Perceptia Calitatii Vietii in Mediul Rural Dragos Voda

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Perceptia Calitatii Vietii in Mediul Rural Dragos Voda.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, ppt de 71 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

SITUATIA EXISTENTA LA NIVEL LOCAL

SCURT ISTORIC

Comuna Dragos-Voda — judetul Calarasi este formata din trei localitati componente — satele Socoalele, satul cel mai vechi al comunei ce a luat fiinta in anul 1883; Dragos-Voda, cunoscut la inceput sub numele de Satul Nou, dar mai ales sub numele neoficial de Zburghea, infiintat in anul 1896, si Bogdana, sat infiintat in anul 1899, care pâna in anul 1944 a fost cunoscut sub numele de Gara Bogdana.

Satul Socoalele

Denumirea s-a dat de batranii ce inca mai traiesc in zona, numele fiind purtat in amintirea unui preot batran , numit Socol ce a locuit in acele imprejurimi.

Suprafata totala delimitata a satului Socoalele a fost de 614, 35 hectare.

Satul Dragos-Voda

La data de 1 aprilie 1908 a fost infiintata comuna Dragos-Voda, compusa din satele Dragos-Voda, Bogdana si Socoalele, toate dezlipite de la comuna Albeti. Resedinta comunei a fost stabilita in satul Dragos-Voda.

Dupa anul 1989, in localitatea Dragos-Voda s-au produs schimbari majore care au fost generate de:

-aparitia de societati agricole private, industriale, comerciale, prestari de servicii, etc.

-desfiintarea unitatilor agro-industriale de pe teritoriul comunei;

-restructurarea sectoarelor industriale din perimetrul orasului Lehliu in care lucra o mare parte din forta de munca disponibila in localitate. De asemenea, in aceasta perioada, intravilanul localitatii a suferit modificari prin marirea suprafetei construite datoritä solicitarilor populatiei, retrasa in mare parte in mediul rural.

Satul Bogdana

Satul Bogdana a fost socotit ca o prelungire a satului Dragos-Voda iar, dupa primul razboi mondial, i s-a dat numele de satul Gara Bogdana. Gara Bogdana i-a luat numele de la vechia denumire a moiei Albeti, care in vechime s-a numit moia Bogdanenilor si mult mai târziu - Moia Albeti. In primul an de infiintare, in satul Bogdana s-au asezat 54 de familii.

CADRUL NATURAL

CONSIDERATII GENERALE

Comuna Dragos-Voda, cu populatie de 2902 de persoane, este situata la limita de nord a judetului Calarasi, avand ca vecini:

> la vest - comuna Dor Märunt;

> la sud - comuna Valcelele;

> la est - comuna Dragalina;

> la nord —judeul lalomita.

Teritoriul comunei este strabatut de la est la vest de DN3A Bucurseti —Feteti, pe aceeasi directie fiind situata si calea ferata Bucureti - Feteti.

RELIEFUL

Zona comunei Dragos-Voda face parte din marea unitate structurala cunoscuta sub denumirea de Platforma Moessica, peste care se suprapune unitatea morfologica a Campiei Romane.

Comuna Dragos -Voda este situata in partea centrala, de nord, a judetului Calarasi, intr-o zona tipica de campie, Campia Baraganului.

Solurile s-au format din amestecul de resturi de substante organice, vegetale si roca din care s-a format subsolul. Formarea solului a mai fost influentata si de conditiile climatului. In cazul campiei, in conditiile climatului s-a format un sol bogat in substante humice, cernoziomul. La nivelul localitatii nu sunt evidentiate zone cu riscuri naturale.

Fisiere in arhiva (2):

  • Perceptia Calitatii Vietii in Mediul Rural Dragos Voda.docx
  • Perceptia Calitatii Vietii in Mediul Rural Dragos Voda.ppt