Istoricul unei Firme - Danone

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Istoricul unei Firme - Danone.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Grigore George,Ticu Silviu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

• Capitolul I
1.1.Scurt istoric
1.2.Prezentarea generala a societatii S.C. DANONE Romania S.RL.
1.3.Gama de produse
1.4 Tipuri de distributie
• Capitolul II
2.1.Considerente teoretice
2.2 Caracteristicile pieţelor
2.3 Pozitia pe piata
• Capitolul III
3.1.Clientii si furnizorii societatii SC Danone SRL
3.2.Promovarea societatii.
3.3.Calitatea produselor Danone
3.4.Inovarea produselor Danone
3.5.Cifra de afaceri a societatii.
• Capitolul IV
4.1.Propuneri si concluzii
4.2.Analiza SWOT
4.3.Bibliografie

Extras din document

Capitolul I

1.1 Scurt istoric

Iaurtul este considerat alimentul sănătos din familia lactatelor. Este considerat unul din alimentele care ajută la prelungirea vieţii. De obicei, iaurtul este corelat cu efectele sale benefice asupra organismului. Mulţi îl consumă drept adjuvant al digestiei. Iaurtul acidofil ajută la redobândirea florei bacteriene normale a colonului, ceea ce duce la o digestie completă şi la o valorificare mai bună a alimentelor bogate în fibre. Iaurtul are un aport considerabil de calciu care că întăreşte sistemul osos şi previne osteoporoza. Magneziul, fosforul si complexul de vitamine B fac din iaurt o sursă de elemente nutritive şi benefice sănătăţii organismului. În plus, persoanele care manifestă intoleranţă la lactoză pot consuma iaurt fără probleme, fermenţii transformând lactoza în acid lactic, bine tolerat de organism.

Produs din lapte românesc de cea mai bună calitate, fermenţi activi selecţionaţi şi alte ingrediente naturale, iaurtul Danone se recomandă a fi consumat de fiecare persoană, indiferent de vârstă, aducând numai beneficii sănătăţii organismului.

GRUPUL DANONE este o companie multinaţională, recunoscută ca lider mondial incontestabil în industria alimentară (deţine locul 1 cu produsele lactate proaspete si locul 2 mondial in domeniul apei imbuteliate (Evian) si al alimentelor pentru nutritia infantila (Bledina, Milupa) si clinica (Numico).

Obiectivul strategiei Danone este de a identifica nevoile specifice ale consumatorilor care pot fi satisfacute de posibilitatile si resursele Danone si pe aceasta baza sa se dezvolte un brand de produse care sa satisfaca aceste nevoi dar si sa aduca întreprinderii un avantaj competitiv sustinut (profituri pentru o perioada cât mai îndelungata de timp).

Linia de produse Danone este formata dintr-un grup omogen de produse care sunt strâns înrudite, servind aceeasi clasa de nevoi si care sunt destinate, de regula, aceluiasi grup de consumatori, având modalitati de ambalare, promovare si desfacere similare si care intra în aceeasi categorie de pret.

Grupul Danone cu cei 68.000 angajati, a inregistrat in 1994 o cifra de afaceri de 76.800 milioane de franci si un profit de 3.500 milioane de franci. Astazi Grupul Danone, cu peste 88.000 de angajaţi, a înregistrat vânzări de 15 miliarde de EURO.

Politica grupului a dus la plasarea companiei pe primele locuri în topurile grupurilor alimentare, transformând-o în lider absolut pe pieţele din Franţa, Germania, Belgia, Spania, Luxemburg şi Portugalia

Danone România face parte din Grupul Danone, care deţine 100% din capitalul filialelei din România si care este activ, in prezent, în 150 de ţări.

Compania a ajuns în România în anul 1996, prin achiziţia activelor unei foste fabrici de lactate din Bucureşti. Din 1997 îşi incepe operaţiunile în România, prin distribuţia de produse importate din Polonia şi Ungaria. În anul 1999 Danone începe producţia de iaurt în România, ajungând în anul 2010 la un portofoliu ce depăşeşte 60 de referinţe de produs. Principalele mărci sunt: Activia, Danonino, Actimel, Nutriday, Frutmania, Cremoso, Danette, Casa Buna şi gama tradiţională: Danone Sana, Danone Smântână şi Danone Lapte Proaspăt.

“Aceste rezultate demonstreaza ca modelul de business adoptat de Danone Romania, in contextul actual al economiei globale, isi dovedeste eficienta. Pentru anul 2010 ne propunem sa continuam aceeasi strategie si, in primul rand, sa mentinem locurile de munca ale angajatilor nostri, precum si nivelul salarial. Vom continua sa incurajam consumatorii sa consume zilnic produse lactate, necesare si benefice pentru un stil de viata sanatos. Vom promova o politica de preturi adecvata perioadei, toate acestea ca dovada a angajamentului nostru pe termen lung in Romania”, declara Stéphane Batoux, Director General, Danone Romania.

