Placa de Par

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Placa de Par.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mirela Crina

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

I. Tipuri principale de placi pentru indreptarea parului

1.1. Placa de îndreptare a părului profesională – ingustă.3

1.2. Placa de îndreptare a părului medie.3

1.3. Placa de îndreptat părul, lată.3

II. Principiul general de functionare al placii de indreptare a parului.4

III.Analiza placilor de indreptare a parului cu elemente de incalzire metalice

Factorii de risc si posibilitati de diminuare a acestora.5

IV.Solutii de imbunatatire a placii de indreptare a parului

Prezentarea prototipului rezultat in urma imbunatatirii.7

V. Concluzii.10

VI.Bibliografie.11

Placa de par

I. TIPURI PRINCIPALE DE PLĂCI PENTRU ÎNDREPTAREA PĂRULUI

Placa de îndreptare a părului profesională – ingustă –acest tip este recomandat pentru parul scurt, pentru onduleuri si efecte speciale.

Figura 1 – Placa de îndreptat profesională-îngustă

Placa de îndreptare a părului medie. – se recomandă pentru toate tipurile de păr, fiind echipată cu plăci de ceramică(acestea acoperă elementele de încălzire metalice şi nu permite părului un contact direct cu acestea) şi au o temperatură constantă de 190 de grade.

Principalul avantaj ce corespunde acestui tip de placă îl constituie acela că se încălzeşte foarte rapid.

Figura 2 – Placa de îndreptare a părului medie

Placa de îndreptat părul, lată. se recomandă în special pentru parul lung, voluminos, drept. De obicei acest tip de placă este specifica uzului în coafor deşi principiul de funcţionare este identic cu principiul de funcţionare al plăcii de întreptat medie.

Ca regulă principală la utilizarea acestui tip de placă o reprezintă evitarea indreptării zilnice a părului fără o folosire prealabilă a măştii de tratament sau soluţiilor.

Figura 3 – Placa de îndreptare a părului lată

II. PRINCIPIUL GENERAL DE FUNCŢIONARE AL PLĂCII DE ÎNDREPTARE A PĂRULUI.

Principiul de funcţionare al plăcii de îndreptat părul este similar cu principiul de funcţionare al unui fier de călcat, mai exact plăcile de îndreptat părul funcţionează în aşa fel încât prin utilizarea căldurii şi a presiunii, se înlătură orice denivelare(cută), rezultând astfel ceea ce se numeşte păr drept.

Majoritatea plăcilor pentru îndreptat părul funcţionează de fapt cu ajutorul efectului termic al curentului electric, ele dispunând în acest sens de o serie de elemente de încălzire(rezistenţe), utilizatorul având posibilitatea reglării în trepte temperaturii de ieşire, acest lucru făcându-se în scopul selectării treptei optime de temperatură în funcţie de tipul de păr.

Odată selectat nivelul optim de temperatură, îndreptarea părului se face în „secţiuni” până când se îndreaptă tot părul, în cazul acesta, se recomandă începerea procesului de îndreptare de la baza părului şi continuând spre exterior.

La nivel atomic, plăcile de îndreptat părul funcţionează pe baza descompunerii legăturilor de hidrogen din cortexul firului de păr, deoarece datorită acestor legături părul are o tendinţă de îndoire, şi de a deveni ondulat. Odată descompuse aceste legături de hidrogen, părul nu mai are tendinţa de a reveni la forma ondulată dinainte, deşi aceste legături de hidrogen se reformează odată ce părul este expus la umezeală.

Fisiere in arhiva (1):

  • Placa de Par.doc