Interfata VoIP Pentru Centrala Telefonica Digitala Topex 1000D

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Interfata VoIP Pentru Centrala Telefonica Digitala Topex 1000D.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 132 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Sectiunea 1: Baze teoretice
Capitolul 1. Tehnologia Voice Over IP 1
1.1 De ce Voice over IP ? 1
1.2 Probleme si constrângeri datorate retelelor IP 5
1.3 Arhitectura sistemelor VoIP 13
1.3.1 Modulul de procesare a vocii 17
1.3.2 Modulul de semnalizare si management 20
1.4 Tipuri de conexiuni 22
1.5 Protocoale si solutii software 24
1.5.1 Functiunile componentelor H.323 30
1.5.2 Gatekeeper sarcini obligatorii 33
Capitolul 2. Arhitectura centralei telefonice TOPEX 1000D 35
2.1 Prezentare generala 35
2.2 Arhitectura hardware 38
2.2.1 Procesorul Central de Tratare Apeluri PCTA 41
2.2.2 Procesorul de Grup PG 44
2.2.3 Unitatea de Abonati UA 47
2.2.4. Unitatea de trunchi digital UTD 50
2.3 Arhitectura software 52
Capitolul 3. VoIP card VoIP gateway 56
3.1 Prezentare generala 56
3.2 Amplasarea cartelei în arhitectura functionala a centralei 57
3.3 VoIP card extensie a functionalitatilor centralei telefonice 59
Sectiunea 2: Implementare practica
Capitolul 4. VoIP card Implementare software 61
4.1 Scurta prezentare hardware 61
4.2 Software-ul aplicatiei module functionale 64
4.2.1 Suportul dezvoltarii aplicatiei în PC/104 66
4.2.2 Functionarea software a PC/104 70
4.2.2.1 Task-ul de transmitere a pachetelor RTP 76
4.2.2.2 Task-ul de receptie a pachetelor RTP 79
4.2.3 Zone de memorie folosite pentru transferul pachetelor de esantioane 82
Concluzii 84
Bibliografie 86
Sectiunea 3: Anexe
Anexa A. Dictionar de acronime 87
Anexa B. Software-ul aplicatiei 95
B1. Fisiere header ( *.h ) 95
B2. Fisiere sursa (*.C ) 101
B3. Fisierul Wattcp.cfg 131

Extras din document

CAPITOLUL 1. Tehnologia Voice over IP

1.1 De ce VoIP ?

Referinte bibliografice: [1], [8], [17]

Modul de transmisie a vocii prin intermediul telefoniei traditionale a atins o adevarata plafonare, privit din punctul de vedere al inovatiilor, al usurintei de manevrare si, mai ales, al preturilor scazute la care se poate realiza. Componentele de baza ale telefoniei clasice terminalul telefonic, centralele de tip PABX, reteaua de comutatie se straduiesc sa tina pasul cu accelerata rata de inovatii care au la baza Internet-ul. Chiar si serviciile îmbunatatite, dintre care amintim call forwarding, call waiting, call ID, nu pot furniza cerintele actuale, ale erei e-commerce.

În zilele noastre, utilizatorul de telefonie foloseste telefonul pentru a realiza sau primi apeluri sau pentru a-si asculta mesajele vocale. Dar, în acelasi timp, ar dori ca, în acelasi terminal telefonic, sa aiba integrate si facilitati de navigare pe Internet, verificarea e-mail-ului, etc. Telefoanele clasice de astazi nu pot furniza aceste facilitati. În contrast cu toate aceste limitari, comunicatiile bazate pe Web au revolutionat modul de viata al fiecaruia dintre noi. Fiecare poate avea prin intermediul Internet-ului acces la servicii de date, multimedia, video, etc. Numai in ultimii ani, Internet-ul a generat mai multe inovatii si solutii de comunicare decât reteaua telefonica traditionala în întreaga sa existenta. Urmatorul pas pe care trebuie sa-l facem este ca acelasi ritm de inovatii sa-l aplicam si în telefonie si în modul de transmisie a vocii.

