ONG-ul DaAfaceri

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Alte domenii
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 2028
Mărime: 637.31KB (arhivat)
Publicat de: Estera David
Puncte necesare: 8
Acest proiect isi propune crearea si analiza unui proiect organizat de ONG-ul studentesc DaAfaceri.

Cuprins

  1. 1. Descrierea proiectului, activitatilor
  2. 2. Resursele proiectului
  3. 3. Rapoarte de analiza timp si resurse in planificare si executie proiect

Extras din proiect

1. Descrierea Proiectului

Acest proiect isi propune crearea si analiza unui proiect organizat de ONG-ul studentesc DaAfaceri.

DaAfaceri este o organizatie studenteasca ce activeaza din 2003 in cadrul ASE (Academia de Stiinte Economice) Bucuresti. Activitatea ONG-ului are ca si finalitate adaugarea valoarii oamenilor cu care intra in contact, radicand nivelul de pregatire al tinerilor cu potential prin organizarea de evenimente educationale pentru studenti.

In organizarea unui astfel de tip de proiect se urmaresc urmatoarele etape:

1. Identificare oportunitatii de proiect

In aceasta etapa se stabileste care va fi proiectul ce urmeaza a fi realizat. Identificarea acestuia se face pornind rezultatelor cercetarii de piata, care reflecta nevoia de cunoastere a studentilor. Sunt luate in considerare si proiectele celorlalte asociatii precum si cele realizate anterior de catre ONG-ul DaAfaceri, cu precadere in organizarea de editii noi ale proiectelor anterioare. Echipa care lucreaza pentru identificarea oportunitatii de proiect este cea din cadrul departamentului de Marketing al organizatiei, iar timpul alocat acestei activitati este de aproximativ 2 luni de zile. Pe baza feedback-ului obtinut, se ia decizia organizarii unui anumit tip de proiect.

2. Stabilirea echipei de proiect

Dupa ce s-a luat decizia realizarii proiectului ales, urmeaza definirea in ansamblu a acestuia, precum si stabilirea echipei de proiect, care se va ocupa de organizarea acestuia. Board-ul alege prin vot un manager de proiect, urmand ca acesta sa-si aleaga echipa si sa traseze sarcinile membrilor echipei. Stabilirea resurselor umane ce participa la realizarea evenimentului se face in decursul unei saptamani.

3. Planificarea proiectului

In etapa de planificare a proiectului se vor stabili detaliile de organizare si desfasurare a workshop-ului, pe parcursul unei saptamani. Se porneste de la definirea obiectivului proiectului, a publicului tinta, caruia ii este destinat, precum si structura seminariilor din cadrul proiectului. Avand clar stabilit ceea ce se doreste a fi obtinut, se stabileste modul prin care se va ajunge la ceea ce se doreste – activitati si resursele umane, care le vor duce la indeplinire. Pe baza acestora se va stabili si bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Asociatia incadrandu-se la categoria ONG, obtine toate resursele financiare din sponsorizari, care intra in sarcina echipei de Marketing a proiectului.

4. Marketing proiect

Aceasta activitate presupune o documentare initiala, realizata de catre echipa de marketing a proiectului. Documentarea se realizeaza folosind internetul cat si cataloagele cu companiile din tara noastra, de pe diferite domenii. Scopul acestei cercetari este de a oferi o lista cu firmele care activeaza pe domeniul pe care il urmareste evenimentul si datele de contact, precum si cu potentiali sponsori si parteneri media, care asigura sprijinul financiar si publicitatea evenimentului. Aceste date reprezinta punctul de plecare pentru urmatoarea activitate pe care o desfasoara echipa de marketing si anume contactarea. Avand la dispozitie lista companiilor, echipele de vanzari incep sa contacteze (fie telefonic, fie prin e-mail) potentialii colaboratori si stabiliesc intalniri in vederea realizarii de parteneriate.

Daca reprezentantii de vanzari si reprezentantii contactati ai firmelor cad de acord asupra conditiilor impuse in procesul de negociere atunci se semneaza un contract de colaborare/ sponsorizare. Onorarea acestuia este urmarita pana la incheierea proiectului. Pe baza suportului financiar obtinut prin sponsorizari se realizeaza materialele publicitare (afise, fluturasi, machete).

5. Pr proiect

Echipa de PR a proiectului colaboreaza cu cea de marketing, creand pentru aceasta suportul (mapele de prezentare) folosit in vanzari, precum si comunicatele de presa si materialele folosite pentru a face publicitate evenimetului. Resursele materiale folosite in aceasta etapa sunt PC-urile, care trebuie sa aiba instalate soft-uri de design necesare pentru conceperea materialelor publicitare. Dupa ce materialele ce vor asigura publicitatea sunt concepute logic, ele vor fi realizate fizic, de catre echipa de marketing si distribuite inainte de desfasurarea evevnimentului. Scopul lor este acela de a atrage cat mai multi studenti, care sa aplica in vederea participarii la aceste worshop-uri.

Preview document

ONG-ul DaAfaceri - Pagina 1
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 2
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 3
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 4
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 5
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 6
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 7
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 8
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 9
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 10
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 11
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 12
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 13
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 14
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 15
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 16
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 17
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 18
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 19
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 20
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 21
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 22
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 23
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 24
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 25
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 26
ONG-ul DaAfaceri - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • ONG-ul DaAfaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?