Proiect Practica Romtelecom

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect Practica Romtelecom.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Prezentarea societății

1.1. Forma juridică și obiectul de activitate

Societatea Națională de Telecomunicații ROMTELECOM S.A. a fost înregistrat la

Camera de Comerț cu numarul J40/8926/1997.

Începând cu 30 Decembrie 1998,o parte din acțiuni au fost achiziționate de Compania O.T.E. S.A. prin subsidiara sa "OTEROM Ltd."

Societatea Naționala S.C."ROMTELECOM S.A."este o societate comercială pe acțiuni, care funcționează pe baza de gestiune economică si autonomie financiară, având ca obiect activități de interes public național.

Societatea nu are personalitate juridică, reprezentarea juridica a societății se realizeaza prin delegare de Directia Juridică din aparatul propriu al S.N.Tc., precum si pe baza de împuternicire acordata reprezentanților Direcției Juridice ce îsi desfășoară activitatea la nivelul direcției.

Este operatorul autorizat de catre Ministerul Comunicațiilor ca titular a drepturilor exclusive, rezervate, de prestare a serviciilor locale, interurbane si internaționale de telecomunicații de bază si de construire, dezvoltare si întreținere a infrastructurii necesare unor astfel de servicii.

Este o companie organizată administrativ în 41 de Direcții de Telecomunicații Județene, cu peste 4,2 milioane de linii de serviciu. Daca mai adaugam si faptul că peste 97 % din rețeaua sa este automatizata și peste 70% digitalizată, avem imaginea clară a unei companii cu o puternică infrastructură, bazată pe o tehnologie avansată.

Romtelecom S.A furnizează pe piața româneasca servicii de telecomunicatii de baza și a celor noi (transmisii date, videoconferință, internet etc.), pe urmatoarele principii:

1 Extinderea retelelor pe baza cerintelor pieței;

2 Competitivitate în relațiile cu clieții si promptitudine în furnizarea serviciului;

3 Exploatarea eficienta a infrastructurii existente;

4 Îndeplinirea obligațiilor de serviciu universal;

5 Functionare si conducere pe criterii de calitate;

6 Politica tarifară flexibilă

Servicii de bază: telefonie fixă; telegrafie; circuite închiriate.

Servicii suplimentare si cu valoare adaugată (liberalizate): transmisii de date & Internet (subsidiara 100% ARtelecom lansată recent); TV prin cablu (acționar majoritar la CableVision of Romania); editare anuare telefonice - pagini albe/galbene (actionar major la Pagini Aurii); telefonie mobilă (subsidiară 100% COSMOTE, acționar minoritar la Telemobil); ISDN; Servicii de rețea inteligentă (IN); Echipamente terminale; Call Center. Servicii disponibile în rețeaua Romtelecom S.A: telefonie fixă; servicii de rețea telefonică comutată publică (abonamente; abonamentul social); lucrări si servicii în rețeaua publică de telecomunicații (instalare, mutare, preluare, desființare, reclamatii, alte servicii); servicii avansate si cu valoare adaugata (ISDN, Telverde, UNITEL, UIAN, videoconferință punct - multipunct, audioconferința); servicii de mesagerie (Voces, Voces PRO); servicii suplimentare (prezentarea Identității Liniei Chematoare - CLIP-A, restricția Prezentarii Identității Liniei Chematoare- CLIRA); linii închiriate; acces Internet; cartele telefonice (reclama pe cartele telefonice, cartel Evrikard, cartele Vocenet); serviciul clienți (serviciul asistență clienți, întrebari frecvente, lista puncte de vânzare echipamente terminale si cabine fax, lista oficiilor comerciale etc.).

Astfel, tipul de activitate, conform clasificarii CAEN, poate fi determinată ca: Activitați de telecomunicații prin rețele cu cablu, care cuprinde rețele de telefonie, televiziune si internet.

1.2. Scurt istoric

1930: se înființează SART ("Societatea Anonimă Româna a Telefoanelor"), cu 90% capital strain,din partea ITT (SUA);

1949-1989: Ministerul Poștelor si Telecomunicațiilor încorporează compania de telecomunicații nationalizată si transformată în departament; investițiile în rețea și tehnologii sunt limitate;

După 1989: se înfiițează ROM-POST-TELECOM, ca operator de stat în domeniul telecomunicațiilor, poștei si broadcasting;

1991: Romtelecom devine operator de stat în domeniul telecomunicațiilor, cu monopol în domeniul serviciilor de bază; câteva repere ale starii momentului: penetrarea serviciilor de telefonie atingea 9,5%, tehnologia folosita era analogică, în mediul rural se foloseau preponderant centrale manuale, peste 3.000 de comunități nu erau conectate la rețeaua telefonică;

1997: Romtelecom devine societate pe acțiuni și este pregătită pentru privatizare;

1998: OTE achiziționează 35% dintre acțiuni, plus 16% uzufruct, plătind 675 milioane USD și

preluând managementul companiei;

2003: a doua etapă a privatizării are loc, în urma careia OTE devine acționar majoritar, platind

273 milioane USD; restul acțiunilor sunt deținute de statul român, prin Ministerul Comunicațiilor

și Societății Informaționale (MCSI);

2008: în acționariatul OTE se implică Deutsche Telekom prin preluarea a 25% din acțiunile

grupului din Grecia;

2009: Deutsche Telekom preia înca 5% din acțiunile OTE, astfel implicarea DT în grupul din

Grecia ajungând la 30%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Practica Romtelecom.docx