Proiect Studiul Impactului II - Evaluarea de Impact pentru Reabilitarea Strazi si Retele de Apa

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiect Studiul Impactului II - Evaluarea de Impact pentru Reabilitarea Strazi si Retele de Apa.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 52 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Mirela Panainte

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

A.INCADRAREA PROIECTULUI

I.DATE GENERALE:

1.1.Denumirea unitatii: S.C. SystemUtilities.S.R.L., Strada Frunzei, Numarul 41

1.2.Amplasament,suprafata ocupata: amplasamentul este situat in Zona de Interventie Urbana a Municipiului Ramnicu Sarat si cuprinde cartiere cu functiune preponderant rezidentiala. Zona de Interventie Urbana se invecineza la Vest si la Sud cu Valea Ramnicului ,la Nord cu drumul spre Focsani si Podgoria ,iar la Est cu Calea Ferata si cu drumurile care duc spre Braila si spre Colibasi.

Fata de punctele cardinale Zona de interventie este situate pe axa lunga pe directia Nord-Sud,cu o insorire optima Sud-Est_Sud-Vest.

1.3.Profiulu de activitate: construcţia, reabilitarea si modernizarea straziilor publice si a retelelor de apa

1.4.Forma de proprietate: privată

1.5.Regimul de lucru: un singur schimb care lucreaza in intervalul orar 08:00-17:00, programul de lucru 8-10 ore(1 ora pauza de masa)

2.Date specifice activitatii din cadrul obiectivului:

2.1Activitati desfasurate

2.2.1.Situatia existenta: reabilitarea/modernizarea strazilor orasenesti si reabilitarea retelelor de apa in zona urbana

2.2.Dotari:excavator,buldozer,basculanta,masina de piloni,betoniera,troliu,compresor pentru drumuri,camion greu,pistol de nituire

2.3Bilantul de materiale:-materiale necesare structurii drmumurilor:

balast pentu stratul superior al structurii drumurilor,pietris pentu fundatie,amestec de agregate stabilizate cu ciment,mixtura asfaltica cu bitumum si agregate concasate pentru stratul de baza,ciment bitumios;

-materiale necesare santurilor si canalelor de scurgere:

canalele de scurgere din prefabricate vor fi realizate cu ajutorul unei macarale instalata pe un excavator. Santurile care nu sunt poziţionate in linie dreapta solicita folosirea utilajelor de excavaţie.

Santurile cu imbracaminte realizata din elemente prefabricate solicita montarea unei macarale echipata cu un excavator.

Ape pluviale vor fi evacuate prin rigole prefabricate prevazute in profilul bordurilor prefabricate, cu scurgere naturala prin panta terenului sistematizata pana in zonele in care exista colector de ape pluviale in sistemul unitar existent.

2.4.Utilitați:instalație de dozare a cimentului, instalație de fabricare a mixturilor asfaltice

3.Surse de poluanți si protectia factorilor de mediu:

3.1.Protecția calității apelor: având în vedere slaba reprezentare a apelor de suprafaţă precum şi adâncimea considerabilă la care se află apa freatică în zona de dezvoltare urbană, impactul asupra acestora se estimează că va fi minim

3.1.1.Sursele de apă uzate(situatia existenta,poluanti): Se estimează că principala sursă de poluare a apelor de suprafata cauzata de operarea drumurilor apare in perioadele ploioase prin spalarea particulelor solide si a altor compsi solubili asezati temporar pe drum. Substantele poluante transportate de apa de ploaie se scurg apoi in canalele/santurile situate de-a lungul drumurilor si deversate in ape neutre, respectiv in apa de suprafata traversata de drumuri.

Surse de poluare a apelor acumulate în rigolele de pe marginea drumurilor proiectate, în perioada de funcţionare:

-reziduri de combustibil nears, rezultate din gazele de esapament;

-reziduri produse de uzura anvelopelor (in special la franarea putenica);

-reziduri metalice produse de uzura autovehiculului,

-scurgeri de uleiuri si grasimi minerale si reziduri produse de uzura carosabilului.

Activitatea de pe amplasamentul analizat nu necesită deversarea unor deşeuri sau produse secundare în acviferele de suprafaţă sau subterane.

Pentru reducerea riscurilor unor astfel de accidente, reviziile şi reparaţiile utilajelor se vor face periodic conform graficelor şi specificaţiilor tehnice la sediul societăţii, iar alimentarea cu combustibil se va face numai în zone special amenajate acestui scop.[1]

3.1.2.Stații si instalații de epurare:nu este cazul intrucit emisiile de substanţe poluante spălate de pe suprafaţa de lucru nu vor fi în cantităţi importante pentru a modifica semnificativ calitatea receptorilor naturali.

3.1.3.Evacuarea apelor: Din activitatea desfăşurată pe amplasamentul analizat nu rezultă ape uzate industriale, care să fie evacuate. Apa folosită în sistemul de umectare a drumurilor, se pierde prin evaporare.

4.Protecția aerului:

4.1.Sursele si poluanții pentru aer: Cea mai importantă sursă de poluare a atmosferei o reprezintă procesele de ardere a carburanţilor la motoarele cu ardere internă de pe urma cărora rezultă următorii efluenţi: CO, oxizi de azot (NOx), SO2, hidrocarburi arse incomplet (COV), particule solide.

În zona supusă analizei sursele de poluare sunt punctiforme şi dispersate, influenţa lor asupra calităţii atmosferei fiind redusă.

Sursele de poluare atmosferica specifice zonei analizate sunt urmatoarele:

- activitatea fabricilor şi întreprinderilor din zonele industriale şi agricole;

- circulaţia rutiera cotidiană;

- lucrările specifice de modernizare a infrastructurii şi a reţelei de apă. Aceste apot fi:

- surse de sol,

- surse aflate in apropierea solului (emisii la o inaltime de pana la 4m fata de nivelul solului),

- surse deschise (manevrarea pamantului);

- surse mobile.

Caracteristicele sursei si geometria zonei plaseaza santierul in categoria de sursa poluanta lineara. Emisiile poluante atmosferice cauzate de lucrarile aferente sunt neregulate.

Emisia poluanta atmosferica dureaza o perioada de timp egala cu aceea a programului de lucru (in general, 8-10 ore pe zi), dar poate varia de la ora la ora sau de la zi la zi.

Marcarea drumului poate fi o sursa de emisie de poluanti aditionala. Marcarea drumului implica folosirea vopselurilor intr-o cantitate de 100 kg/km pentru un drum de 2 benzi, cu o banda pe sens. Vopsirea propriu-zisa implica emisie atmosferica de compusi organici volatili, rezultati din evaporarea fractiunilor volatile de vopsea.

5.Protectia impotriva zgomotului si a vibratiilor:

Posibilităţile de creare a unor stări de disconfort pentru populaţia din zonă din cauza zgomotelor şi vibraţiilor produse de activitatea proiectată sunt reale, având în vedere faptul ca lucrările se vor desfăşura în proporţie de 90% în zona ce are funcţiune de “locuinţe şi funcţii complementare”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiect Studiul Impactului II - Evaluarea de Impact pentru Reabilitarea Strazi si Retele de Apa.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA ,,VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU PROFILUL:INGINERIE SI PROTECŢIA MEDIULUI IN INDUSTRIE