Organizatia Sociala

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Organizatia Sociala.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I. Asezare geografica
II. Relief
III. Teritoriu administrativ
IV. Populatie
V. Analiza S.W.O.T. a comunei
VI. Primele descoperiri arheologice
VII. Propunere de amenajare turistica in comuna
VIII. Bibliografie

Extras din document

I. Asezare geografica

Comuna Hidiselu de Sus se afla situata in partea central-sudica a judetului Bihor, avand o suprafata de 8997 ha.

Structura administrativa a comunei este: Hidiselu de Sus - resedinta de comuna, Hidiselu de Jos, Mierlau, Sintelec si Sumugiu. Vecinii comunei sunt urmatoarele comune: la Nord-Est comuna Osorhei, la Est comuna Dragesti, la Sud-Est comuna Lazareni, la Sud-Vest se invecineaza cu Husasau de Tinca, la Vest cu Nojorid iar la Nord-Vest cu comuna suburbana Sinmartin. Comuna se afla la o distanta de numai 13 km de municipiul Oradea, de care este legata prin drumul national D.N. 76 ”Oradea-Deva”.

Fig.1 Fotografie aeriana - drumul national D.N. 76 ”Oradea-Deva”

II.Relief

Localitatile comunei sunt asezate pe versantii dealurilor Tasadului si luncile create de vaile care strabat aceste dealuri. La nord dealurile Tasadului sunt marginite de terasele Crisului Repede, iar la sud de cele ale Crisului Negru.

Teritoriul comunei se suprapune din punct de vedere geomorfologic Campiei Crisurilor la contactul cu Dealurile de Vest. La alcatuirea geologica iau parte formatiuni cuaternale, tertiale si mezozoice care stau pe fundament cristalin. Formatiunile mezozoice care formeaza un pachet unitar si continut de grosime mare ( circa 3500 metri) sunt in general depozite calcaroase, puternic carstificate in zona Muntilor Padurea Craiului.

Fazele tectonice, care au afectat regiunea, au creat si au amplificat prin reactivare a doua sisteme de falii oarecum perpendiculare: unul pe directia ENE-VSV, care a generat afundarea puternica spre Depresiunea Panonica si altul orientat aproximativ NV-SE. Puternica tectonizare a formatiunii putin plastice cum sunt calcarele a avut drept rezultat fragmentarea si compartimentarea acestora prin factori care au constituit cai de acces ideale pentru apele sub presiune.

Dupa datele stabilite anterior formatiunile cele mai vechi care acopera fundamental cristalin apartin Mezozoicului. Ele au aspectul unor benzi dirijate VSV-ENE, reprezentand arii depresionare ale crisatalinului colmatate cu depozite mezozoice. Peste acestea s-au suprapus depozitele paleogene si neogene care se intalnesc in intreaga depresiune Panonica.

III. Teritoriul administrativ

Suprafata teritoriului administrativ este de 8997 ha, iar suprafata terenului intravilan este de 550 ha.

Fisiere in arhiva (1):

  • Organizatia Sociala.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST ‘VASILE GOLDIS’ FACULTATEA DE STIINTE JURIDICE SPECIALIZAREA : DREPT