Modul de Aprovizionare - Relatiile cu Furnizorii in Cadrul Labormed Grup

Imagine preview
(6/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Modul de Aprovizionare - Relatiile cu Furnizorii in Cadrul Labormed Grup.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: T Dosescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Cap 1. Mediul ambiant al firmei Labormed
1.1. Definirea mediului firmei
1.2. Componentele mediului firmei
Cap 2. Relaţiile firmei cu partenerii de piaţă
2.1. Relaţiile pe care firma le organizează cu partenerii de piaţă
2.2. Relaţiile firmei cu furnizorii (relaţii precontractuale, relaţii contractuale şi relaţii postcontractuale)
Cap 3. Coordonatele activităţii desfăşurate de către Labormed Grup.
3.1. Prezentarea firmei Labormed (date de identificare, profilul activităţii, obiectul de activitate, organizarea structurală şi procesuală a firmei, managementul firmei)
3.2. Activităţile desfăşurate de către firma Labormed
3.3. Identificarea partenerilor firmei Labormed (lista clienţilor şi furnizorilor firmei)
Cap 4. Relaţiile firmei Labormed cu furnizorii
4.1. Relaţiile postcontractuale ale firmei Labormed cu furnizorii (informarea firmei asupra existenţei furnizorilor şi asupra altor aspecte ale activităţii acestora, precum şi informarea furnizorilor asupra existenţei şi activităţii firmei Labormed,
negocierea contractelor, a clauzelor contractuale)
4.2. Relaţiile contractuale ale firmei Labormed cu furnizorii (încheierea contractelor)
4.3. Relaţiile postcontractuale ale firmei Labormed cu furnizorii (derularea contractelor)
Concluzii (aspecte relevante asupra problematicii relaţiilor firmei cu furnizorii)
Bibliografie

Extras din document

Cap 1. Mediul ambiant al firmei

1.1. Definirea mediului firmei

Labormed este un jucator prestigios in piata farmaceutica din Romania cunoscut pentru calitatea de exceptie a produselor sale si modelul integrat de afacere: cercetare, productie si distributie.

Sediul central este in Bucuresti - Romania, care este si piata de referinta. Operational, Labormed este organizat in 3 divizii specializate: Labormed pentru medicamentele cu prescriptie, Ozone pentru medicamentele fara prescriptie si Ozone Natural pentru suplimente alimentare. Labormed detine cea mai moderna unitate de productie pentru tablete si capsule din Romania, prima investitie de tip Greenfield din industria de profil din tara noastra iar peste 500 de profesionisti lucreaza aici. Fabrica este echipata cu echipamente de ultima generatie importate din Italia, Germania si Elvetia, in conformitate cu standardele europene GMP iar procesele de productie sunt controlate permanent prin intermediul sistemelor informatice. Ultimul certificat de calitate, GMP, este datat 2010. Detalii tehnice: suprafata totala -10.000 mp, capacitate de 60.000.000 comprimate / luna, 230 de oameni lucreaza in diviziunea operationala.

Labormed are capacitati excelente de cercetare si dezvoltare, detinand laboratoare de bioechivalenta de nivel international. Cu aceste resurse interne, a dezvoltat pana acum peste 50 de molecule generice. Anul 2009 a fost momentul in care si-a inceput extinderea regionala. Viziunea Labormed este o dezvoltare continua si solida, folosind pozitia si expertiza castigata pe piata romaneasca. In prezent, produsele Labormed sunt disponibile in alte zece tari.

Modelul de afacere cu procese clare si solide de-a lungul intregului lant valoric, combinat cu o echipă foarte motivată şi competentă, a produs o companie moderna, cu atitudine pozitiva. Cu un management dinamic si un actionar puternic, Labormed are toate premisele unei dezvoltari europene sustenabile. Actionarul majoritar al Labormed este Advent International, unul dintre liderii mondiali ai firmelor private de investitii.

Firma îşi organizează şi desfăşoară activitatea sa sub impactul condiţiilor concrete ale mediului său ambiant. Mediul ambiant reprezintă un ansamblu de factori eterogeni de natură economică, socială, politică, ştiinţifico-tehnică, juridică, geografică şi demografică ce acţionează pe plan naţional şi internaţional asupra întreprinderii, influenţând relaţiile de piaţă.

Întreprinderea este parte integrantă a mediului ambiant, este o componentă economică a acestuia.

În condiţiile actuale mediul ambiant se caracterizează printr-un dinamism accentuat, printr-o creştere spectaculoasă a frecvenţei schimărilor. Mediul ambiant este de trei feluri:

- mediu stabil, unde schimbările sunt rare, de mică amploare şi uşor vizibile;

- mediu schimbător, unde schimbările sunt frecvente, de o amploare variată, dar în general previzibile;

- mediu turbulent, unde schimbările sunt foarte frecvente, de amploare mare, cu incidenţe profunde asupra activităţii întreprinderii şi greu de anticipat.

Componentele mediului ambiant al întreprinderii

Acestea sunt:

- micromediul

- mezomediul

- macromediul.

Micromediul întreprinderii cuprinde ansamblul componentelor cu care aceasta intră în relaţii directe. Acestea sunt:

- furnizorii de mărfuri care sunt agenţi economici ce asigură resursele necesare de materii prime, materiel, echipamente şi maşini;

- prestatorii de servicii reprezentaţi de firme sau persoane particulare care oferă o gamă largă de servicii utile realizării obiectivelor firmei;

- furnizorii forţei de muncă sunt unităţile de învăţământ, oficiile forţei de munc şi persoanele ce caută un loc de muncă;

- clienţi care sunt consumatori, utilizatori industriali, întreprinderi comerciale sau agenţiile guvernamentale pentru care bunurile produse se întreprindere le sunt oferite spre consum;

- organismele publice – asociaţiile profesionale, asociaţiile consumatorilor, mediile de informare în masă şi publicul consumator;

- concurenţii sunt firme sau persoane particulare care-şi dispută aceeaşi categorie de clianeţi, iar în situaţii frecvente aceiaşi furnizori sau prestatori de servicii.

Mezomediul este o noţiune intermediară care devine tot mai necesară în explicarea evoluţiei macroeconomice a întreprinderii. Pentru remedierea oricăror deficienţe de explicare se studiază comportamentul întreprinderii din sistemul productiv şi social cel mai apropiat întreprinderii şi care poate fi un intermediar între macromediul şi micromediul întreprinderii.

Mezomediul trebuie să intereseze în mod deosebit sistemul de conducere al întreprinderii pentru că permite abordarea relaţiilor acesteia cu mediul său în termeni mult mai apropiaţi de lumea afacerilor. O întreprindere poate face parte din următoarele sisteme mezoeconomice:

- o anumită industrie

- o zonă geografică sau administrativă

- un grup de întreprinderi.

Aceste sisteme sunt în măsură să influenţeze acţiunile, deciziile şi rezultatele unei întreprinderi, influenţa exercitată la acest nivel poate fi atât directă cât şi indirectă, dar are un caracter general, în sensul că influenţează toate întreprinderile care aparţin aceluiaşi sistem.

Fisiere in arhiva (1):

  • Modul de Aprovizionare - Relatiile cu Furnizorii in Cadrul Labormed Grup.doc

Alte informatii

Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir Facultatea de Management Turistic şi Comercial