Proiect PST

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiect PST.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 45 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Partea I. Tricoturi din Batatura

Cap. I. Elemente initiale

1.1 Caracteristicile domeniului de utilizare. Proprietati potrivit destinatiei

Fularul-gluga este un produs de imbracaminte destinat femeilor si reprezinta o imbinare intre doua produse diferite, acesta putand fi purtat doar ca fular sau ca fular-gluga, aparandu-ne in zilele friguroase de iarna. Acest produs poate fi purtat atat la o tinuta casual, cat si la o tinuta mai eleganta.

Fularul-gluga este destinat atat persoanelor tinere, cat si persoanelor mai in varsta si prezinta o constructie foarte simpla, fiind format doar dintr-un singur reper.

Fularul-gluga a fost supus unor tratamente anti-electrostatice si astfel acesta nu este electrostatic, putând fi purtat direct pe piele deoarece nu produce o stare de discomfort.

Destinatia produsului, si anume cel pentru sezonul rece, impune ca produsul să aibă o capacitate de izolare termică foarte bună,o permeabilitate la aer şi vapori mică si un grad înalt de transfer al umidităţii spre exterior,fiind necesară eliminarea transpiraţiei din microclimatul subvestimentar.

Acest produs trebuie sa fie usor de spalat, sa nu isi modifice dimensinile in timpul spalarii si nu trebuie sa isi piarda din culoare, in cazul in care firul din care este confectionat a fost fost vopsit.

Fularul-gluga va fi confectionat integral pe masina de tricotat, avand o legatura patent 4:4 cu ochiuri retinute.

Structurile patent sunt formate din siruri de ochiuri cu aspect fata si siruri de ochiuri cu aspect spate, intr-o succesiune oarecare, ceea ce determina raportul legaturii patent.

Fata de proprietatile tricoturilor cu legaturi de baza sau derivate produse in conditii de comparabilitate, prezenta in structura a ochiurilor retinute determina cresterea grosimii, reducerea deformatiilor la tractiune, accetuarea fenomenului de pilling la tricoturile cu desene in relief.

Datorita prezentei in structura a ochiurilor cu aspect fata si spate, realizarea acestor tipuri de tricoturi patent nu este posibila decat pe masini cu doua fonturi, iar pozitia acelor celor doua fonturi este cea intercalata.

La tricoturile patent, datorita pozitiei specifice a buclelor de platina, sirurile de ochiuri cu aspect fata acopera partial sau total sirurile de ochiuri cu aspect spate, in functie de raportul legaturii, de unde si denumirea de “tricot cu aspect fata pe ambele parti”. La o usoara intindere a tricotului in latime sunt vizibile si sirurile de ochiuri cu aspect spate, aceasta pozitie caracteristica a buclelor de platina patent confera tricoturilor elasticitate in latime.

Structura generala a tricoutului patent, in acest caz patent 1:1:

a) reprezentarea structurala

b)reprezentarea prin semne conventionale

c)reprezentarea sectiunii randului de ochiuri

1.2. Alegerea materiei prime

Fularul-gluga va fi confectionat dintr-un tricot cu o legatura patent 4:4, materia prima folosita fiind PNA sau PNA in amestec.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect PST.doc