Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Complex Muzeal

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Complex Muzeal.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

A. PREZENTAREA FIRMEI 3
B. CLASIFICAREA RESURSELOR INFORMATIONALE 5
C. PERICOLE SI AMENINTARI ASUPRA SECURITATII SISTEMULUI INFORMATIONAL 6
D. POLITICA DE SECURITATE 7
E. MATRICE DE CONTROL AL ACCESULUI PENTRU UN SUBSISTEM INFORMATIONAL DIN FIRMA 11
F. FISA POSTULUI PENTRU O PERSOANA CU ATRIBUTII ÎN DOMENIUL SECURITATII 12

Extras din document

A. PREZENTAREA FIRMEI

A. Obiectul de activitate al firmei

Complexul Muzeal este o institutie publica de cultura, de importanta nationala, deschisa publicului, în serviciul societatii si dezvoltarii sale.

Complexul Muzeal are urmatoarele obiective: constituirea, protejarea si dezvoltarea patrimoniului muzeal, organizarea evidentei patrimoniului muzeal pe care îl are în administrare, depozitarea, conservarea si restaurarea patrimoniului detinut, punerea în valoare a patrimoniului cultural aflat în administrarea sa.

B. Structura organizatorica, numar angajati

Structura organizatorica a Complexului Muzeal este formata din sectii, servicii, birouri, un oficiu (Juridic), Centrul de restaurare – conservare si un compartiment de Audit intern.

Sectii: Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie, Muzeul Stiintei si Tehnicii.

Birouri: Evidenta stiintifica a bunurilor de patrimoniu, Tehnic.

Servicii: Relatii publice, marketing, proiecte culturale, Programare-Documentare-Informatizare, Administrativ, Financiar, Resurse umane.

Numarul angajatilor Complexului Muzeal este de 186.

C. Descrierea spatiilor

Sediul Complexului Muzeal cuprinde aproximativ 140 de încaperi dispuse pe 4 nivele: Subsol, Parter si 2 Etaje.

La subsol se afla 7 Laboratoare si 8 Depozite. La parter: 14 sali ale Muzeelor Tehnic si de Istorie, 5 birouri ale muzeelor (Tehnic), birou Director general, Secretariat, birou Director stiintific, birou Consilier juridic, birou Relatii publice si Marketing, birou Informare – Documentare, 2 sali ale Bibliotecii Muzeului Tehnic si o sala de sedinte. La primul etaj se afla 12 birouri ale muzeelor (Istoric, Arta si Etnografie), 2 sali ale Bibliotecii Muzeului de Istorie, 2 sali ale Bibliotecii de Etnografie, 24 sali ale Muzeelor Arta si Etnografie, Biblioteca Muzeului de Arta, Serviciul Financiar, Serviciul Resurse Umane, Evidenta Patrimoniu si o sala de sedinte. La cel de-al doilea etaj se gasesc 20 laboratoare si 15 depozite.

Toate încaperile si holurile sunt prevazute cu sistem de supraveghere prin camere video, sistem antiincendiu si senzori de miscare. Spatiile sunt prevazute cu închidere tip yala si sigiliu, accesul în fiecare încapere fiind limitat.

D. Descrierea sistemului informatic

Exista 2 retele de calculatoare: o retea la Serviciile Financiar si Resurse Umane si o retea care înglobeaza restul calculatoarelor existente, respectiv calculatoarele din birouri si biblioteci.

Nu exista calculatoare în muzee si în depozite. Retelele sunt coordonate de catre un server, calculatoaele din componenta lor fiind conectate prin intermediul cablurilor, switch-urilor si a hub-urilor, asigurându-se o buna functionare a sistemului informatic.

Accesul la fiecare calculator în parte se realizeaza prin intermediul parolelor de acces, numarul utilizatorilor fiind limitat, în comparatie cu numarul angajatilor Palatului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Protectia si Securitatea Sistemelor Informationale - Complex Muzeal.doc

Alte informatii

Universitatea AL. I. CUZA Iasi Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor