

2.Criza de imagine actuală :

Virusul dezinteresului, al hoției și incompetenței au afectat activitatea celui mai important institut de cercetare în domeniul vaccinurilor din Estul Europei.

Prin porțile de la Cantacuzino au ieșit milioane de fiole, sute de produse, dar acum institutul nu mai produce nimic.

Supraviețuiește cu greu din câteva analize pe care le face prin policlinică sau prin cercetarea din cele zece centre de referință. Dar activitatea de bază, producerea de vaccinuri, a încetat brusc.

Încă din anii '90, angajații au tot trimis memorii Ministerului Sănătății și Guvernului atrăgând atenția că desființarea rând pe rând a secțiilor de producție a vaccinurilor va duce la falimentul institutului.

Rând pe rând, vaccinurile pe care le producea Cantacuzino au fost înlocuite de produse străine. Care au intrat pe piață prin licitațiile organizate de Ministerul Sănătății, pentru că Ministerul Sănătății se ocupă de programele național.

Fisiere in arhiva (1):

  • Institutul Cantacuzino Bucuresti.docx