Mediul de Afaceri al SC Tarom

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Mediul de Afaceri al SC Tarom.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

I. INTRODUCERE

Am ales sa analizam compania TAROM pentru ca este o companie de o importanta mondiala, intrucat cursele acesteia se raspindesc in toata lumeasi sunt foarte multe momente care legate de companiile aeriene in viata actuala a persoanelor din toata lumea.

TAROM - Compania Nationala de Transporturi Aeriene a Romaniei a fost infiintata in 1954 si a crescut in acelasi timp cu aviatia romaneasca. TAROM isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii si este membra a Aliantei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Compania TAROM- Transporturi Aeriene Romane - a fost infiintata la 18 septembrie 1954. La cativa ani dupa lansare,TAROM opera deja catre aproape toate tarile europene. In 1966 TAROM a efectuat primul zbor peste Atlantic. Incepand cu anul 1974 a realizat primul zbor catre Sydney via Calcutta si a introdus zboruri regulate spre New York si Beijing.

Conform articolului 4 dinLegea nr.36/1998,Societatea Comerciala «Compania nationala de transporturi aeriene romane - TAROM» - S.A. are ca obiect principal de activitate executarea de transporturi aeriene interne si internationale, de calatori, de bagaje, de marfuri si posta, prin curse regulate si charter, precum si prestatii legate de transportul aerian, respectiv comercializarea in regim duty-free, handling, catering, transport terestru in continuarea transportului aerian si alte activitati stabilite prin statutul societatii."

Compania nationala opereaza peste 50 de destinatii proprii si destinatii deservite de partenerii code share.Transportatorul Romaniei detine una dintre cele mai tinere flote din Europa, alcatuita din 23 de aeronave, si este membru al Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) din 1993 si al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene din 2000.

Compania TAROM este o companie moderna si orientata catre viitor, care protejeaza mediul implementand proceduri inovative pentru reducerea emisiilor de CO2.

In 25 iunie 2010, TAROM a aderat la SkyTeam, alianta aeriana globala, ce ofera pasagerilor membrilor sai acces la o retea largita de destinatii, mai multe frecvente si conexiuni. Inscriindu-se in programul de fidelizare SkyTeam, pasagerii pot acumula si utiliza mile, efectuand zboruri cu oricare dintre companiile membre.

In anul 1990, in vederea alinierii la criteriile de performanta ale economiei libere de piata, TAROM a dat startul unui nou program strategic. Competitia mondiala a reprezentat un realstimulent pentru TAROM , fapt ce a determinat alinierea serviciilor oferite de TAROM la nivelul standardelor

internationale avand in vedere faptul ca unele din cele mai importante companii aeriene din lume operau deja zboruri spre Bucuresti.

II.VIZIUNEA SI MISIUNEA COMPANIEI TAROM

„Lumea ar fi un loc mai bun daca oamenii ar vedea viata ca pe o suma a calatoriilor pe care le facem’’,conform TAROM.

„Intr-o lume in care societatea este definita deseori de valori materiale, noi am ales sa oferim o interpretare diferita a ceea ce are sens in viata. Noi vorbim despre ceea ce vedem. Despre lucrurile de care suntem surprinsi. Despre locurile si faptele de care ne amintim in anii ce vor veni. Despre oamenii pe care ii intalnim. Despre lucrurile pe care le impartasim cu altii.

Noi suntem calatoriile noastre.”

TAROM considera ca fiecare calatorie ne modeleaza dezvoltarea personala, si avand acest lucru in minte, misiunea este de a-i inspira pe oameni sa isi deschida aripile. Pentru ca in viata unui om, fiecare calatorie conteaza.

Fiind, fara indoiala, o linie aeriana cu o bogata traditie in spate, acesta nu este singurul element diferentiator. Compania crede in modernitate, in cunoastere, in eleganta, in calm. Suntem la curent cu ultimele trenduri culturale si sociale si respectam cele mai inalte standarde de siguranta si confort.

Stiu ca fara cunoastere, fara pasiune si fara profunzime, nu poate exista progres. Si fara o permanenta atentie acordata detaliilor si perfectiunii, nu poate exista distinctie.

Detin controlul datorita expertizei noastre, care face societatea sa aibe capacitate rapida de decizie, sa fie increzatoare in viitor, si mai presus de orice, sa fie rationala.

Fisiere in arhiva (1):

  • Mediul de Afaceri al SC Tarom.docx