Retele de Socializare

Imagine preview
(3/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Retele de Socializare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 47 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Rețele de socializare 1
Introducere 3
Top 15 rețele de socializare 4
1. MySpace 4
2. Bebo 4
3. Tagworld 5
4.Orkut 5
5. AIM Pages 6
6. Hi5 6
7.Panjea 7
8.Tagged 7
9.Popist 8
10. Friendster 8
11. Tribe 9
12. Facebook 9
13. ConnectU 10
14. Yahoo! 360 10
15.Twitter 11
1.Facebook 12
2.Hi5 29
3.Twitter 36
Avantajele și dezavantajele rețelelor de socializare 42
Avantaje 42
Dezavantaje: 43
Bibliografie 47

Extras din document

Introducere

O rețea de socializare este, general vorbind, o rețea de persoane cu scopuri comune, cum ar fi o rețea de studenți, politicieni, dar chiar și de hoți, în contrast cu rețelele tehnice ca rețeaua de telefon sau gaz metan. Rețelele de socializare din web (Internet) sunt numite și „rețele sociale”.

Un serviciu oferit de o rețea de socializare este un serviciu online, platformă, sau site-ul care se concentrează pe construirea reţelelor sociale sau reflectă relaţiile sociale printre oameni, care, de exemplu, împărtăşesc interese şi/sau activităţi.

În ultimii ani printr-o rețea socială se înțelege deseori și o rețea (informațională) de utilizatori Internet, bazată pe anumite site-uri web la care utilizatorii se pot înscrie și interacționa cu alți utilizatori, deja înscriși. Aceste rețele sociale fac parte din fenomenul relativ nou, global, numit Web 2.0. Astfel, membrii unei rețele sociale sunt legați între ei în mod informal, fără obligații, dar de obicei contribuie activ la colectarea și răspândirea informațiilor pe întregul glob prin intermediul web-ului. Eventual denumirea unei astfel de rețele (informaționale) de utilizatori s-ar putea echivala cu „rețea internetică de utilizatori”.

Un serviciu de reţea socială constă dintr-o reprezentare a fiecărui utilizator (de multe ori un profil), link-uri sale sociale, şi o varietate de servicii suplimentare. Serviciile de reţea socială mai sunt bazate pe web şi oferă mijloace pentru utilizatori de a interacţiona pe Internet, cum ar fi e-mail şi instant messaging. Comunitățile online de servicii sunt uneori considerate ca un serviciu de reţea socială, deşi într-un sens mai larg, serviciul de reţea socială înseamnă de obicei un serviciu individual-centrat întrucât Comunitățile online de servicii sunt centrate pe grup. Site-uri de retele sociale permite utilizatorilor să împărtăşească idei, activitățile, evenimentele și interese în reţelele lor individuale.

Principalele tipuri de servicii de reţele sociale sunt cele care conţin categoria locuri (cum ar fi fostul an şcolar sau colegii de clasă), înseamnă să se conecteze cu prieteni și un sistem de recomandări legate de încredere. Metodele populare acum combină multe dintre acestea, cu Facebook şi Twitter utilizate pe scară largă la nivel mondial, Nexopia (mai ales în Canada); Bebo, VKontakte, Hi5, Hyves (mai ales în țările de jos), Draugiem.lv (mai ales în Letonia), StudiVZ (mai ales în Germania), iWiW (mai ales în Ungaria), Tuenti (cea mai mare parte din Spania), Nasza-Klasa (cea mai mare parte în Polonia), Decayenne, Tagged, XING, Badoo și Skyrock în părți a Europei; Orkut şi Hi5 în America de Sud şi America Centrală; şi Mixi, Multiply, Orkut, mizerabil, renren şi Cyworld în Asia şi Insulele din Pacific şi Facebook, Twitter, LinkedIn şi Google + sunt foarte populare în India şi Pakistan.

Top 15 rețele de socializare

Rețelele sociale s-au bucurat de o creștere uriașă în ultimii ani, și fiecare poate să-și găsească locul într-o astfel de comunitate: de la iubitorii de câini, la mămici, la împătimiții literaturii, la shopperi. Rețelele sociale, mai mult decât orice, le dau oamenilor un loc în care să-și petreacă timpul și să discute.

Datorită creșterii dramatice și popularității de care se bucură în zilele noastre, am creat o listă pentru oameni care au propriul profil ciudat pe MySpace sau Bebo dar care doresc să mai vadă și ce altceva mai e acolo.

Iată o listă cu cele mai cunoscute sau mai puțin cunoscute retele de socializare:

1. MySpace

Probabil cea mai mare rețea socială cunoscută. Având în prezent peste 80 de milioane de ușeri, MySpace a fost cumpărat de Newscorp pentru $580 milioane, și continuă să crească fiind un trend-setter general printre rețelele sociale.

Recomandat: adolescenți și tineri.

2. Bebo

În timp ce MySpace are ca public țintă SUA, Bebo este un serviciu similar orientat către celelalte țări vorbitoare de limbă engleză precum Marea Britanie, Australia și Noua Zeelandă. În prezent are peste 40 milioane de useri.

Recomandat: adolescenți, adulți tineri.

3. Tagworld

Fondat în toamna lui 2005, TagWorld este un competitor direct al MySpace având o implementare mai bună a funcțiilor Web 2.0 precum tagging și AJAX. TagWorld mai are și un Music Discovery Engine și un client IM cu video chat.

Recomandat: adolescenți, adulți tineri.

4.Orkut

Încercarea de social networking a lui Google, Orkut a început în forță în SUA dar a crescut mai mult pe piața Braziliană, având mai mult de 65% useri brazilieni.

Recomandat: adulți tineri (brazilieni).

Fisiere in arhiva (1):

  • Retele de Socializare.doc

Alte informatii

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Anul 2 Finanțe Bănci Seria 4 Grupa 2 Sisteme Informatice Economice