Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr

Proiect
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Alte domenii
Conține 2 fișiere: doc
Pagini : 50 în total
Cuvinte : 8843
Mărime: 5.38MB (arhivat)
Publicat de: Dumitru Grigore
Puncte necesare: 8
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ciortan Aida

Cuprins

  1. MEMORIUM JUSTIFICATIV 1
  2. CAPITOLUL I.-CONSILIEREA CLIENTEI 6
  3. 1.1.Intampinarea si contactul cu clientul 6
  4. 1.2.Evaluarea starii de sanatate a parului in vederea stabilirii tehnicii de
  5. tunsoare 7
  6. 1.3.Evaluarea starii de sanatate a scalpului 8
  7. 1.4.Mesajul transmis de colorarea si tipul coafurii exprimate 8
  8. 1.5.Rolul coaforului in societate 9
  9. CAPITOLUL II.-MASURI DE IGIENA SI INTRETINERE A INSTRUMENTARULUI 11
  10. 2.1.Instrumentele si mijloacele necesare in coafura 11
  11. 2.2.Masuri de dezinfectie 12
  12. 2.3.Intretinerea instrumentarului 12
  13. CAPITOLUL III.-ONDULATIA CU APA 13
  14. 3.1.Tehnica de ondulare a parului cu bigudiuri 17
  15. 3.1.1.Montarea bigudiurilor pas cu pas 17
  16. 3.1.2.Montarea bigudiurilor in relief 17
  17. 3.2.Bucle plate 18
  18. 3.3.Bucle proeminente 18
  19. 3.4.Tehnica de ondulare a parului cu ondulatorul electric 22
  20. 3.5.Tehnica de ondulare a parului cu placa ceramica 29
  21. 3.6.Coafarea parului cu onduleuri 30
  22. CAPITOLUL IV.-NORME GENERALE DE PROTECTIE A MUNCII SI SECURITATEA MUNCII INTR-UN SALON DE COAFURA SI INFRUMUSETARE 31
  23. CAPITOLUL V.-CONCLUZII 33
  24. BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect

Memorium justificativ

Motto:

Femeia „ când e frumoasă place ochilor; când e bună, place

inimii; una este o bijuterie, cealaltă – o comoară”.

( I. Napoleon)

O femeie este frumoasa tot timpul,dar mai ales cand parul ei devine o podoaba si ii imbraca efectiv fata subliniindu-i feminitatea si gingasia.Parul ca element al frumusetii feminine de la antici pana astazi este ceea ce numim in mod curent coafura.Arta aranjarii parului a evoluat in timp,dar astazi,intr-o lume in care frumusetea conteaza,ea ne preocupa pe toti,barbati si femei deopotriva.

Chimia frumosului dezvolta mereu noi produse,instrumentarul s-a schimbat fundamental,calculatorul a devenit accesoriul indispensabil al celui care practica aceasta ocupatie,designul coafurii capata contururi noi,modern,particulare,pentru femeia moderna,active,dar care nu-si abandoneaza preocuparea pentru mentinerea si intretinerea frumusetii.

Coaforul,in varianta sa moderna,este cel care sugereaza ,care valideaza sau invalideaza intentiile clientei,ii ofera alternative,ii propune solutii,ii armonizeaza trasaturile,si frumusetea naturala cu micile,dar deloc lipsitele de efect accesorii ale frumusetii.Se spune,intr-o traditie orala de mult apusa,ca femeia trebuie vazuta la o ora matinala,inainte de a-si asorta accesoriile frumusetii.Coaforul ii da tocmai acele elemente accesoriale ce-i intregesc frumusetea la orice ora,asa cum frumusetea florii este la fel de itensa la orice orasi,poate,cel mai mult dimineata,atunci cand roua da acel aer de prospetime si viu.Asa cum chipul femeii frumoase seaman cu o floare,tot asa si la o ora matinala frumusetea nu trebuie sa se estompeze.

