Modernizarea Pensiunii Turistice Miorita din Judetul Suceava

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modernizarea Pensiunii Turistice Miorita din Judetul Suceava.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

1. Identificarea ideii proiectului si a sursei de finantare.3
1.1. Descrierea pensiunii.3
1.2. Justificarea ideii de proiect.3
1.3. Identificarea situatiei problematice.6
1.4. Descrierea sursei de finantare.7
2. Stabilirea scopului si obiectivelor proiectului.12
3. Elaborarea planului de implemetare a proiectului.14
4. Concluzii .15

Extras din document

1. Identificarea ideii proiectului si a sursei de finantare

1.1. Descrierea pensiunii

Pensiune turistica Miorita este situata in judetul Suceava, in localitatea Frasin, intr-un cadru mirific, langa liziera padurii, pe un teren de 22.000 mp, la dispozitia turistilor. Este o constructie unde modernul se imbina perfect cu rusticul. Atmosfera calda face ca fiecare clipa petrecuta in pensiune sa fie una de neuitat.

Fauna si flora bogata din imprejurimi ofera ochiului imagini care odata intiparite in minte, te face sa revi mereu in Bucovina. Distanta de la gara si de la drumul european pana la pensiunea Miorita este de doar 450m.

In pensiunea Miorita esti inconjurat de ospitalitatea oamenilor locului, de paduri suple de brazi.

Pensiunea se afla in aproprierea manastirilor: Voronet: 7km; Humorului: 12km; Moldovita: 24km; Sucevita: 55km; Putna: 88km. Alte obiective turistice din Bucovina: Cetatea de Scaun: 44km, Marginea (traditie in olarit): 35km.

1.2. Justificarea ideii de proiect

Ideea proiectului este fundamentata pe baza potentialului turistic crescut al judetul Suceava, potential ce poate fi exploatat profitabil prin amenajarea unei structuri de cazare de tip pensiune turistica de 3 margarete dotata cu 15 camere cu o capacitate de 30 de locuri proiectata astfel : subsol cu sala fitness si cu crama , parter cu receptie si restaurant , etajul 1 format din 10 de camere duble cu o capacitate de 20 locuri , mansarda cu 5 camere duble cu o capacitate de 10 locuri, piscina cu o capacitate de 20 persoane si amenajarea unui traseu montan pentru drumetii.

Beneficiarul acestui proiect este Societatea Comerciala ‘’MIORITA’ Societate cu Raspundere Limitata, inregistrata la Registrul Comertului sub numarul J36/5/2010, cu sediul in localitatea Frasin, judetul Suceava, avand administrator pe Dumitrescu Ion.

Societatea desfasoara activitati in domeniul serviciilor turistice dupa cum urmeaza: obiectul principal de activitate este incadrat conform CAEN la sectiunea I Hoteluri si restaurante, clasa 5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata, activitatile secundare fiind de alimentatie, agrement si recreere.

Misiunea societatii este aceea de a facilita potentilalilor turisti vizitarea manastirilor din Bucovina, oferindu-le in acelasi timp un mediu de cazare recreativ.

La un nivel macro oportunitatea acestui proiect este data de cresterea continua a numarului de turisti, acest lucru fiind amplificat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ce a dus la aparitia unei noi piete de desfacere a produselor turistice romanesti.

Combinand cresterea numarului de turisti cu potentialul turistic extrem de ridicat al regiunii ‘’Bucovina’’si cu promovarea foarte intensa a acestei regiuni atat pe plan intern cat si international rezulta o oportunitate ce poate fi exploatata odata cu punerea in practica a acestui proiect.

La nivel local aceasta oportunitate este intensificata datorita punctajului de 9 a localitatii Frasin conform Listei cu comunele cu potential turistic ridicat, numarului scazut de structure turistice de cazare cu grad ridicat de comfort care sa ofere servicii turistice diverse de alimentatie, agrement si recreere (majoritatea oferind doar servicii de cazare), dar si datorita pozitionari geografice centrale in zona turistica ‘’Frasin’’ fapt ce ofera un avantaj substantial fata de celelalte localitati din regiune.

Activitatea proiectului este gandita sa indeplineasca toate obiectivele specifice a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est de a exploata potenţialul turistic al regiunii prin punerea în valoare a obiectivelor existente, ridicarea la nivel competitiv a calităţii serviciilor prestate, dezvoltarea unor obiective turistice noi cu destinaţii specifice cerinţelor clientului modern, care să creasca veniturile economice rezultate din activitatea turistică, numărul de clienţi consumatori, îmbunătăţindu-se astfel imaginea regiunii şi creându-se o identitate benefică atragerii de investitori, dezvoltarea infrastructurii turistice cu caracter recreativ si punerea in valoare a acesteia, de ea urmand sa beneficieze atat turistii cat si comunitatile locale, dar si obiectivele Masurii 313 astfel:

Fisiere in arhiva (1):

  • Modernizarea Pensiunii Turistice Miorita din Judetul Suceava.docx

Alte informatii

Academia de Studii Economice