Locul Turismului în Economia Maltei

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 4905
Mărime: 26.89KB (arhivat)
Cost: 5 puncte
UNIVERSITATEA CRESTINA”DIMITRIE CANTEMIR” FACULTATEA DE MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL

Cuprins

1.Prezentare generala

2.Descrierea cererii si a ofertei turistice

2.1 Cererea turistica

2.2.Oferta turistica

3.Formele de turism practicate in Malta

4.Prezentarea a cinci elemente care definesc tara respectiva la nivel international pentru Malta

Extras din document

1.Pezentare generala

ASEZARE GEOGRAFICA

Malta este un stat insular, situat in Marea Mediterana, la 90 de kilometri de Sicilia si 290 de kilometri de tarmul Africii. Arhipelagul maltez este alcatuit din trei insule: Malta, Gozo si Comino a caror populatie este de aproximativ 400.000 de locuitori.

ISTORIC

Arhipelagul maltez este alcatuit din trei insule : Malta, Gozo si Comino. Insula Malta are o suprafata de 237 km patrati, Gozo de 68 km patrati, iar Comino doar 2 km patrati. Populatia este de circa 400.000 persoane, 28.000 locuind in Gozo, in timp ce in Comino se gasesc doar cateva familii de fermieri. Din cauza pozitiei strategice, Malta si Gozo sunt locuite de peste 7000 de ani. Turistii pot descoperi pe insule vestigii ale perioadei preistorice, cand pret de peste 4000 de ani aici s-au perindat mai multe civilizatii. Cele mai impresionante sunt templele din piatra, un exemplu unic al indemanarii unor mesteri vechi. Primii care s-au stabilit in Malta au fost fenicienii, care au ajuns aici in jurul secolului IX IdHr, fiind urmati de cartaginezi, care au fost la randul lor cuceriti de romani in secolul III IdHr. Romanii au guvernat aceste insule pana la divizarea Imperiului Roman, in secolul IV DHr.

Arabii din Africa de Nord au ocupat insulele intre secolele IX - XIII, iar cand ultimii conducatori arabi au fost infranti si alungati in anul 1249, influentasera deja radical viata si obiceiurile celor din Malta, in special la nivelul limbii vorbite. Dupa ce mai multe dinastii s-au succedat, guvernand pentru scurte perioade de timp, insulele au fost dominate de Aragon. In 1530 , Carol al V-lea al Spaniei a daruit insulele ca fief Ordinului Cavalerilor Sf Ioan din Ierusalim. Cavalerii au administrat insulele pentru 268 de ani, pana in 1798, cand Napoleon Bonaparte i-a infrant si alungat, ocupand Malta in numele Frantei. Dupa o scurta perioada de ocupatie Franta a fost silita sa se predea, dupa doi ani de blocada instituita de fortele britanice si malteze. In 1800, Malta a devenit parte a Imperiului Britanic. Abia in 1964 isi va dobandi independenta. Timp de un deceniu va fi inca guvernata de Regina Elizabeth II, reprezentata printr-un guvernator general. In 1974 a fost declarata republica, facand parte din Commonwealth, si avand un presedinte ca sef al statului. Din data de 1 mai 2004 Malta este membra a Uniunii Europene.

RELIEFUL

Ahipelagul maltez, situat in centrul Marii Mediterane, este format din trei insule majore; populatia este concentrata in primele doua dintre acestea, Malta si Gozo, cea de-a treia, Comino, fiind un paradis al stancilor abrupte si al lagunelor albastre; forma de relief predominanta o constituie podisurile calcaroase, strabatute de vai orientate de la SV la NE; altitudinea insulelor se mentine sub 250 m.

CLIMA

Malta are o clima mediteraneana cu veri uscate si calde si cu ierni blande si ploioase;temperatura medie este de 14 grade C in ianuarie si de 27 grade C in iulie.

HIDROGRAFIE

Retea hidrografica interna slab dezvoltata;arhipelagul maltez este scaldat pe toate laturile sale de Marea Mediterana.

ECONOMIE

Pana in anii '60 economia Maltei era controlata in mare parte de Marea Britanie. Dupa obtinerea independentei industria si turismul s-au dezvoltat rapid, iar in prezent atat Malta cat si Gozo sunt centre industriale si destinatii turistice importante. Principalele avantaje ale Maltei sunt resursele de calcar, spatiul geografic favorabil si mai ales forta de munca. Exista si puternice dezavantaje : Malta produce doar o cincime din necesarul de hrana, are resurse limitate de apa dulce si nu are surse de energie. Economia este reprezentata in special prin productia de electronice si textile destinate exportului si turism. In 1996 s-a inregistrat un nou record in domeniu, peste un milion de turisti vizitand Malta.

Preview document

Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 1
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 2
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 3
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 4
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 5
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 6
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 7
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 8
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 9
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 10
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 11
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 12
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 13
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 14
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 15
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 16
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 17
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 18
Locul Turismului în Economia Maltei - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Locul Turismului in Economia Maltei.doc

Alții au mai descărcat și

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Cursuri Gestiunea Unitatilor din Turism

Sectorul turistic al ospitalitatii Serviciile de cazare si alimentatie au un rol distinct, esential si primordial în ansamblul prestatiei...

Ai nevoie de altceva?