Modelul de Regresie Liniara Multipla Contine O Variabila Dependenta si Doua Variabile Independente, Intre Care Exista Legatura de Tip Linar

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modelul de Regresie Liniara Multipla Contine O Variabila Dependenta si Doua Variabile Independente, Intre Care Exista Legatura de Tip Linar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Introducere 3
Influiența rata ocupărin foţei de muncă și inflaţia asupra ratei şomajului în anii 2008-2010 4
Influiența rata ocupărin foţei de muncă și inflaţia asupra ratei şomajului 4
Variabilele modelului de regresie 7
Estimarea modelului de regresie 9
ANOVAa 10
Model Summary 10
Histograma 11

Extras din document

Introducere

Rata somajului este un indicator prin intermediul caruia se masoara intensitatea şomajului, calculandu-se sub forma unui raport intre numarul de someri si populatia de referinta (de obicei populatia activa). In practica mondiala, pentru colectarea informatiilor privind somajul. Nivelul ratei şomajului şi evoluţia acesteia reprezintă unul din barometrii în funcţie de care se iau anumite măsuri de protecţie socială sau decizii de politică economică. Informaţiile cele mai precise privind rata şomajului sunt obţinute cu prilejul recensămintelor. Recensămintele şi anchetele prin sondaj sunt surse de date foarte costisitoare, care, la nivelul ţării noastre nu pot fi realizate cu o periodicitate corespunzătoare (lunară) pentru asigurarea cu informaţii necesare. Se recurge, prin urmare la surse de date administrative, afectate însă de legislaţia în vigoare.

Rata de ocupare a forţei de muncă se poate defini ca populaţia cuprinsă între

anumite limite de vârstă şi care exercită o activitate economico-socială. În România, conform metodologiei balanţei forţei de muncă (BFM), populaţia ocupată cuprinde persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 57 ani femeile sau 62 ani bărbaţii care au un loc de muncă ce le permite exercitarea unei activităţi economico-sociale aducătoare de venit.

Inflația este un dezechilibru major prezent în economia oricărei țări, reprezentat de o creștere generalizată a prețurilor și de scăderea simultană a puterii de cumpărare a monedei naționale.

Inflația este un indicator final, care arată la sfârsit de an fiscal dacă politicile guvernamentale monetare, fiscale, legislative, etc., alături de politicile Băncii Centrale, se coordonează și conduc la o stabilitate aprețurilor de consum.

Consecințele inflației sunt: scăderea puterii de cumpărare a populației; redistribuirea veniturilor și avuției; este stimulată înclinația spre consum și este descurajată înclinația spre economisire; inflația avantajează debitorii (in moneda națională); rata dobânzii este influențată de rata inflației.

Consecințele inflației pe care le suportă populația, viața social-economică în ansamblul ei sunt cunoscute sub denumirea de cost al inflației.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modelul de Regresie Liniara Multipla Contine O Variabila Dependenta si Doua Variabile Independente, Intre Care Exista Legatura de Tip Linar.doc