Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare

Proiect
4.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2461
Mărime: 342.00KB (arhivat)
Publicat de: Maxim Niculescu
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

Subiecti:

- religia musulmana

- ultimul an de doctorat la ’’Facultatea de Electronica’’

- religia musulmana

- al III-lea an de doctorat la ’’Facultatea de Electronica’’

I. Date generale ( tara, familie, vestimentatie, educatie ) :

Q1: Cine impune regulile in familie si in ce situatii?

R1: In general tatal umpune regulile in familie, in special cele legate de obiceiurile din casa, iar mama pe cele care au legatura cu cresterea copilor si cu educatia acestor.

Q2: De obicei care este numarul de membri intr-o famile obisnuita?

R2: Inainte numarul membrilor unei familii era foarte mare, dar acum, oamenii s-au civilizat si au inceput sa se gandeasca la faptul ca mai putini copii pot fi intretinuti mai usor si li se pot oferi mai multe oportunitati in viata. Acum, in fiecare familie sunt in jur d 4 – 5 copii.

Q3: Cum stati la masa la dvs. acasa? (anexa 1)

R3: B.:Eu locuesc in Damask si acolo obiceiurile au inceput sa se piarda din ce in ce mai mult din cauza popoarelor care ne viziteaza tot mai des si de la care “imprumutam” anumite gesturi. In mod traditional, familia mananca in jurul unei mese rotunde, stand pe podea, dar noi am renuntat la acest obicei. Fiecare familie se ghideaza acum dupa propriile obisnuinte, fara ca cineva sa le impuna reegulile in casa.

Q4: Cum se realizeaza educatia si invatamantul?

R4: In acest sistem sunt cuprinsi 7,750 mil. tineri (25% din populatia tarii) (Siria) frecventeaza scoli elementare, licee, universitati sau cursuri de formare profesionala. Învatamântul este obligatoriu între 6 si 16 ani si gratuit la toate nivelele.

Q5: Aveti o vestimentatie speciala? Purtati o anumita piesa vestimentara la ocazii deosebite? (anexa 2)

R5: Si aici emanciparea isi spune cuvantul. In Arabia nu se mai poarta acum valul. “Tot ce e considerat ispita trebuie acoperit, adica gatul, picioarelee, incheieturile, chiar si parul”. In Siria se exagereaza atunci cand unele femei poarta manusi, sau val negru. Acest val poate sa fie de orice culoare, mai putin rosu. “Nu este apreciat rosu in tinuta unei femei pentru ca atrage privirile.

Q6: Dar barbatii au o tinuta speciala?

R6: Pe stil vechi si barbati purtau pantaloni traditionali, iar pe deasupra o bluza lunga si larga numita ”galabie”. Acum acest haine se poarta mai mult de batrani atunci cand se duc sa se roage la moschee.”

II. Religia si sarbatori importante:

Q1: Imi puteti spune cate ceva despre religia voastra?

R1: Musulman este numele dat celui ce adereaza la religia islamica. "Musulman" este un cuvant arabesc inrudit cu termenul de Islam si inseamna "cel ce se supune". Musulmanul se supune voii lui Allah asa cum este revelata de catre Mahomed. Iata cateva dintre cele mai intalnite conceptii gresite pe care musulmanii le au despre crestini si in acelasi timp, pe care crestinii le au despre musulmani:

1. Conceptii gresite/prejudecati cu privire la musulmani: Faptul ca toti arabii sunt musulmani si ca toti musulmanii sunt arabi, este o prejudecata. Observati ca, exista evrei arabi si de asemenea, arabi crestini. Ca exista, musulmani europeni si musulmani negri (africani). Faptul ca, teroristii arabi si radicalii fundamentalisti islamici reprezinta corect Islamul este o prejudecata. Observati ca, cei mai multi musulmani nu sustin violenta ca o parte normala sau acceptabila a vietii.

Preview document

Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 1
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 2
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 3
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 4
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 5
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 6
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 7
Obiceiuri și tradiții la musulmani - cercetare - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Obiceiuri si Traditii la Musulmani - Cercetare.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Te-ar putea interesa și

Politica și securitatea alimentelor

Piaţa internă a Uniunii Europene este una dintre realizările cele mai importante ale timpurilor noastre. Acest spaţiu economic în care este...

Ai nevoie de altceva?