Sisteme de Incalzire pe Baza de Panouri Solare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sisteme de Incalzire pe Baza de Panouri Solare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Alte Domenii

Extras din document

1. Introducere

Localitatea Sinandrei, judetul Timis

în germană Sanktandreas iar în maghiară Szentandrás

1.1 Pozitionare geografica:

Comuna Sînandrei este situata în partea occidentala a României, în sudul Câmpiei de Vest, în zona de divagaţie a râurilor Bega şi Timiş, cunoscuta si sub numele de Câmpia Tisei, la 13 kilometri de resedinta judetului Timis. Este străbătută de drumul judeţean DJ692, care la 4 km spre sud se leagă de drumul naţional DN69 Timişoara - Arad. Se învecinează la nord cu Carani, la vest cu Dudestii Noi, la sud cu Timişoara. Are staţie de cale ferată la linia Timişoara - Arad.

1.2 Economia comunei:

Sînandrei este reprezentata în principal de agricultura, morarit si panificatie. Cea mai mare investitie facuta în judetul Timis se afla pe teritoriul comunei, ea fiind în domeniul agricol. De asemenea, exista societati comerciale specializate în industria de prelucrare a lemnului, confectii metalice si încaltaminte.

1.3 Suprafata:

-92,40 km patrati

1.4 Populatia:

-La recensământul populaţiei din 2002, populaţia comunei Sânandrei era de 5371 locuitori, dintre care 4953 erau etnici români, 141 etnici maghiari, 25 etnici romi, 67 etnici ucraineni, 148 etnici germani, 16 etnici sârbi şi alte şapte etnii.

-Repartizarea pe sexe se face astfel: -barbati: 2671

-femei: 2680

In anul 2008 numarul populatiei a crescut la 6218 locuitori.

In administrarea comunei Sanandrei se afla satele Covaci si Carani

Satul Covaci (în maghiară Temeskovácsi, în germană Kowatschi) este amplasat la nord de municipiul Timişoara, la circa 10 km distanţă de acesta, pe malul drept al râului Bega Veche. Se învecinează la est cu satul Cerneteaz (3 km). La vest de localitate trece drumul naţional DN69, de care se leagă printr-un drum comunal şi prin intermediul căruia se leagă de municipiul Timişoara. Alternativ un alt drum comunal porneşte în direcţia sud, pentru a intra în nordul municipiului. Datorită localizării favorabile, la nord de municipiul Timişoara, localitatea este influenţată pozitiv atât economic cât şi pe plan al dezvoltării edilitare şi a creşterii populaţiei. Populatia in anul 2002 era de 751 locuitori, dintre care: 682 etnici români, 19 etnici germani, 19 etnici maghiari şi 30 de alte etnii.

Satul Carani (germană Mercydorf, maghiară Merczyfalva, Mercyfalva) se situează la 18 km nord de municipiul Timişoara, pe drumul judeţean DJ692. 3 km la est trece drumul naţional DN69, de care Carani-ul este legat printr-un drum comunal. Totodată este accesibil şi pe calea ferată, având staţie proprie la linia Timişoara - Arad. La nord se învecinează cu localitatea Călacea (5 km), la est cu satul Corneşti, la sud cu centrul de comună Sinandrei, la vest cu Hodoni. Este străbătut de râul Caran. Populatia satului Carani este de 1794 potrivit recensamantului din anul 2002, repartizata astfel: 1624 etnici romani, 63 etnici germani, 52 etnici maghiari, 55 alte etnii.

2. Problemele cu care se confrunta comuna Sinandrei

a. Lipsa canalizarii. In momentul de fata aceasta se afla in stadiul de proiect.

b.Drumul principal este asfaltat, cele adiacente fiind doar pietruite.

c. Datorita racordarii comunei Sanandrei la reteaua de gaz natural, numerosi cetateni ai comunei au instalat in propria resedinta centrale termice pe gaz. Prin arderea gazelor din interiorul centralei, rezulta alte gaze care prin cosul de eliminare patrund in atmosfera, efectul fiind resimtit in timp in mediul inconjurator.

d. Strazile laturalnice nu sunt iluminate corespunzator pe timp de noapte.

e. Scoala din comuna necesita un proces de renovare, in momentul de fata aflandu-se intr-un grad avansat de degradare.

f. Gara din Sinandrei este intr-o stare deplorabila, iar drumul care leaga comuna de gara nu este nici macar pietruit.

g. Crescatorii de animale sunt nemultumiti de faptul ca incep sa dispara pasunile prin interventia “rechinilor imobiliari”.

Problema aleasa spre a fi solutionata este incadrata in lista de probleme la punctul “c”.

3. Poluarea atmosferei cu gaze provenite de la centralele termice proprii

Solutionarea problemei

O solutie viabila si economica in acest sens consta in instalarea de panouri solare pentru captarea energiei solare. Panourile solare (colectoarele solare) sunt instalaţii care se bazează pe absorbţia radiaţiei infraroşii din razele solare (care constituie cca. 52% din radiaţia solară care ajunge pe pământ). Acestea se compun dintr-o suprafaţă expusă spre sud, acoperită cu un strat cu proprietăţi speciale de absorbţie, căldura absorbită fiind transmisă unui agent termic care o conduce spre un rezervor colector. Instalaţiile se fixează într-un loc expus plenar luminii solare, evitându-se umbra copacilor sau a clădirilor învecinate. Cel mai bun şi mai ferit loc este acoperişul însorit, iar panoul trebuie să fie cât mai perpendicular pe sud.

De ce energie solară?

• Este gratuită! Nu este influenţată în nici un fel de creşteri de preţ.

• Instalaţiile nu necesită practic nici un fel de întreţinere.

• Este regenerabilă şi nepoluantă.

Energia solară este practic inepuizabilă. Este cea mai curată formă de energie de pe pământ şi este formată din radiaţii calorice, luminoase, radio sau de altă natură emise de soare. Cantităţile uriaşe ale acestei energii stau la baza aproape tuturor proceselor naturale de pe Pământ. Cu toate acestea, este destul de dificilă captarea şi stocarea ei într-o anumită formă (în principal căldură sau electricitate) care să pemită utilizarea ei ulterioară.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme de Incalzire pe Baza de Panouri Solare.doc

Alte informatii

Proiectul l-am realizat in cadrul domeniului Consultanta agricola. Documentul contine date referitoare la obtinerea unei finantari, in cazul de fata nerambursabile, pentru anumite proiecte