Retea Petri a unei Instalatii de Dozare si Ambalare a Cafelei

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Retea Petri a unei Instalatii de Dozare si Ambalare a Cafelei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Cap I : Instalatia de dozare si ambalare . 3
1.1 Dozarea produselor granulare .3
1.2 Ambalarea produselor granulare .4
1.3 Imprimarea datei de fabricaţie .5
1.4 Stabilirea dotării senzoriale .5
1.5 Modul de functionare .6
Cap II : Retele Petri .8
2.1 Tipuri de Retele Petri .8
2.2 Caracteristicile Retelelor Petri .10
2.3 Reteaua Petri a instalatiei de dozare si ambalare .11
2.4 Ecuatia de stare a Retelei Petri .12
2.5 Calcularea invariantilor .14
2.6 Graful de marcaje .16

Extras din document

Cap I : Instalatia de dozare si ambalare

În multe subramuri s-au introdus instalaţii de dozare continuă, realizând concomitent formarea ambalajului, folosind folii de materiale plastice ce pot fi termosudate.

Astfel se ambalează cafeaua, zahărul, laptele praf, etc. în pungi de capacităţi diferite.

Produsul dozat cade în buncarul 1, apoi în conducta colectoare 3, pe care se aduce folia 2 din material plastic, derulându-se pe rola de fixare.

Fig.1.1 Maşina de dozat în pungi

Înainte de a se descărca automat colectorul 3, folia este adusă în zona de încălzire-sudare, unde piesele 5 realizează încălzirea şi presarea marginilor longitudinale ale foliei, iar piesele 6 realizează în plan orizontal, obţinându-se o sudură.Din colectorul 3 produsul ajunge în ambalajul deja pregătit.În continuare folia e trasă în jos, timp în care din nou pisele 6 realizează formarea unei noi suduri orizontale duble.În zona dintre cele 2 suduri orizontale ambalajele se pot detaşa foarte usor, obţînându-se separat câte un ambalaj cu produs.

1.1 Dozarea produselor granulare

La maşinile de ambalat produse granulare se utilizează atât dozatoare volumetrice cât şi dozatoare gavimetrice. Ca dozatoare volumetrice pentru produse solide , granulare, se pot utiliza toate tipurile de transportoare cunoscute: transportoare cu bandă sau cu raclete, transportoare elicoidale, elevatoare cu cupe, dozatoare celulare (cu alveole), etc. La aceste dozatoare debitul se reglează, în general, fie prin modificarea turaţiei, fie prin modificarea coeficientului de încărcare.

Astfel, la dozatorul cu bandă, prezenat schematic în fig.1.2, debitul de alimentare se poate modifica, fie prin modificarea înălţimii stratului de material de pe bandă, fie prin modificarea benzii transportorului.

Dozarea gavimetrică automată presupune existenţa unor dispozitive speciale, monitorizarea procesului de dozare şi asiguarea unei precizii ridicate dată de domeniul în care funcţionează dozatorul. Dozatoarele gavimetrice asigură o precizie relative ridicată, indiferent de gradul de omogenitate al produsului, însă sunt mai complicate din punct de vedere constructive decât dozatoarele volumetrice. Dozatoarele gavimetrice cu funcţionare cotinuă sunt impuse de procesele tehnologice moderne. (Fig.1.3)

Fig.3 1-buncăr pentru material prevazut cu vibrator; 2-celulă de cântărire;3-disozitiv de golire a dozei de material; 4-dispozitiv de deschidere şi închidere a alimentării cu material în vederea dozării

În cazul prezentat se alege soluţia constructivă acelulei de fabricaţie cu dozare gavimetrică iar buncărul de alimentare este prevăzut cu un vibator ce facilitează transferul produselor granulare spre cuva de cântarire.

1.2 Ambalarea produselor granulare

Pentru ambalarea acestor produse se folosec dispozitive speciale care formeaza ambalajul prin mularea foliei şi lipire pe două direcţii perpendiculare (fig.1.4).

Fig. 1.4– Dispozitiv special de formare a ambalajului

1.3 Imprimarea datei de fabricaţie

O operaţiune importantă şi totodată obligatorie în procesul de ambalare este trecerea datei de fabricaţie pe fiecare produs ambalat. Secţiunea de imprimare a datei de fabricatie pentru cazul pus în discuţie utilizeaza principiul imprimarii prin poansonare termica pe zona de lipire a pachetului.

Maşina automată de ambalat cu dozator cu cântărire electronică este destinată dozării şi ambalării în pungi de plastic a produselor granulare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Retea Petri a unei Instalatii de Dozare si Ambalare a Cafelei.doc