Proiectarea Constructiva a Sistemului Mecanic de Orientare a Panourilor Fotovoltaice

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Proiectarea Constructiva a Sistemului Mecanic de Orientare a Panourilor Fotovoltaice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

Să se realizeze proiectarea constructivă a sistemului mecanic de orientare a panourilor fotovoltaice, bazat pe schema conceptuală ataşată.

Specificaţii de proiectare

• Numărul de panouri: N = 8 ;

• Dimensiunile panourilor: L x l x h = 1600 x 800 x 50 ;

• Greutatea unui panou: 208,128 Kg ;

• Tipul actuatorului liniar: MEC VEL 02 ;

• Domeniul unghiular de orientare: β = ;

γ = 300C ;

• Viteza maximă a vântului în regiunea de amplasare: v = 22 m/s ;

• Se va neglija încărcarea seismică şi încărcarea datorată zăpezii.

Din memoriul de calcul ataşat documentaţiei tehnice trebuie să facă parte:

1. Determinarea parametrilor geometrici ai actuatorului

2. Parametrii constructivi ai actuatorului ales

3. Stabilirea sarcinilor care încarcă elementele construcţiei

4. Memoriu justificativ privind alegerea lagărelor

5. Memoriu justificativ privind soluţiile constructive ale elementelor de susţinere ale panourilor şi ansamblului (analiză MEF)

6. Memoriu justificativ privitor la respectarea regulilor de bază ale proiectării constructive

Planşe obligatorii - prezentare

Subansamblul panouri – elemente de susţinere

Subansamblul elemente de susţinere fixe

Ansamblu

Observaţii

1. Modelarea produsului se va realiza în softul CATIA, pe parcursul orelor de proiect alocate, respectând planificarea activităţilor.

2. Predarea proiectului se poate face numai dacă planificarea activităţilor conţine vizele obligatorii. Singura evidenţă a lucrului la proiect este ţinută prin acest document.

Braşov, octombrie 2012 ÎNDRUMĂTOR DE PROIECT

Dr. ing. Georgiana DRAGUSIN

Tipuri de panouri solare

Notiuni generale

In timp ce sistemele traditionale de incalzire folosesc energia electrica, motorina, pacura sau gazul drept combustibil pentru incalzirea locuintei si obtinerea unei ape calde menajere, sistemul de incalzire solara investeste energia de la soare pentru a o transforma in energie termica.

Vom vorbi nu despre tipurile de panouri solare din punct de vedere al intrebuintarii lor, unde distincte sunt doua categorii (termice si fotovoltice), ci din punct de vedere al tehnologiei de construire, unde distincte sunt trei mari tipuri de panouri: monocristaline, policristaline si amorfe.

Panouri solare monocristaline

Acestea sunt realizate dintr-o zona mare de cristal de siliciu. Aceste tipuri de panouri solare sunt cele mai eficiente in absorbtia luminii soarelui si a conversiei acestuia in energie electrica, cu toate acestea ele sunt cele mai scumpe. Acest tip face fata cel mai bine in conditii de lumina mai redusa, cand celelalte tipuri de panouri solare sunt mai ineficiente. Panourile realizate din monocristaline au fost utilizate pe o scara larga de peste 20 de ani. Ele sunt de obicei utilizate in aplicatii de inalta fiabilitate, cum ar fi de telecomunicatii. Cele mai cunoscute branduri sunt BP si Siemens.

Panouri solare policristaline

Policristalinele sunt cel mai frecvent tip de panouri solare ce se folosesc astazi. Ele sunt usor mai eficiente decat monocristalinele, dar mai putin costisitoare pentru a le produce. In loc de o zona mare de cristal, acest tip de panou solar este compus din mai multe zone mici de cristale de siliciu. Branduri cunoscute conform analizelor noastre ar fi SX include BP (fosta Solarex), Sharp si Kyocera. Un detaliu important este ca acest tip de panouri solare pot functiona normal la diferente de temperatura fara a pierde foarte mult din eficienta.

Panouri solare amorfe

Panourile solare amorfe, constau dintr-un film subtire realizat din siliciu topit ce foloseste ca suport un material inoxidabil. Aceste tipuri de panouri solare au randament mai mic decat celelate doua tipuri de panouri solare. Un avantaj al celui amorf asupra celorlalte doua este ca acestea sunt protejate de umbra. Asta inseamna ca panoul solar, in timp ce continua sa perceapa o parte din energia solara, celulele panoului se afla intr-o umbra. Acestea functioneaza pe mare, barci si alte tipuri de transport.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Constructiva a Sistemului Mecanic de Orientare a Panourilor Fotovoltaice.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA TRANSILVANIA DIN BRAŞOV FACULTATEA: DESIGN DE PRODUS SI MEDIU DEPARTAMENTUL DESIGN DE PRODUS, MECATRONICA ŞI MEDIU