Scenariul si regia unui atelier de constructii naturale - organizare de evenimente

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Scenariul si regia unui atelier de constructii naturale - organizare de evenimente.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 25 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Cuprins

Argumentare - 3 -
Capitolul 1. Detalii privind scenariul și regia unui eveniment - 4 -
1.1. Scenariul - 4 -
1.1.1.Arhitectura exterioară - 4 -
1.1.2. Arhitectura interioară - 5 -
1.1.3. Scenariul clasic - 6 -
1.1.4. Diverse trucuri - 6 -
1.1.5. Captarea completă a atenției - 7 -
1.2. Regia și mijloacele scenice - 7 -
1.2.1. Actorii - 8 -
1.2.2. Limbajul, dansul și muzica - 8 -
1.2.3. Scena, spațiul, dotarea - 8 -
1.2.4. Imaginile și mijloacele de comunicare - 9 -
1.2.5. Lumina - 9 -
1.2.6. Tonul și efectele sonore - 10 -
1.2.7. Parfumul - 10 -
1.2.8. Gustul și cateringul - 10 -
1.2.8. Băuturile - 11 -
1.2.9. Decorarea meselor și a bufetului - 11 -
1.2.10. Aranjarea meselor - 11 -
Capitolul 2. Studiu de caz - 12 -
Scenariul și regia în cadrul unui atelier de construcții naturale - 12 -
2.1. Schița ideii - 12 -
2.2. Briefing-ul - 12 -
2.3. Conceptul - 13 -
2.3.1. Conținutul - Interiorul conceptului - 13 -
2.3.2. Forma - Exteriorul conceptului - 16 -
Scenariul și regia - 17 -
Capitolul 3. Norme de sănătate și de securitate a muncii - 22 -
Concluzii - 25 -
Bibliografie - 26 -

Extras din document

Argumentare

Motivația alegerii temei pentru eveniment vine din dorința pe care noi, organiza-torii o avem de ceva timp, și anume împărtășirea unor informații cu care ne-am întâlnit acum câțiva ani, timp în care am reușit să le aplicăm și la modul practic pentru a le testa. Am obser-vat că folosind materiale naturale precum lut, nisip, pietriș, piatră, lemn, paie, stuf și alte materiale pe care le-am folosit multă vreme înainte de răspândirea la scară largă a materialelor convenționale, se pot realiza construcții la fel de solide și la fel de frumoase. Studiind detaliile tehnice și metodele de construție și experimentându-le, simplitatea și frumusețea tehnicilor, plus rezultatele, ne-au convins că puteam transmite mai departe aceste cunoștințe dobândite.

În această experiență intervine și conexiunea dintre oameni și sentimentul investit, lucrul împreună făcut din plăcere, nu din obligație, toate aceste lucruri, ce nu pot fi cumpărate cu bani, sunt unele dintre puținele elemente pe care dorim să le ducem mai departe.

Cel mai bun mod de a transmite toate aceste informații, într-un mod organizat, este planificarea unui eveniment in scop informațional, care să includă și parte practică, care fa-cilitează comunicarea dintre oameni. La evenimentul organizat de noi, ne dorim ca oamenii să se simtă bine, să se relaxeze, să uite pentru câteva momente, indiferent de durată, de modul în care te forțează societatea să privești lucrurile. Vrem să se bucure de aer curat, de mâncare să-nătoasă, de informații sincere și din experiență personală, să primască cât mai bine și cât mai eficient informațiile, să își dorească să le aplice în viața lor

Orice informație importantă, care te poate ajuta să îți schimbi viața în mai bine, din orice punct de vedere, trebuie transmisă mai departe. Doar prin comunicare și schimb de in-formații ce contează putem spera la o scimbare colectivă.

