Plan Afaceri Supermarket

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan Afaceri Supermarket.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I. DESCRIEREA SOCIETATII
II. MISIUNEA FIRMEI SI OBIECTIVELE PLANULUI DE AFACERI
III. OBIECTIVE DE MANAGEMENT SI ORGANIZARE
IV. DESCRIEREA ACTIVITATII ORGANIZATIEI
V. DESCRIEREA PIETEI
VI. EFICIENTA COSTURILOR
VII. EVALUAREA URSELOR DE FINANTARE
VIII. BUGETUL DE VENITURI SI CHELTUIELI

Extras din document

I. DESCRIEREA SOCIETATII

Conceptul si oportunitatea afacerii

Piata alimentatiei publice are in continuare un imens potential, in conditiile in care numarul actual de magazine si super maketuri este insuficient pentru populatia existenta.

Exista o varietate mare de super marketuri, hipermarketuri, de la cele de renume international, pana la magazine mixte, chioscuri cu un renume mai mult sau mai putin cunoscut.

Majoritatea marketurilor practica preturi destul de ridicate, chiar si cele orientate catre segmentul mediu. Marja aplicata este considerabil mai mare pentru un magazin premium.

Societatea urmareste deschiderea unui magazin care sa ofere produse si servicii de calitate la preturi medii, reusind sa-si creeze astfel o clientela stabila care va recomanda produsele si altor clienti.

Prezentul plan de afaceri se refera la deschiderea unui magazin.

Imi propun, să imi deschid un magazin mixt în sat Cristesti, comuna Cristesti, judeţul Botosani.

Magazinul isi va desfasura activitatea in mediul rural si va functiona astfel:

-în regim de comercializare, adică va vinde produse alimentare, bauturi alcoolice si produse casnice si de menaj;

Magazinul va oferi o gama diversificata de produse de cea mai buna calitate, clientii avand posibilitatea de a alege din aceasta gama larga de produse.

Consider ca această afacere are reale şanse de reuşită deoarece, există o cerere în creştere pentru produsele pe care le vom vinde, infiintarea magazinului va fi intr-o zona accesibila.

OBIECTIVE

Imi propun în primul rand de la deschiderea magazinului :

- Să imi creez o clientela stabila;

- Să ating un grad de crestere a volumului activitatii si implicit a profitabilitatii ;

- Să satisfac pe deplin exigentele clientilor, avand in vedere ca preocuparea oamenilor pentru o alimentatie sanatoasa si hranitoare este in crestere in ultimii ani.

Denumirea firmei

S.C.PETRO s-a înfiinţat cu un capital social integral privat de 20000 Ron si este înmatriculata in Registrul Comerţului cu cod unic de înregistrare: 285370.

Obiectul principal de activitate al societăţii îl reprezintă “ comercializarea de mărfuri alimentare cu amănuntul”, conform codului CAEN 5211.

În primii ani de funcţionare, firma va desfăşura activităţi de comerţ cu produse alimentare si bauturi alcoolice.Rezultatele financiare se prezintă astfel: o cifră de afaceri medie de....... lunar, cu o rată a profitului lunar de 15%, rata lichidităţii este foarte buna; Cota de piaţă a magazinului este de....fiind susţinută de serviciile a 3 salariaţi (inclusiv echipa managerială).

Locatia

Un punct cheie in demararea acestei afaceri este gasirea locatiei potrivite, care sa asigure vizibilitate si traficul necesar de clienti. Locatia aleasa va ajuta sau va pune piedici dezvoltarii afacerii. In cazul unui magazin locatia, stilul si ambianta vor crea imaginea acesteia si vor selecta invariabil clientela. Magazinul va fi localizat intr-o zona centrala a satului, avand un spatiu de 100 mp si o deschidere de minim 7 metri. Spatiul va fi renovat si amenajat, astfel incat sa inspire o atmosfera primitoare. O atentie speciala va fi acordata utilitațiilor, finisajelor superioare și elementelor de decor, instalație de climatizare, etc.

Magazinul va cuprinde si un bar, 2 grupuri sanitare, un vestiar pentru salariati, un birou si o camera care va servi drept depozit.

II. MISIUNEA FIRMEI SI OBIECTIVELE PLANULUI DE AFACERI

MISIUNE: Magazinul va comercializa produse alimentare si nealimentare, bauturi alcoolice si non-alcoolice la cele mai inalte standarde si mai accesibile preturi, atat pentru membrii comunitatii locale cat si pentru consumatorii de pe plan comunal.

MISIUNEA AFACERII este de a comercializa produse profitabile pe piaţa în scopul permanentei îmbunataţiri a pecepţiei pe care clientii, angajatii o vor acumula despre calitatea activitaţii noastre.

În acest scop magazinul trebuie să obţina rezultate superioare în comparaţie cu principalii concurenţi. Ne vom dezvolta în principal prin aducerea de noi produse, servicii lucrând pe bază de contracte, succesul depinde în cea mai mare masură de felul în care vom satisface cerintele clientilor

VIZIUNE: Noi vom fi prinicipalul comerciant de produse alimentare, oferindu-le clientilor nostri cea mai buna solutie pentru o alimentatie sanatoasa, lipsita de grija produselor contrafacute existente pe piata. Vom oferi deosebita atentie consumatorilor pe categorii, vom oferi un climat cat mai prielnic consumatorilor cat si angajatilor, practicarea unor preturi relativ scazute si adaos comercial redus, vom oferi clientilor nostri un aspect comercial modern, placut, marfa noua tot timpul pe gustul publicului si le vom oferi sisteme de promovare inovatoare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan Afaceri Supermarket.doc