Noi,femeile,dorim sa fim frumoase pentru barbatii nostri,iar barbatii ne doresc frumoase pentru bucuria fiecarei zile.Specificul acestei meserii este de a executa lucrari menite sa duca la infrumusetarea aspectului fizic,precum si lucrari de corectare a anumitor defecte fizice,menite sa mascheze,prin diferite procedee de tuns si de coafat o conformatie defectuoasa a capului sau a fetei.

Orice client trebuie tratat politicos,amabil,fara a i se lasa o clipa impresia ca s-au observat hainele lui modeste,profesia sau unele defecte fizice.Clientul sau clienta se incredinteaza priceperii lucratorului respectiv,ii cere sfaturi,ii respecta si ii urmeaza parerea daca acestea sunt facute cu seriozitate si competenta.

Un bun coafor nu trebuie sa se rezume numai la cele ce si-a insusit in anii de ucenicie,ci este necesar sa tina pasul cu cu toate noutatile ce survin in meserie,sa-si insuseasca metodele de lucru avansat.

Acestea contribuie in mare parte la imbunatatirea lucrarilor in scopul unei cat mai mari deserviri a populatiei,pretentiile clientului care cresc pe z ice trece trebuiesc satisfacute intr-o mai mare masura.

Pentru a fi la curent cu tot ce este nou,modern,este indicat sa se consulte si sa se studieze revistele de specialitate.Numai astfel se poate satisface in mod competent clientele care solicita serviciile coaforului.

Trebuie stiut ca fiecare clienta are o conceptie proprie despre felul in care trebuie sa fie pieptanata.Lucratorul respectiv,in general,trebuie sa respecte dorintele acesteia,dar nu intotdeauna este indicate realizarea intocmai a coafurii dorite de clienta,uneori coafura sau frizura dorita de clienta putand fi dazavantajoasa.In aceste cazuri,coafeza are datoria de a propune clientei un alt gen de tunsoare sau coafura,care i-ar avantaja mult mai bine fizionomia.Exista situatii,si acestea sunt destul de frecvente,cand clienta lasa la aprecierea coafezei executarea unei coafuri,pieptanaturi,cu conditia ca pieptanatura respective sa-i avantajeze fizionomia,deci sa contribuie la infrumusetarea ei.

Parul,modul sau de aranjare,lungimea,culoarea,au cunoscut evolutii de-a dreptul surprinzatoare.Ca element semnificativ al chipului feminin frumos,parul a cunoscut de-a lungul timpului evolutii.Lungimea,culoarea,modul de aranjare,accesoriile care se adauga coafurii si fara de care intregul nu este realizat,au fost specific fiecarei perioade istorice.Putem identifica perioade vizualizand coafurile.Antichitatea este usor de ghicit privind coafura reginelor,de pe efigiile antice.In societatile primitive,oamenii simpli,cei mai de jos,isi legau parul cu o banda.Odata cu aparitia aristocratiei,coafurile devin mai sofisticate.Femeile sumeriene isi realizau cocuri masive cu bucle mari.In Egiptul antic era iubit parul bogat,si acolo unde parul nu era sufficient de des se utilizau perucile,de obicei negre.Se foloseau din abundenta accesorii.In Grecia,de regula,parul era lung si strans in coc.Femeile musulmane isi ascund parul sub casmiruri si matasuri fine,neavand voie ca parul sa fie vazut si de altcineva pana la casatorie si vazut numai de sot dupa casatorie.

Evident,podoaba capilara este cel mai important “accesoriu cu care natura ne-a inzestrat.Cert este ca omul a cautat sa isi puna in valoare cumva aceasta zester,atat de pretioasa si de graitoare pana si prin lipsa ei” (Veronica Ganea)

CAPITOLUL I.

CONSILIEREA CLIENTEI

1.1.Intampinarea si contactul cu clientul.

