Ospatar-Vanzator in Unitatile de Alimentatie Publica

Imagine preview
(7/10 din 9 voturi)

Acest proiect trateaza Ospatar-Vanzator in Unitatile de Alimentatie Publica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 28 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Radulescu Valeria

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I Argument
II Continutul lucrarii: “Organizarea si servirea diferitelor tipuri de mese: -mic dejun, dejun, cina
-mese festive, protocol
1.Generalitati privind organizarea si servirea diferitelor tipuri de mese.
1.1.Criterii generale de intocmire a meniurilor.
1.2.Particularitatile pentru masa de dejun.
1.3.Propunerea de meniuri pentru masa dejun 5 variante de meniuri.
2.Pregatirea salonului pentru primirea si servirea consumatorilor.
2.1.Formatia de lucru. Atributiile ospatarului.
2.2.Reguli de etica si comportament professional in relatia cu consumatorii.
2.3.Reguli de servire a preparatelor si bauturilor.
2.4.Realizarea
2.5.Sisteme si tehnici de servire adecvate pentru servirea preparatelor si bauturilor
3.Debarasarea meselor de obiectele de inventar
4.Decontarea consumatiei
5.Reguli igienico-sanitare, de P.M., de P.S.I. si de protectia mediului
6.Reguli de protectia consumatorilor
7.Modalitati de promovare a ofertei turistice si de alimentatie publica
8.Anexe: pliante, fotografii, documente etc.
III. Bibliografie

Extras din document

Argument

Alimentatia publica este un domeniu de activitate economic ace se ocupa cu producerea unei game variate de preparate culinare ce se servesc consumatorilor impreuna cu alte produse alimentare si bauturi.

Unitatile din acest domeniu al “alimentatiei publice, turism si activitati conexe” ofera multiple posibilitati de destindere, recreere si agreement.

Unitatile de alimentatie publica ofera consumatorilor si o gama bogata de servicii cum ar fii: organizarea unor mese festive in unitatile proprii, organizarea unor mese festive la domiciliul clientului, organizarea receptiilor si altele.

Activitatea in alimentatia publica si turism impune lucratorilor, sarcini si responsabilitati deosebite in ceea ce priveste pregatirea si perfectionarea profesionala.

Astfel pentru lucratorii din acest domeniu de activitate, cunoasterea si respectarea cu strictete a regulilor de comportare civica precum si a regulilor de protocol, este obligatoriu si trebuie sa devina o deprindere caracteristica in activitatea zilnica.

In lucrarea de fata cu titlul “Tehnica si servirea micului dejun” intocmita dupa un plan bine structurat am urmarit prezentarea problemelor de specialitate esentiale pe care trebuie sa le stapaneasca un viitor lucrator in domeniul alimentatiei publice cu referire stricta la problematica corespunzatoare temei lucrarii.

Prin continutul lucrarii am urmarit scoaterea in evidenta a competentelor dobandite pe parcursul celor 3 ani de studii la scoala profesionala de profil “alimentatie publica, turism si activitati conexe” si anume competentele de cunoastere, de executie si sociale specifice meseriei de ospatar (chelner) vanzator in alimentatia publica.

La intocmirea lucrarii am utilizat o bibliografie bogata urmarind prezentarea problematicii de specialitate actualizata in accord cu cerintele existente ale economiei de piata. Astfel lucrarea prezentata poate fi utilizata ca sursa de documentare pentru colegii mai tineri.

TEMA

TEHNICA SI SERVIREA MICULUI DEJUN

FORMATIA DE LUCRU NECESARA IN UNITATILE GASTRONOMICE

Numarul de lucratori incadrati intr-o unitate gastronomica constituie de fapt “formatia de lucru a unitatii”. Formatia de lucru se stabileste diferentiat, avandu-se in vedere urmatorii factori:

Profilul, gradul de confort si forma de servire. In unitatile in care servirea consumatorilor se face prin lucratori-ospatari (vanzatori) la masa, in functie de profil si categoria de incadrare, numarul de lucratori in formatia unitatii este in general mai mare, in comparatie cu unitatile unde se practica autoservirea. Volumul si complexitatea operatiilor effectuate in procesul servirii in acest caz sunt mai mari, operatiile fiind differentiate, incepand cu primirea consumatorilor, aranjarea mesei cu vesela de servire si servirea propriu-zisa a meniului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Ospatar-Vanzator in Unitatile de Alimentatie Publica.doc