La ORITA - Pensiune in Moeciu

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza La ORITA - Pensiune in Moeciu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: George Lamatic

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Economie

Extras din document

1. Prezentarea Unitatii (Denumire, localizare, categoria unitatii, data infiintarii, istoric, Organigrama).

2. Caracteristici ale constructiei unitatii: independenta/complex hotelier.

3. Structura interioara a unitatii (incaparea-plansele,foto,tablouri,s.a.)

4. Instalatiile existente in unitate (electrica, de incalzire, de ventilatie, retele de alimentare cu apa rece si calda, retele de evacuare a apelor uzate).

5. Prezentarea spatiilor pentru primirea consumatorilor: intrarea(holul), garderoba, grupuri sociale pentru clienti, intrare pentru clienti, pentru personal si pentru aprovizionarea cu marfa.

6. Prezentarea spatiilor pentru servire (salon/saloane).

7. Prezentarea spatiilor pentru productie si a spatiilor pentru anexe: bucatarie, bar, cofetaria, oficiul, spalatorul, vestiare si grupuri sociale pentru salariati, depozite, camari de serviciu.

8. Prezentarea circuitelor din incinta restaurantului:

8.1.Circuitul pt preparate si bauturi

8.2.Circuit pt obiecte debarasate

8.3.Circuit pt marfuri aprovizionate

8.4.Circuitul evacuarii gunoaielor.

9. Dotarea unitatii:

9.1. Dotarea cu mobilier (mese, scaune, becuri, prize, etc)

9.2. Dotarea cu utilaje pt productie si pt servire (linie, carusel de autoservire, vitrine de prezentarea preparatelor, bauturilor, mese de serviciu sau console, utilaje din bucatarii, utilaje pt bar)

9.3. Dotarea cu inventar de servire si pt lucru: vesela, sticlarii,tacamuri, articole de menaj si accesorii.

9.4. Dotarea cu lenjerii (fete de masa, servete, perdele, draperii).

10. Stabilirea meniurilor(exemple de la unitate).

11. Organizarea activitatii de servire:

11.1. A brigazilor/echipelor de servire din unitate

11.2. Forme so modalitati specifice de servire a consumatorilor aplicate in restaurant.

11.3. Respectarea regulilor igienico-sanitare, PSI, Protectia Muncii.

1.Prezentarea Unitatii:

La ORITA - Pensiune in Moeciu

Pensiunea La ORITA este situata în Moeciu, la 30 km de Brasov, zona ce a cunoscut o mare dezvoltare în turismul rural. La 6 Km se afla faimosul castel Bran, o principala atractie în Transilvania. Zona te va întâmpina cu farmecul specific al satelor de munte, care te îmbie la drumetii, Moeciu fiind cel mai bun punct de plecare pentru explorarea Bucegilor.

Pensiunea a fost conceputa si construita special pentru practicarea turismului rural si raspunde nevoii de refacere a sanatatii si recreere atât prin confortul oferit, cât si prin ambianta deosebit de placuta, data de amenajari, vegetatie si pozitia deosebita de care beneficiaza.

Avantajul pensiunii, La ORITA, este proximitatea castelului Bran, având în acelasi timp toate atuurile unei vacante de exceptie: liniste, aer curat, verdeata si nu în ultimul rând ospitalitatea oamenilor din zona.

Pensiunea este înconjurata de un loc pitoresc, în apropierea acesteia, la nici 40 de m, facândusi loc un pârâias cu apa cristalina de munte. În spatele pensiunii se afla o gradina mare si bogata în verdeturi si zarzavaturi necesare pentru prepararea bucatelor din meniul pensiunii. Pensiunea dispune de spatiu pentru parcare, iar în fata pensiunii se afla o mica terasa, care pe timpul verii este amenajata cu flori de sezon, în centrul acesteia fiind plasate trei mese, înconjurate fiecare de câte patru scaune. Curtea, împreuna cu terasa si împrejurimile pitoresti formeaza un mic paradis al regiunii. Gradina de vara, construita în stil rustic, prin îmbinarea lemnului si a pietrei, constituie un loc ideal pentru petrecerea serilor racoroase de vara.

O fântâna si un gratar îmbracat în piatra, situat în spatele pensiunii, la umbra pomilor fructiferi (merii, perii, prunii … nucul) unde veti fi la adapost împotriva razelor arzatoare ale soarelui de vara, întregesc inventarul acestui loc de vis.

Fisiere in arhiva (1):

  • La ORITA - Pensiune in Moeciu.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA "AL.I.CUZA", FACULTATEA DE ECONOMIE SI ADMINISTRAREA AFACERILOR, IASI