Proiectarea si Perfectionarea Strategiei de Piata la SC Comaico SA

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea si Perfectionarea Strategiei de Piata la SC Comaico SA.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 101 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Alte Domenii, Marketing

Extras din document

Prezenta lucrare de diploma îsi propune sa abordeze problema strategiei de piata în cadrul societatii comerciale Comaico S.A., care actioneaza în una din cele mai importante ramuri ale economiei nationale, respectiv industria alimentara, în contextul eforturilor cu care se confrunta societatea româna în perioada de tranzitie la economia de piata.

În structura sa, lucrarea a surprins si latura teoretica a modului de organizare a activitatii de marketing în unitatile de industrie alimentara si principalele strategii de marketing ce pot fi utilizate în vederea mentinerii agentilor economici în lupta concurentiala.

În activitatea actuala si viitoare a întreprinderilor agroindustriale, marketingul va reprezenta o noua optica, respectiv o noua conceptie asupra orientarii organizarii si desfasurarii activitatii economice. Potrivit acestei conceptii orice activitate economica trebuie îndreptata în directia satisfacerii cerintelor efective si potentiale ale consumatorilor cu maximum de eficienta. Punctul de plecare în desfasurarea unei activitati economice trebuie sa-l constituie cercetarea nevoilor de consum, a perspectivelor acestora. Toate activitatile conecte ce alcatuiesc ciclul economic complet al bunurilor si serviciilor începând cu conceperea si crearea acestora si terminând cu comercializarea lor vor fi raportate la aceste nevoi, asigurându-se o cât mai completa si eficienta satisfacere a lor. În plus, finalizarea activitatii întreprinderilor nu se va limita la vânzarea produselor si serviciilor, ci va include si urmarirea comportarii lor în consum, a nivelului de satisfacere a nevoilor pentru care au fost concepute.

Orientarea strategica a întreprinderilor agroindustriale moderne reprezinta o caracteristica a politicii de marketing a acestora. Politica de marketing încorporeaza un set de strategii adecvate conditiilor concrete în care întreprinderea îsi desfasoara activitatea potrivit opiniilor ei, desemnând liniile delimitorii ale atitudinii si conditiei întreprinderii în vederea atingerii obiectivelor propuse.

Finantarea unui asemenea efort complex, de proportii si de durata, este decisiv conditionata de implementarea la nivelul tuturor verigilor sectorului agroalimentar si al întreprinderilor agroindustriale a unei optici de marketing, de raportare a tuturor activitatilor acestora la cerintele pietei, ale consumatorilor.

Aceasta lucrare se doreste a fi o analiza a unei strategii de piata aplicata intr-o unitate economica care îsi desfasoara activitatea în cadrul unei subramuri care se remarca, pe de-o parte, prin discrepante majore între calitatea, cantitatea si structura ofertei de produse finite si cererea reala a acestora pe plan intern, iar, pe de alta parte, prin decalaje însemnate între configuratia interna a consumului si cea din tarile dezvoltate.

Obiectivul acestei lucrari este de a analiza strategia de piata adoptata de S.C. Comaico S.A. si de a realiza totodata proiectarea si perfectionarea unei noi strategii care sa aiba ca finalitate cresterea performantelor economice ale societatii.

CAPITOLUL 1

CARACTERIZAREA SECTORULUI DE INDUSTRIALIZARE A LAPTELUI

1.1. Evolutia productiei si consumului de lapte pe plan mondial

În opinia oamenilor de stiinta si a expertilor, cooperarea economica internationala a reprezentat – în ultimul deceniu al secolului XX – o conditie sine qua non a revitalizarii economiei mondiale, cu impact favorabil asupra participantilor, în cadrul eforturilor acestora de corijare a tendintelor negative si de relansare a cresterii economice.

Acordurile sunt înca benefice pentru cei care participa direct la ele reprezentând pentru neparticipanti un factor secundar de dezvoltare, si în unele cazuri un inhibant. Tarile în curs de dezvoltare sunt înca restrictionate de bariere în special la produsele agroalimentare care, în fapt, sunt principalele lor produse de export.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea si Perfectionarea Strategiei de Piata la SC Comaico SA.doc