Magazinul Unic

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Magazinul Unic.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 28 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Magazinul Unic se afla in municipiul Dorohoi judetul Botosani. Acesta este specializat in vanzarea de imbracaminte, incaltaminte si accesorii. “Unic” se intinde pe o suprafata de 130 metri patrati si are forma dreptunghiulara. Magazinul este amplasat in centrul orasului, vis-a-vis de piata, o zona cu un trafic mare al clientilor. In aceasta zona exista numeroase magazine de imbracaminte/incaltaminte care reprezinta principalii concurenti. Preturile concurentilor sunt mai scazute ceea ce reprezinta o adevarata amenintare pentru magazinul Unic. Pe de alta parte produsele comercializate aici sunt mai calitative decat ale concurentei ceea ce reprezinta un avantaj. Un alt avantaj al magazinului este banca Transilvania de langa acesta, Unic fiind la indemana salariatilor care vor sa se rasfete la shopping dupa luarea salariului. Magazinul se adreseaza in special persoanelor peste 18 ani insa si adolescentilor mai putin nonconformisti. De asemenea preturile destul de mari ne arata ca grupul tinta vizat este cel cu venituri putin peste medie.

AMBIANTA din magazin este una placuta. Culorile predominante sunt alb, galben, crem, luminozitatea este potrivita, mirosul proaspat, aspectul ingrijit. Magazinul este spatios, cu diferite tipuri de gondole, in general de inaltime medie. Personalul este mereu amabil si gata sa vina in ajutorul clientilor. Aspectele negative sunt legate de gresia foarte alunecoasa care iarna se transforma intr-un veritabil patinoar si aranjarea produselor care nu tine cont de regulile merchandisingului.

O vitrina bine amenajata poate vinde cu pana 30% mai multa marfa, spun specialistii. Cu toate acestea, majoritatea magazinelor mici, de proximitate, nu pun mare pret pe aspectul exterior.Vitrina Magazinului Unic este bine pusa in evidenta de catre produsele de pe manechine, datorita iluminarii si de decorurile corespunzatoare sezonului (8 Martie, Sarbatori de Iarna, etc).

Denumirea magazinului, “Unic”, sugereaza unicitatea si rafinamentul produselor. Sloganul magazinului este: “La noi doar calitate”. Acesta reliefeaza calitatea marfurilor comercializate aici.

In ceea ce priveste produsele existente in magazin, acestea sunt repartizate in 5 grupe de marfuri. Prima dintre ele, imbracaminte de dama, ocupa o suprafata de aproximativ 25% din suprafata de vanzare a magazinului, adica 50,5 m². Aici se gasesc pantaloni, fuste, bluze, pluovere, paltoane, etc. Procentul din incasari este de 30%. A doua grupa de marfuri, imbracaminte barbati, este de 46.7 m² (23% din suprafata de vanzare a magazinului). Ea cuprinde camasi, costume, pantaloni, tricouri, sacouri, etc. Procentul din incasari pentru aceasta grupa este de 23%. Urmatoarea grupa de marfuri, incaltaminte dama, ocupa 30% din suprafata de vanzare a magazinului, adica 60.6 m². Din aceasta grupa fac parte urmatoarele produse: adidasi, sandale, pantofi, ghete, cizme, etc. Procentul din incasari este de 30%. Grupa a patra, incaltaminte barbati, ocupa aproximativ 15% din suprafata de vanzare a magazinului, adica 30.3 m². Exemple de marfuri: pantofi, adidasi, bocanci, ghete, etc. Procentul din incasari este de 12%. Ultima grupa de marfuri, accesoriile, ocupa cea mai mica suprafata, adica 7% din suprafata de vanzare a magazinului (14.1 m²) iar procentul din incasari este de 5%. De aici fac parte curelele, cravatele, gentile, etc.

Fisiere in arhiva (2):

  • Magazinul Unic
    • Magazinul Unic.doc
    • Magazinul Unic.ppt