Simba Invest SRL - Bacau

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Simba Invest SRL - Bacau.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manolica Adriana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

CAPITOLUL I. PREZENTAREA FIRMEI “SC SIMBA INVEST S.R.L”

1.1. ASPECTE GENERALE ALE FIRMEI

Firma “SC .SIMBA INVEST S.R.L.” a fost înființată în anul 1996 în Bacău, strada Republicii numărul 193 și are ca obiect de activitate distribuția de produse alimentare, băuturi alcoolice și produse din tutun. Codul unic de înregistrare al firmei este 9459059, având numărul de înmatriculare J04/989/1996 și cod CAEN 4617. A devenit firmă plătitoare de TVA începând cu 27-05-1997. Numărul mediu de salariați al firmei era la sfârșitul anului 2012 de 549. Această firmă a reușit să construiască un sistem de distribuție într-un moment în care domeniul comerțului era axat în special pe unitățile en-gross, loc în care comercianții cu amăntul vin pentru a-și cumpăra marfă.

Firma “SC SIMBA INVEST S.R.L.” are doar 2 acționari și anume Cristinel Lungu și Sorin Gavrilă, aceștia deținând acțiuni într-un procent 50% fiecare. Este una dintre cele mai puternice companii de pe piața comerțului, având în spate 18 ani de experiență și oferind totodată garanția prestării unor servicii de calitate. Principiile de funcționare ale firmei sunt seriozitatea, promptitudinea și flexibilitatea, iar principalul obiectiv al acesteia constă în dorința de a ajunge lider în domeniul comerțului și să devină cel mai puternic brand cu privire la serviciile de distribuție.

În prezent, compania are 23 de puncte de lucru în 22 de județe din țară, acestea fiind reședințe de județ.

1.2. Portofoliul de produse și servicii

Primele produse distribuite de această companie au fost produsele din tutun, deoarece acestea sunt considerate a fi produse ușor vandabile și prezente în toate magazinele. Mai târziu, firma a început să distribuie pe lângă aceste produse și produse alimentare, dar și băuturi alcoolice. Cu toate acestea, “SC SIMBA INVEST S.R.L.” dispune de o gamă largă de produse, la prețuri acceptabile, dar se pot oferi și reduceri, fapt ce a determinat atât oamenii de afaceri, cât și persoanele fizice să o claseze în topul preferințelor. Portofoliul firmei este complet, oferind peste 2.000 de tipuri de produse. Tipurile de produse distribuite de companie, sunt:

PRODUSE PROCENTE

Produse din tutun 83%

Produse alimentare 3%

Băuturi alcoolice 8%

Cafea 5%

Zaharoase 1%

Din gama băuturilor alcoolice, putem aminti câteva dintre cele mai importante produse:

• Brâncoveanu XO Vinars, pentru care firma a devenit lider pe această piață

• Cava D’Or și Alexander – aceste cantități se vând în cantități mari, aceste fiind și aducătoare de venituri

• Red Bowler – acest produs este la începutul fazei de creștere. Conform unui studiu realizat în România, consumul de whisky este în creștere, prin urmare eforturile firmei de a investi în acest produs, vor fi curând răsplătite.

• Capriani Bitter – deoarece nu este un produs care să se vândă foarte ușor, firma s-a decis să retragă acest produs din oferta firmei.

Alte produse prezente în oferta firmei sunt: băuturile spirtoase (cognac, rom, tequila, vodkă), vinul spumant și șampanie, bere, băuturi nealcoolice (sucuri, ape, energizante), vinuri (România, Franța, Italia, Spania, Portugalia), cafea ( Iacobs), ceai (care poate fi servit rece sau cald) , dulciuri (ciocolată Kandia, înghețată – Nestle România) și țigări.

Fisiere in arhiva (1):

  • Simba Invest SRL - Bacau.docx