Un eveniment se transformă într-o experiență în momentul în care se pune preț pe dorințele oamenilor, fiecare element, fiecare detaliu fiind destinat impresionării și acaparării lor. De aceea, un eveniment bine planificat poate să ajute la realizarea unor momente speciale, care să nu plictisească, ci chiar să emoționeze participanții, scenariul și regia fiind mijloacele prin care putem da o formă și un conținut evenimentului nostru. Combinarea esteticului cu dramaturgia și cu oamenii este un obiect care personal, mă fascinează, de unde și dorința de a detalia elementele ce țin de scenariu și punerea în scenă, realizate pe baza unui concept ce va va fi prezentat în paginile următoare.

Capitolul 1. Detalii privind scenariul și regia unui eveniment

Ideea începe să se concretizeze, primind o formă și o structură, cu ajutorul scenariului și al regiei, ele constituind părți ale fazei definirii conceptului. Aici se regăsesc primele detalii privind desfășurarea sau programul și începe transpunerea în practică.

De cele mai multe ori se caută inspirație în teatru, iar dacă scenariul și regia se privesc comparativ, este esențial să se țină cont de diverse aspecte. În teatru se acordă mult mai mult timp la dispoziție pentru montarea unei piese decăt primesc organizatorii pentru un eveni-ment. Astfel, persoanele responsabile cu punerea în scenă pot analiza și schimba orice amă-nunt până în momentul când are efectul dorit, actorii au posibilitatea să se obișnuiască cu mijloacele scenice, să le testeze și să le folosească în jocul lor. De asemenea, un alt avantaj pe care îl prezintă teatrul este personalul calificat și cu experiență în organizarea și montarea unor piese de teatru, care dispune și de dotările tehnice necesare.

Deși în cazul unui eveniment de marketing se vorbește despre bugete la care cei din tatru de cele mai multe ori visează, rareori se alocă timpul necesar. Din acest motiv, greșelile trebuie depistate la timp, pentru a putea fi corectate, preocuparea de bază fiind cea pentru realizarea scenariului și regiei.

1.1. Scenariul

Se întâmplă foarte des ca un eveniment să fie plictisitor, cu multe situații previzibile, prelegeri nesfârșite, care pot obosi participantul la eveniment. Prin această stare de oboseală se instalează indiferența vis-a-vis de produsul, serviciul, informația pe care organizatorul eve-nimentului a dorit să le promoveze.

Pentru a ține participanții atenți și activi la un eveniment, este esențial să se stabilească cel mai bun mod în care se poate transmite informația astfel încât să se realizeze obiectivele comunicării.

Realizând un scenariu pentru cum se va desfășura un eveniment, sunt mai simplu de evitat momentele plictisitoare, atât timp cât obiectivul de bază este comunicarea cu invitații.

În realizarea unui scenariu, teatrul vine din nou în ajutor pentru că trebuie abordate cele două planuri ale unei piese de teatru, arhitectura exterioară și arhitectura interioară, planuri pe care le găsim și la un eveniment.

1.1.1. Arhitectura exterioară

O manifestație se transformă într-un eveniment doar dacă are o structură și niște punc-te fixe.

a) Forma deschisă

Această formă deschisă este prezentă adesea la evenimentele de marketing și se aseamănă cu un scenariu pe numere, în care există mai multe acte separate ce își lasă locul unul celuilalt prin treceri mai mult sau mai puțin inspirate, respectând o temă generală.

Un model de scenariu pe numere, realizat pentru lansarea unui produs ar fi:

- Salutul directorului firmei;

- Moderare de scurtă durată;

- Imagini video în scopul introducerii în temă;

- Moderare;

- Darea de seamă prezentată de managerul produsului;

- Imagini video referitoare la produs;

- Moderare;

- Darea de seamă prezentată de managerul de marketing;

- Prezentarea avantajelor produsului;

- Moderare;

- Darea de seamă a șefului de vânzări;

- Imagini video;

- Rundă de convorbiri cu toți participanții;

- Final cu prezentare;

- Petrecerea de încheiere.

Fisiere in arhiva (1):

  • Scenariul si regia unui atelier de constructii naturale - organizare de evenimente.docx

Bibliografie

1. Stephan Schafer-Mehdi, traducere Roxana Vidican, “Organizarea Evenimentelor”, București, editura All, 2008