Proiectarea Tehnologica a Sortimentului de Incaltaminte Pantof de Dama in Sistem de Confectie IL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Proiectarea Tehnologica a Sortimentului de Incaltaminte Pantof de Dama in Sistem de Confectie IL.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 31 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Capitolul I
Date tehnice ale produsului 4
I.1. Date necesare proiectării constructive a produsului 4
I.2. Structura încălțămintei 5
I.3. Definirea (caracteristicile) produsului 9
Capitolul II
Proiectarea tehnologică a produsului 11
II.1. Caracteristicile materiilor prime de bază și ale materiilor auxiliare 11
II.2. Prelucrarea reperelor flexibile și rigide 17
II.3. Asamblarea reperelor prin coasere 18
II.4. Asamblarea reperelor prin lipire 19
II.5. Îmbinarea reperelor prin prindere 20
Capitolul III
Procesul tehnologic al produsului 21
III.1. Considerații generale despre procesul tehnologic de confecționare a produselor de încălțăminte 21
III.2. Elaborarea procesului tehnologic pe ateliere 24

Extras din document

CAPITOLUL I

DATE TEHNICE ALE PRODUSULUI

I.1. Date necesare proiectării constructive a produsului

Încălţămintea, ca obiect de uz personal destinat utilizării curente sau în condiţii speciale, are un caracter multifuncţional , păstrează forma estetică naturală a picioru lui, ajutându-l în îndeplinirea rolului pe care îl are acesta ca organ de susţinere şi deplasare a corpului şi constituie un mijloc de apărare a piciorului faţă de acţiunea agresivă a factorilor exteriori. Multifuncţionalitatea poate fi redată astfel:

1. Funcţia utilitară este dată de:

• funcţia de protecţie;

• funcţia ortopedică;

• funcţia fiziologico-igienică.

Funcţia de protecţie are rolul de a apăra piciorul sub acţiunea unor agenţi atmosferici: umezeală, căldura excesivă, praf, etc., sub acţiunea unor agenţi speciali: produse chimice, grăsimi, acizi, etc. şi faţă de acţiunile traumatice: lovituri, tăieturi, etc.

Funcţia ortopedică se referă la păstrarea stării de sănătate a piciorului, la păstrarea echilibrului corpului, la evitarea deteriorării articulaţiei dintre gambă şi picior, la asigurarea repartiţiei eforturilor pe o suprafaţă cât mai mare.

Funcţia fiziologico-igienică este funcţia de asigurare a comodităţii încălţămintei în statică şi dinamică şi asigurarea confortului igienic.

2. Funcţia informaţional – estetică este dată de:

• funcţia informaţională se referă la informaţii despre produs( marcă, mărime lărgime) şi despre purtător(profesie, gust, cultură).

• funcţia estetică este rezultatul activităţii de creaţie şi a execuţiei tehnologice: încadrarea în tendinţele modei, elemente decorative, proporţia reperelor, finisaj, acurateţea execuţiei produsului.

I.2. Structura încălţămintei

Încălţămintea este alcătuită din repere, care în funcţie de poziţia pe care o au în raport cu piciorul, pot fi grupate în ansamble şi subansamble.

Astfel sunt două ansambluri:

- ansamblul superior;

- ansamblul inferior.

Din punct de vedere al caracteristicilor materialelor din care se structurează, reperele componente ale ansamblului sunt confecţionate din materiale naturale sau înlocuitori de piele, flexibile pentru ansamblul superior, rigide în marea lor majoritate pentru ansamblul inferior.

A. Ansamblul superior este alcătuit din următoarele subansambluri:

A.1. Subansamblul exterior este cel mai diversificat sub raportul numărului şi configuraţiei reperelor componente, condiţionând particularităţile unui model pentru un sortiment de încălţăminte; aceste repere formează aşa numitele feţe ale încălţămintei, situate pe faţa dorsală a piciorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Proiectarea Tehnologica a Sortimentului de Incaltaminte Pantof de Dama in Sistem de Confectie IL.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN ORADEA FACULTATEA DE INGINERIE ENERGETICĂ ȘI MANAGEMENT INDUSTRIAL SPECIALIZAREA INGINERIE ECONOMICĂ INDUSTRIALĂ