Proiect Design Vestimentar Inspirat din Grecia Antica

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Design Vestimentar Inspirat din Grecia Antica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 16 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Irina Arnautu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Merceologie

Cuprins

Partea întâi
GRECIA ANTICĂ
SCURT ISTORIC
Partea a doua
VEŞMINTE ŞI PODOABE IN GRECIA ANTICĂ
VEŞMINTE
CULOARE
PODOABE
Partea a treia
DESIGNERI ACTUALI ÎN GRECIA
EKATHIMERINI
Partea a patra
COLECŢIE
PALETA DE CULORI
MODELE

Extras din document

Partea întâi GRECIA ANTICĂ

Grecia antică este denumirea dată teritoriilor unde a luat naştere şi s-a dezvoltat civilizaţia vechilor greci

Pentru a înţelege impactul considerabil al civilizaţiei greceşti asupra tuturor realizărilor culturale viitoare ale Europei, trebuie să ne întoarcem la perioada primordială a umanităţii, cea mitologică Mitologia greacă reprezintă un ansamblu de legende care provin din religia vechii civilizaţii elene, cu zei creatori, intrigi în Eden şi eroi civilizatori.

Spre deosebire de alte popoare antice, grecii, s-au remarcat prin arta lor magnifică, punându-şi amprenta în toate domeniile artei: sculptura, pictura, literatura,teatru, arhitectura, vestimentaţie.

HIMAT – produs din material de lână de formă dreptunghiulară, purtat ca o manta. Acest produs avea destinaţie de îmbrăcăminte pentru exterior, însă, odată cu realizarea materialelor subţiri, acesta a căpătat mai multe forme şi destinaţii.

PEPLO – produs din material de lână, cu lungimea egală cu înălţimea purtătorului şi lăţime de cca 3 m, având formă tubulară. Partea de sus este dublată, cusută astfel încât să se sprijine la limită pe umeri. Mâinele sunt lăsate goale, iar în talie se prinde cu o cingătoare.

CULOARE

Concepţia despre culoarea albă a veşmintelor greceşti este greşită. Această concepţie se datorează probabil faptului că majoritatea statuilor ce datează din acea perioadă erau realizate din marmură, bronz sau alte materiale monocromatice. Într-adevăr culoarea albă a fost utilizată în perioada arhaică, când oamenilor de rând le era interzis să poarte chitonul sau himatul roşu în locuri publice.

Însă, în secolul V î.e.n. îmbrăcămintea era realizată într-o paletă largă de culori, utilizându-se uneori fire de argint şi aur.

Culorile predominante în acea perioadă erau:

Galben

Violet

Indigo

Roşu.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Design Vestimentar Inspirat din Grecia Antica.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA TEHNICĂ “GH. ASACHI” IAŞI FACULTATEA DE TEXTILE PIELĂRIE SPECIALIZARE TEHNOLOGIA TRICOTAJELOR ŞI CONFECŢIILOR