Istoria Grupului Danone:

1919 – Isaac CARASSO produce pentru prima dată iaurtul Danone, folosind fermenţi lactici selectionaţi de Institutul Pasteur din Paris;

1923, 1929 – Primele premii internaţionale acordate iaurtului Danone, la expoziţiile de la Roma şi Barcelona;

1929 – Daniel, fiul lui Isaac CARASSO, înfiinţează Societatea Pariziană a Iaurtului Danone;

1942 – Fondarea companiei DANNON, în Statele Unite;

1958 - Danone instalează în Franţa cea mai modernă linie de producţie din Europa, fabricând 20 000 de borcane zilnic;

1963 – Fuziunea Danone cu Gervais (cea mai cunoscută marcă de brânzeturi din Franţa, la acea vreme);

1973 – Fuziunea BSN cu Gervais Danone, din care rezultă primul grup francez din industria alimentară;

1987 – Lansarea iaurtului probiotic cu Bifidus, BIO (astǎzi – marca Danone Activia, prezentă pe mai multe continente);

1990 – Începe extinderea activităţii Grupului Danone în Europa Centrala şi de Est, respectiv în zona Asia – Pacific;

1991 – Se înfiinţează primul Institut Danone;

1994 – Danone îşi începe operaţiunile în America de Sud;

1996 – Actul de naştere al Danone România;

2002 – Inaugurarea Centrului de Cercetare „ Daniel Carasso”;

2007 – Restructurarea activităţilor Grupului, concentrarea pe nutriţie echilibrată şi benefică pentru sănătate (produse lactate proaspete, ape minerale, alimente pentru copii mici şi nutriţie clinică).

Istoria Danone România:

1996 – Actul de naştere al Danone România. Danone achiziţionează activele unei foste fabrici de lactate din Bucureşti. După Polonia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Rusia, Grupul Danone îşi continuă expansiunea în Europa Centrala şi de Est. Aveau să urmeze Turcia, Slovacia, Ucraina;

1997 – Danone începe operaţiunile în România, prin distribuţia de produse importate din Polonia şi Ungaria. Danone aduce pentru prima dată în Romania iaurturile cu fructe. Succesul este imediat;

1998 – Încep lucrările de renovare şi dotare a fabricii cu echipamente noi şi moderne;

1999 – Primul lot de iaurt Danone fabricat în România. Danone Natural şi Delicios sunt primele mărci fabricate local. În acelaşi an se lansează Natural de băut şi Savoarea fructelor. Vor urma, în scurt timp, noi mărci de produse: Cremoso, Smântană, Vitalinea;

2001 – Se lanseaza şi în România iaurtul Activia, fabricat la Bucureşti.

2004 – Fabrica Danone România este agreată pentru export în ţări ale Uniunii Europene;

2007 – După intrarea României în Uniunea Europeană, fabrica Danone este una dintre puţinele care îşi păstrează autorizarea pentru comercializarea produselor pe piaţa intracomunitară. DANONE rămâne lider de piaţă în România.

2010- Danone Romania are astăzi în portofoliu peste 60 de referinţe de produse. Cea mai mare pondere o reprezintă iaurturile: simple, cu fructe, tradiţionale sau probiotice. Alături de acestea, smântâna, laptele proaspat, brânzica de vaci cu fructe, diferitele deserturi asigură varietatea ofertei şi adaptarea la nevoile şi gusturile consumatorilor români.

1.2 Prezentarea generalǎ a societatii S.C DANONE P.D.P.A. S.R.L

Danone România (S.C. DANONE PRODUCŢIE ŞI DISTRIBUŢIE PRODUSE ALIMENTARE S.R.L.) este o societate cu răspundere limitată, cu sediul în strada Nicolae Cânea nr. 96, sector 2, Bucureşti. În fiecare judeţ al ţării există filiale, structura acestora limitându-se la compartimentul de vânzări şi cel de distribuţie, subordonate unui şef zonal de vânzări. Partenerii cheie ai întreprinderii sunt reprezentaţi de furnizorii de lapte în raporturile cu care există parteneriate şi colaborări la nivel de strategie.

Comitetul Director al Danone Romania are, incepand cu trimestrul al doilea al anului 2010, o noua structura, prin numirea lui Laurentiu Tulvan in functia de Director Industrial şi a Irinei Fadeeva in functia de Director Lant Distributie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Istoricul unei Firme - Danone.doc