Masuri de Protectie a Mediului la Locul de Munca

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Masuri de Protectie a Mediului la Locul de Munca.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

I. Despre poluare - date generale

Degradarea mediului sau poluarea cuprinde alterarea calitatilor mediului înconjurator, pâna la starea de incompatibilitate cu desfasurarea normala a procesului metabolic din organismele vii. Orice material sau substanta introdusa artificial în biosfera, sau care exista în conditii naturale si provoaca modificari negative ale calitatii mediului, este un poluant.

Oamenii se confrunta cu problemele de mediu zi de zi: acasa, pe strada, la locul de munca. Aceasta reprezinta o sursa permenenta de îngrijorare, dar în acelasi timp si o premiza pentru solutionarea problemelor. Indiferent de gen, vârsta sau profesie, oamenii ajung sa înteleaga faptul ca dezvoltarea societatii umane nu poate fi în detrimentul mediului ambiant.

Actualmente, modul de organizare al activitatilor umane nu corespunde principiilor dezvoltarii durabile având multiple urmari negative pentru mediu si societate.

Problema ocrotirii naturii preocupa toate statele lumii. Dintre obiectivele ocrotirii naturii fac parte: utilizarea rationala, conservarea si refacerea resurselor naturale, prevenirea poluarii mediului, conservarea speciilor rare, pesteri, declarate ca monumente naturale, ocrotirea ecosistemelor naturale, care are si un mijloc de recreiere si tonificare a energiei fizice si spirituale a omului.

1. POLUAREA APEI

Exista numeroase cauze ale poluarii apei, de care raspunzator se face omul si activitatea desfasurata de acesta.

Spalarea rezidurilor depozitate pe sol datorita precipitatiilor se scurg drept în râuri. Mari cantitati de reziduri fecaloid-menajere din orasele canalizate se revarsa în apele curgatoare. Detergentii sintetici, insecticidele altereaza calitatea apei, afectând, pâna la urma, si fauna acvatica. Substantele chimice nocive se pot infiltra în sol, ajungând pâna la pânza de apa subterana.

Poluarea apei marilor si oceanelor se face prin varsarea pacurei de pe nave maritime (1l de petrol compromite 2 ml. de apa).

2. POLUAREA AERULUI

Pentru a preveni poluarea aerului atmosferic, citam:

- dotarea marilor întreprinderi industriale, a exploatarilor miniere subterane cu dispozitive, care epureaza si neutralizeaza substantele poluante (exhaustoare cu filtre etc.);

- amplasarea noilor obiective industriale in afara zonelor de locuit; pentru controlul tehnic al vehiculelor, serviciul de circulatie dispune de analizatoare de gaze, filmetru si sonometru;

- amplasarea în locuri speciale a rampelor de gunoi si transportul acestuia cu autovehicule închise;

- realizarea unei perdele vegetale de protectie, in jurul unor întreprinderi industriale, raspunzatoare de poluarea aerului atmosferic;

- plantarea de arbori si arbusti, extinderea parcurilor etc.;

- supraînaltarea cosurilor, la unitatile care genereaza mari cantitati de fum si gaze etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Masuri de Protectie a Mediului la Locul de Munca.doc