Procedura de Recrutare si Selectie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Procedura de Recrutare si Selectie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Procedură recrutare şi selecţie la Stefanini.

Procedura de recrutare şi selecţie prezintă metodele prin care Stefanini se ocupă, prin resurse proprii, de identificarea şi atragerea de personal în companie în vederea formarii unei echipe performante, care să contribuie la susţinerea realizării obiectivelor acesteia în conformitate cu valorile promovate de companie.

2. Domeniul de aplicare al procedurii.

Prezenta procedură se aplică pentru toate posturile vacante din cadrul Stefanini

3. Recrutare si selectie – definiţie

Recrutarea este activitatea de identificare a persoanelor care au caracteristicile şi îndeplinesc condiţiile cerute pentru ocuparea unui post, precum şi de atragere în vederea participării lor la procesul ulterior de selecţie

Selecţia reprezintă ansamblul de tehnici şi activităţi care trebuie derulate pentru a alege dintr-un număr de candidaţi pe cel care este cel mai indicat pentru ocuparea unui post

4. Recrutarea internă şi externă

Recrutarea internă este procesul prin care o companie selectează unul/mai mulţi dintre actualii angajaţi pentru a ocupa un alt post din cadrul organizaţiei.

Oferă avantajul apartenenţei la valorile organizaţiei, normele existente, astfel încurajându-se manifestarea angajamentului la scopurile comune, plus cunoaşterea specificului activităţii, investiţia în pregătirea pentru un nou post fiind mai mică şi de scurtă durată.

Metode de recrutare şi selecţie internă:

• Postarea de anunţuri interne;

• Concursurile;

• Promovarea pe baza evaluării performanţelor anterioare.

Recrutarea externă este procesul prin care Stefanini selectează angajaţi noi, dinafara companiei, pentru a ocupa un post din cadrul organizaţiei.

Avantajele constau în faptul că recrutarea externă permite identificarea şi atragerea unui număr mare de candidaţi şi favorizează procesul de recrutare prin posibilitatea de a compara candidaţii externi cu cei interni. De asemenea, este o metodă mai puţin susceptibilă de a se conforma presiunilor sau altor fenomene negative de grup (care pot apărea în cazul unei recrutări interne).

Metode de recrutare externă:

• Anunţul publicitar;

• Agenţii private de recrutare şi leasing de personal;

• Agenţii de ocupare a forţei de muncă;

• Internet;

• Târguri de joburi;

• Instituţii de învăţământ;

Fisiere in arhiva (1):

  • Procedura de Recrutare si Selectie.docx