Retelele de tip IP ( Internet Protocol ) devin din ce în ce mai atractive pentru a fi folosite drept suport pentru transportul de voce. S-a avut in vedere pentru luarea acestei decizii mai ales pretul în continua scadere al transportului de date. Ne aflam asadar în fata unui pas important catre convergenta vocii, video si comunicatiilor de date prin Internet. S-a demonstrat fezabilitatea transportului de voce si semnalizarii prin Internet, însa furnizarea de servicii publice si produse de înalta calitate, dar mai ales convingerea si atragerea publicului catre noua tehnologie sunt de-abia la început.

VoIP ( Voice over IP ) poate fi definita ca posibilitatea de a realiza apeluri telefonice si de a trimie facsimile folosind reteaua de date IP, cu o calitate sporita si un raport ridicat calitate/pret. Introducerea VoIP pe scara larga poate fi privita ca o

fereastra deschisa pentru producatorii care se vor afla într-o continua competitie, pentru furnizorii de servicii, care vor beneficia de sporirea volumului de trafic transportat, cât si pentru utilizatorii finali care sunt interesati de integrarea aplicatiilor de voce si date în scopul reducerii cheltuielilor.

Producatorii de tehnologie VoIP sunt constienti ca nu vor reusi sa înlocuiasca telefonia clasica, nici macar sa realizeze o schimbare dramatica în scurt timp. Scopul lor imediat ar fi acela de a reproduce calitatile oferite la momentul actual de PSTN ( Public Switched Telephone Network ) la un pret semnificativ mai scazut si de a oferi o alternativa viabila acesteia. Prima masura de succes pentru VoIP ar putea fi reducerea costurilor convorbirilor realizate pe distante mari.

O alta aplicatie imediata pentru telefonia IP este transmisia facsimilelor în timp real. Pâna acum, serviciile de transmitere de facsimile foloseau în mod obisnuit conexiuni PSTN de dial-up, la viteze de 14.4 Kbps. Calitatea transmisiilor prin intermediul fax-ului era afectata de întârzierea prin retea, compatibilitatea masinilor si calitatea semnalului analogic. Pentru trimiterea fax-urilor prin intermediul retelelor de pachete, o unitate de interfata va trebui sa realizeze pachetizarea datelor de transmis, conversia de semnalizari si protocoalele de control si sa se ocupe de asigurarea transferului complet al datelor scanate. Pierderea de pachete si întârzierea capat-la-capat au o importanta negativa mult mai mare decât în aplicatiile de voce.

Majoritatea aplicatiilor pe suport VoIP sunt considerate de timp real. Se asteapta totusi si implementare serviciilor de voce de tip store-and-forward. Un exemplu ar fi acela de prelucrare a mesajelor de voce local, care apoi sa fie trimise catre o casuta postala de mesaje vocale prin intermediul Intranet-ului sau al serviciilor Internet. Documentele însotite de mesaje vocale, fisiere multimedia, etc. nu vor mai reprezenta un lucru iesit din comun în viitorul apropiat folosind tehnologia VoIP.

Cresterea pietei de desfacere a aplicatiilor bazate pe serviciile VoIP se asteapta sa fie considerabila în urmatoarea perioada datorita unor mari avantaje. În general, acestea se pot împarti în mai multe categorii:

Ø Reducerea costurilor Se pot realiza mari reduceri de cheltuieli în cazul convorbirilor pe distante mari, lucru care este foarte important pentru multe companii, mai ales pentru cele cu piata de desfacere internationala.

Ø Simplitate Integrarea serviciilor de voce si date într-o unica retea de transport permite reducerea numarului de echipamente complementare.

Fisiere in arhiva (2):

 • Cuprins.doc
 • Interfata VoIP Pentru Centrala Telefonica Digitala Topex 1000D.doc