Clientul este primit cu respect si politete,folosindu-se formulele de intampinare cunoscute si condus apoi la locul destinat pentru tunsoare/coafare.

Lucratorul ii indica directia cu mana.In aceasta etapa,se preia de la client imbracamintea de strada si se pune la cuier.

Daca pana la perioada de executare a tunsorii,va exista un timp de asteptare,se vor oferi material de informare si va fi servit cu apa mineral sau cafea,dupa preferinta.

Fiecare client va fi primit,sfatuit si servit individual,plecand de la premiza personalitatii fiecarui client.

Este absolut necesar ca lucratorul implicat in aceasta etapa sa fie capabil sa evalueze professional parul si pielea capului,sa posede cunostinte despre toate produsele de style-ing sis a fie la curent cu trendurile actuale din coafura.

In tehnica de investigare,se vor folosi intrebarile alternative care sa duca la stabilirea exacta a ceea ce urmeaza sa se produca in activitatea de vopsit si coafat.

Dialogul cu clientul aflat pe scaun se va face din lateral,pentru a nu ii vorbi “de sus”.Acest dialog va fi condus de catre lucrator pe intreaga perioada a coafarii,confirmand clientului ca a fost ascultat cu interes si ca toate dorintele sale legate de look-ul dorit au fost indeplinite.

Inainte de faza finala se ofera clientului un ziar sau o cafea,in timp ce se pregateste tratamentul ce urmeaza a fi aplicat pentru finalizarea look-ului.

Se va verifica in final daca clientul mai are vreo dorinta si I se va da sfaturi pentru ingrijirea parului acasa.

1.2. Evaluarea starii de sananate a parului in vederea stabilirii tehnicii de tunsoare/coafare.

Dupa ce clientul a fost intampinat cu politetea de rigoare si condus in scaunul cosmetic,se trece la prima etapa a acestui proces,aceea de evaluare starii sanatatii parului.

Prin examinare si pipaire,se va stabili grosimea si se va determina starea sanatatii firului de par,se va diagnostica corect si se va stabili tehnica de tunsoare si tratament.

Preview document

Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 1
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 2
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 3
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 4
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 5
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 6
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 7
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 8
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 9
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 10
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 11
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 12
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 13
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 14
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 15
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 16
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 17
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 18
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 19
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 20
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 21
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 22
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 23
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 24
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 25
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 26
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 27
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 28
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 29
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 30
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 31
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 32
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 33
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 34
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 35
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 36
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 37
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 38
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 39
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 40
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 41
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 42
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 43
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 44
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 45
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 46
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 47
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 48
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 49
Proiect de calificare profesională - ondulația cu apă pe toate tipurile de păr - Pagina 50

Conținut arhivă zip

  • New Microsoft Office Word Document.doc
  • Proiect de Calificare Profesionala - Ondulatia cu Apa pe Toate Tipurile de Par.doc

Alții au mai descărcat și

Aranjarea părului

Capitolul I 1 - Cuvânt înainte Parul este unica podoabã naturalã a omului, un element esenţial în percepţia pe care o avem despre o persoanã....

Metode de Prevenire și Stingere Incendii

3.1.Accesul mijloacelor si al personalului pentru interventie in caz de incendiu se asigura in permanenta la toate: a) constructia unitatii cu...

Măsurători Directe de Aceeași Precizie

Masuratorile directe de aceeasi precizie, reprezinta un volum important de lucrari, executate pe teren în cadrul activitatilor geodezice,...

Prezentare Power Point Materiale Avansate

1.MATERIALE COMPLEMENTARE Materialele complementare,utilizate in scopul ranforsarii matricei sau pentru inducerea proprietatii de autolubrifiere a...

Biometria

Biometria reprezinta totalitatea metodelor prin care se face identificarea sau autentificarea unei persoane pe baza datelor biometrice: amprente...

Ai nevoie de altceva?