Plan de afaceri restaurant japonez

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Plan de afaceri restaurant japonez.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

I Cuprins 1
II. Sinteza planului de afaceri 2
III. Descrierea afacerii 4
IV. Descrierea Produselor 5
V. Planul de marketing si vanzari 6
VI. PLANUL OPERATIONAL 12
VII. MANAGEMENT SI ORGANIZARE 13
VIII. PLANUL FINANCIAR 15

Extras din document

II. Sinteza planului de afaceri

Ideea de afacere propusa este deschiderea unui restaurant cu profil de alimentatie nipona in Suceava destinat publicului larg s-a constatat ca o structura de acest tip nu exista in Suceava asadar decizia de a crea un asemenea restaurant s-a dovedit a fii dinamica, atragatoare si inovatoare.

Restaurantul se va numi „Sakura” iar motto-ul restaurantului va fii „A manca diferit este intotdeauna cea ce cautam cand impingem usa unui restaurant”

Restaurantul este o unitate de alimentatie publica care prepara in bucatarie proprie mancaruri si le desface contra cost, impreuna cu bauturi in Sali de mese special amenajate.

Restaurantul specializat serveste un sortiment specific de preparate culinare si bauturi care se afla permanent in lista de meniu in conditiile unor amenajari si dotari clasice sau adecvate structurii sortimentale.

Sc Sakura SRL s-a infiintat in 2018, cu un capital social de 10.000 RON. Obiectul de activitate il constituie „activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”, conform codului CAEN 5530. Localul va fii situat pe strada Stefan cel Mare una dintre cele mai recunoscute strazi ale Sucevei, deci va dispune de un vad bun de clienti regasindu-se in apropierea unor importante centre comerciale.

Restaurantul ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific nipon sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.

Mediul in care se dezvolta afacerea este unul potrivit dezvoltarii,dovada fiind numarul constant de clienti pe care il are restaurantul.In ciuda crizei financiare care a afectat intreaga lume,a salariilor care sunt tot mai mici sau a somerilor al caror numar e tot mai mare,Sakura reuseste sa se mentina pe piata si chiar sa iasa in profit datorita specificului nipon unic in Suceava,locatiei favorabile,calitatii ridicate a serviciilor si produselor,fidelizarii clientilor si strategiei de marketing puternica.

Restaurantul are 14 angajati si toti au contract de munca pe perioada nedeterminata. Ca pregatire acestia au cunostinte de economie, contabilitate, specifice fiecarui post. In afara de initiatorii afacerii, manager(contabil autorizat sau expert), bucatar-sef(absolvent al unor cursuri de specialitate), restul angajatilor nu necesita pregatire speciala.

Personalul necesar a fost identificat si recrutat prin intermediul anunturilor de mica publicitate

Bazele acestei afaceri au fost puse in anul 2018 prin participarea inegala la capitalul social al S.C. Sakura S.R.L. a subsemnatilor Iuliana Cataraga Rusu Iulian si Nadea Cojuhari.Majoritatea actiunilor,si anume 50% sunt detinute Iuliana Cataraga,care este de fapt si fondatorul societatii comerciale.Restul de 50% sunt impartite intre cei 2 administratori. Structura si volumul capitalului social au variat in timp.

Obiectivele firmei:

- Fidelizarea clientelei

- Cresterea rapida a cifrei de afaceri implicit a profitului

- Oferirea unui raport calitate-pret cat mai bun

- Dedicare si inovare in bucataria nipona

Misiunea firmei:

- Sa fie mai inovatoare in gastronomie

- Sa obtina fidelitatea clientilor

- Sa satisfaca nevoile consumatorilor

Viziunea firmei:

- Dezvoltarea gastronomica a orasului Suceava

- Aprecierea romanilor a bucatariei asiatice

- Dezvoltarea culturala a clientilor

Planul de marketing a fost realizat în primul rând pentru a consolida poziția pe piață și de a crește profitul. În ultimii ani, pe piața culinară românească au pătruns o serie de bucătării specializate, cum ar fi cea italienească, chinezească, orientală etc., care au câștigat teren în detrimentul celei tradiționale. Această oportunitate se vrea a fi valorificată și de restaurantul Sakura și din acest motiv s-a realizat acest plan de marketing. După cum am mai spus se urmărește o campanie care să aibă ca scop consolidarea pe piață și creșterea profitului. În acest proiect voi prezenta pentru început firma # după care voi realiza o analiză a mediului micromediu respectiv macromediul firmei. Avantajele și dezavantajele, punctele tari și punctele slabe vor fi evidențiate în analiza Swot a firmei.

Pentru derulerea afacerii este necesara suma de aproximatix 500000 ron pentru procurarea spatiului materiilor prime si aparaturii necesare .

Afacerea va avea parte de succes pe deplin deoarece in oras nu mai exista restaurante cu asemenea specific, acesta fiind unicul restaurant cu specific nipon din Suceava. Un al doilea argument ar fii existenta tinerilor care vor sa experimenteze stiluri gastronomice mondiale dar cu precadere cele asiatice.

III. Descrierea afacerii

Numele firmei noastre se numeste Sc Sakura SRL si are ca obiect de activitate producerea si comercializarea de mancare japoneza.

Sc Sakura SRL s-a infiintat in 2018, cu un capital social de 10.000 RON. Obiectul de activitate il constituie „activitati specifice pentru restaurante si alimentatie publica”, conform codului CAEN 5530.

Restaurantul ofera un meniu cu mancaruri si bauturi deosebite, cu specific nipon sau apartinand bucatariei internationale, clientii sai avand de ales dintr-o gama larga de preparate. Societatea este renumita pentru politica stricta de asigurare a calitatii seviciilor sale, facand din aceasta un avantaj concurential.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan de afaceri restaurant japonez.docx